Video India, Kerala

Video India: The backwaters van Kerala, Zuid-India

Gepubliceerd: 07 maart 2017 Laatst gewijzigd: 31 juli 2019

Het is haast niet te geloven, maar het is alweer ruim een jaar geleden dat wij een te gekke reis maakten door het zuid van India. Door de staat Kerala waar we vier weken rondreisden. Onze eerste kennismaking met dit chaotische, maar tegelijkertijd adembenemende land. En nu is het eindelijk tijd voor een video van India waarin we jullie meenemen naar dit groene stukje Azië. Even terug dromen naar de Backwaters van Kerala.

Video India

Zet je geluid hard en de kwaliteit op HD voor de mooiste beleving. Enjoy!

Route door India

In totaal verbleven wij vier weken (30 dagen) in het zuiden van India. Kerala is een deelstaat in het uiterste zuiden van India en is qua oppervlakte net iets kleiner dan Nederland. Je kunt je wel voorstellen hoe lang je je hier zou kunnen vermaken dus. Voor onze reis konden wij online een E-visum voor India aanvragen. Onze reis startte in Varkala, aan de Varkala klif waarna we doorreisden naar onder andere de theeplantages van Munnar, Alleppey en het relaxte Fort Kochi. Wanneer je dezelfde route zou willen afleggen als dat wij deden zou je aan twee weken ook genoeg kunnen hebben. Onze hele route door India vind je hier terug.

Video India, Kerala

Video India, Kerala

Budget voor India

Aangezien Kerala de meest welvarende staat is van India is dit ook de duurste staat. Kerala kent bijvoorbeeld het minst aantal analfabeten van alle staten in India. Alsnog is het reizen door Kerala heel goedkoop en is India alsnog één van de goedkoopste landen geweest die wij tijdens onze wereldreis bezochten. Al onze uitgaven in India kun je hier teruglezen. Uiteraard kun je een reis door Kerala zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt.

Kerala, Zuid-India

Wil je niet alleen door middel van deze reisvideo meereizen naar India? Maar wil je ook onze reisdagboeken nog eens nalezen? Dat kan hier.

Video India, Kerala

Meer reisvideo’s? Bekijk hier onze video’s van onder andere onze reizen door Maleisië, de Filipijnen, Sri Lanka, Laos, Dubai en onze roadtrip door West Australië.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over onze reisvideo van India. Zie jij een reis door het zuiden van India zitten?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Eén reactie op “Video India: The backwaters van Kerala, Zuid-India”

  1. Joyce schreef:

    Hallo,

    Ik heb eigenlijk een vraag, ik ga 9 november tot 3 december naar India om daar mijn vriend te bezoeken die stage loopt in vadodara. We maken samen vanaf Delhi een doorreis naar Vadodara om vervolgens een de laatste week naar Kerala te gaan. Ik heb zojuist een “kamer” geboekt bij Paradise Beach resort en na het lezen van jullie ervaringen ben ik daar extra blij mee.

    Wij willen ook graag een dag en nacht op een houseboat over de backwaters, maar ik vind het lastig om goed uit te zoeken wat ik het beste kan boeken en waar. Kunnen jullie mij vertellen hoe jullie dat hebben gedaan?

    Alvast bedankt! Groetjes

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.