Travelaar in 2019: Nieuwe dromen, plannen en stappen

Gepubliceerd op: 31-12-2018

Nog even en dan luiden we met z’n allen het nieuwe jaar in. Het jaar 2019. Wat me weer doet beseffen hoe snel de tijd gaat. Hoe lang het alweer is geleden dat we onze banen opzegden en de hele wereld aan onze voeten lag. In januari 2016 vertrokken we op reis. Voor onbepaalde tijd. Niet wetend wat ons te wachten stond. En nu, bijna drie jaren later, kan ik zeggen dat dit de beste keuze ooit is geweest. Wat mochten we veel mooie plekken ontdekken en wat ontmoetten we geweldige mensen, overal in de wereld. Maar met een nieuw jaar in het vooruitzicht is het ook tijd om na te denken over de toekomst. Over wat we willen met onze levens – blijven we reizen? -, maar ook over de toekomst van Travelaar. Want Travelaar wordt telkens groter. Steeds meer mensen weten ons te vinden en nog steeds tovert dat dagelijkse en lach op onze gezichten. Maar we willen ook verder. We hebben nieuwe dromen en nieuwe plannen. Juist voor Travelaar. Wat er de komende tijd gaat veranderen op Travelaar lees je in dit artikel. En natuurlijk hopen we dat jij niet zo enthousiast bent als wij.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Per 1 januari 2019 is het eindelijk officieel. Travelaar is ons bedrijf en staat officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hoewel Travelaar al jaren voelde als ons bedrijf, konden we dit niet eerder officieel maken in verband onze uitschrijving in Nederland. Maar nu zijn we terug. Met nog meer plannen en dromen. Afgelopen vrijdag, op 28 december, was daar eindelijk die langverwacht afspraak bij de KvK in Groningen om de inschrijving officieel te maken. Toch best een dingetje, al is het allemaal zo simpel als maar kan. Al snel werden de handtekeningen gezet en konden we proosten op Travelaar. Ons bedrijf.

De plannen voor 2019: Reizen of in Nederland blijven?

Uiteraard hebben we ons niet voor niets ingeschreven bij de KvK, maar daar komen we zo op. Al weken krijgen we vragen van iedereen over het komende jaar. Gaan we weer op reis of blijven we nu eindelijk in Nederland? Sinds november dit jaar zijn we namelijk weer thuis. Best fijn, maar ook lastig af en toe. Het reizen missen we allang weer en het begint weer flink te kriebelen om weer weg te gaan. Maar ook ons eigen plekje in Groningen is heerlijk. Keuzes maken dus. Lastige keuzes, want hoewel het reizen fantastisch is, hebben we de laatste jaren ook flink veel moeten missen. Verjaardagen, geboortes, feestjes. Het is ook daarom dat we nog steeds niets hebben geboekt voor 2019. Al gaat dat binnenkort wel gebeuren en hebben we één keuze gemaakt. Ons plekje in Groningen is opgezegd per halverwege januari. We hopen aan het begin van 2019 een korte reis te maken door Marokko, waarna we nog plannen hebben voor een korte stedentrip in Europa – tips zijn welkom – én zullen we naar Spanje afreizen voor familiebezoek en een korte rondreis. Vanaf het voorjaar ligt alles nog open, maar de kans dat we wederom in het buitenland gaan werken is vrij groot. We houden jullie op de hoogte.

De plannen voor 2019: Travelaar

Travelaar is ons kindje en sinds nu dus ook officieel ons bedrijf. Hoewel we al jaren tientallen uren per week werkzaam zijn aan de blog en alles dat daarbij komt kijken, leken veel mensen niet te begrijpen dat het ook écht werken is. Hard werken. Want alle content verschijnt niet zomaar online en ook de sociale media kanalen blijven niet zomaar groeien. Maar wat dacht je van het maken en bewerken van foto’s? Over de video’s nog niet eens te spreken. Travelaar is voor ons beide een full-time baan en we hopen dit nog veel jaren te kunnen blijven doen. Maar we hebben meer dromen, grotere plannen. Het jaar 2019 wordt hopelijk het jaar voor Travelaar. Het jaar waarin we uitbreiden. Met als start een compleet nieuw jasje voor de blog. Mijn broertje – bijna afgestudeerd als UX (user experience) designer – is hard bezig met het design voor de nieuwe Travelaar. Een fantastisch jasje dat nog beter bij Travelaar past. Wanneer dit klaar is weten we niet, want alles moet natuurlijk tot in de puntjes goed zijn, voordat we online gaan. En wie dan dat nieuwe design gaat ontwikkelen? Erick. Sinds we aan het reizen zijn heeft hij zichzelf geleerd om websites te bouwen en ook hij wordt hier steeds beter in. Een mooie samenwerking dus.

Travelaar 2019: De Travelaar reisshop

Maar het nieuwe jasje voor Travelaar is niet het enige dat eraan zit te komen. Begin 2019 gaat Travelaar uitbreiden met een webshop. De Travelaar Reisshop. De eerste stappen zijn hiervoor gezet en de eerste voorraden zijn binnen. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar het zijn enkel producten waar we zelf blij van worden. Niet perse producten die handig zijn tijdens het reizen, maar wel producten waar je blij van wordt. En dit uiteraard allemaal perfect zijn voor reizigers. Uiteraard hopen we dat jullie net zo enthousiast worden van deze producten als wij en dat jullie fanatiek met z’n allen bestellen 😉

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de lancering van de Travelaar Reisshop? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Schrijf jij je in voordat de Reisshop gelanceerd is dan ontvang jij als eerste een nieuwsbrief met daarin een code waarmee je 10% korting krijgt op je eerste bestelling.

Voor zover deze korte update. Met spannende stappen en plannen voor onszelf én voor Travelaar. Die niet mogelijk geweest zouden zijn zonder jullie, de bezoekers van Travelaar. Bedankt daarvoor! Op naar een nieuw, fantastisch (reis)jaar. Proost!

Kirsten | Travelaar.nl - 31 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

4 reacties op “Travelaar in 2019: Nieuwe dromen, plannen en stappen”

  1. Jenny schreef:

    Mooie plannen! Ik ben heel benieuwd naar jullie nieuwe jasje.

    Gefeliciteerd met de kvk inschrijving. Ik was er automatisch vanuit gegaan dat jullie die al lang hadden.

    Zie ik jullie op de vakantiebeurs?

  2. Wat een gave plannen!! En gefeliciteerd met de inschrijving 🙂 Ben heel benieuwd wat dit jaar jullie gaat brengen qua reizen. Gezellige jaarwisseling!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.