backpacken in maleisie

Route Maleisië: Rondreis van 2,5 weken

Gepubliceerd op: 20-01-2015

Maleisië is het derde land dat we bezoeken tijdens onze reis door Azië. We komen het land binnen met de trein, volgens ons het ultieme vervoersmiddel. In het zuiden van Thailand, Hat Yai, pakken we in de middag de trein die ons naar de hoofdstad van Maleisië brengt. Kuala Lumpur. Hier komen we de volgende ochtend vroeg aan. Alleen al de naam klinkt tropisch genoeg en maakt ons nieuwsgierig. Ben jij van plan om een reis te maken door het veelzijdige Maleisië? Misschien heb je wat aan onze route door Maleisië. Niet altijd even logisch, maar wel erg afwisselend.

Route Maleisië

NOTE: De hieronder genoemde route legden wij in 2013 af. In 2016 reisden wij nogmaals door Maleisië. Vijf weken dit keer. Deze route vind je hier.

Kuala Lumpur

We beginnen onze reis door het veelzijdige Maleisië in de hoofdstad van het land, Kuala Lumpur. We komen vroeg in de ochtend aan op het Centraal Station en besluiten de monorail te pakken naar Bukit Bintang. Eén van de wijken van deze metropool. Via internet komen we uit Orange Pekoe Guesthouse waar we meteen gratis mogen ontbijten terwijl we wachten tot onze kamer klaar is. Aangezien we in de trein weinig hebben geslapen besluiten we nog een paar uurtjes slaap te pakken waarna we de stad gaan verkennen.

“Thuis” in Kuala Lumpur

Persoonlijk hou ik niet van de grote Aziatische steden. Prima voor een paar dagen, maar me er echt thuis voelen dat zal niet snel gebeuren. Dit is echter anders met Kuala Lumpur. Ook al is het een miljoenen stad, ik voel me er op m’n gemak. Binnen de kortste keren weten we de weg redelijk goed te vinden en voelt de stad al helemaal niet meer zo groot aan. We bezoeken de highlights van de stad, zoals de Petronas Towers, Chinatown, Little India en natuurlijk lopen we meerdere malen rond in Bukit Bintang.

route maleisie

route maleisie

Melakka

Eén van de plekken die ik perse wilde bezoeken in Maleisië is Melakka, gelegen in het zuiden van het land. Heel Maleisië loopt uit naar Melakka in het weekend. Een erg geliefde weekendbestemming! Melekka is een stad vol geschiedenis en je vindt hier tevens veel Nederlandse invloeden terug. Dutch Square, Het Stadhuys en een geschiedenis over de VOC. In de weekenden is er ‘s avonds een Night Market in China Town. Een markt zoals vele markten in Azië. Veel eten, karaoke en genoeg souvenirs.

Hoe kom je in Melakka vanuit Kuala Lumpur?

Melakka is makkelijk te bereiken vanuit Kuala Lumpur. Vanuit het hoofdbusstation kom je zo’n twee uur later aan op het busstation in Melakka vanaf waar je de bus of een taxi kunt nemen naar het centrum. Voor de bus betaalden wij samen 27,20 RM.

 

route maleisie

Ipoh

Tsjah, Ipoh. Wat ons betreft één van de verschrikkelijkste plekken waar we zijn geweest tijdens onze reis. En dat zeggen we niet snel. Eigenlijk kan ik verder weinig tot geen vervelende plekken noemen. Na ons korte bezoek aan deze steden lazen we echter vrijwel alleen maar succesverhalen. Toch op de verkeerde plek op het verkeerde moment?

*Update 2017: Op dit moment schijnt Ipoh heel erg te zijn verbeterd. Met meerdere restaurantjes en gave streetart. Misschien Ipoh toch een kans geven tijdens je route door Maleisië dus 😉

Pulau Pangkor

Het is niet de eerste keer dat ik het zeg. Maar mag ik nog één keertje? Pulau Pangkor is het PARADIJS! Op zoek naar een heerlijk bounty eiland en wil je niet naar Penang en/of Langkawi? Breng een bezoek aan dit paradijs! Het eiland staat bekend om de vele hornbills en deze zagen we dan ook meer dan genoeg. Soms op slechts een meter afstand! Snorkelen, het eiland verkennen, gewoon genieten van de geweldige uitzichten. Onze favoriete plek tijdens onze route door Maleisië.

route maleisie

route maleisie
Cameron Highlands

Vanuit Pangkor moet je een aantal keren overstappen om uiteindelijk aan te komen in Tanah Ratah, één van de plaatsen in het gebied The Cameron Highlands. Dit hadden we er graag voor over, want van te voren hadden we al spectaculaire foto’s gezien van reizigers die we onderweg tegenkwamen. Op Pangkor pakten we de bus naar Lumut vanaf waar we de bus pakten naar Ipoh. In Ipoh heel even wachten op de bus naar Tanah Ratah en voilá , daar waren we aan het einde van de middag. De mooiste busreis ooit! The Cameron Highlands staat vooral bekend om de vele theeplantages. Een geweldig gezicht. Daarnaast kun je hier meerdere jungle-walks doen. Alleen of met een gids. Als je van natuur houdt, mag je dit zeker niet overslaan.

route maleisie

route maleisie

Kuala Lumpur

Aangezien Erick iets verkeerds heeft gegeten blijven we een dag langer dan gepland in Tanah Ratah. Uiteindelijk moeten we deze plek toch echt verlaten, aangezien we de volgende dag vanuit Kuala Lumpur naar Sri Lanka vliegen. Was de heenweg nog de mooiste busrit ooit, de terugreis was de ergste ooit! Een chauffeur die reed alsof hij Formule-1 chauffeur was, haarspeldbochten waar ‘ie met 80 kilometer per uur doorheen scheurde en dus aan het einde, tientallen misselijke mensen. Ook weer meegemaakt!

route door maleisie

In Kuala Lumpur lopen we nog een rondje door Bukit Bintang waarna we op tijd ons lekkere bed induiken. De volgende ochtend vertrekken we vroeg naar onze volgende bestemming: Sri Lanka!

How.. Stop! Deze route door Maleisië legden wij af in 2013. In 2016 reisden wij nog eens vijf weken door Maleisië. De route die wij deze keer aflegden vind je hier.


Kirsten | Travelaar.nl -

30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos & Spanje

Lees meer

2 reacties op “Route Maleisië: Rondreis van 2,5 weken”

  1. Ik zie hier ineens je foto in KL, die ene die heel erg lijkt op die van mij 😉 Alleen waren jullie er een klein maandje eerder!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.