reizen door sri lanka per tuktuk

Reizen door Sri Lanka per tuktuk voor maar $13,50 per dag

Gepubliceerd op: 25-05-2019

Sinds 21 april 2019 is Sri Lanka in de rouw. Vanwege de verschrikkelijke terroristische aanslagen op verschillende kerken en hotels. Hierbij vielen zeker 320 doden – waaronder drie Nederlanders – en raakten nog eens honderden mensen gewond. Een zwarte dag. Maar nu de aanslagen in het verleden liggen en Sri Lanka langzaam weer op adem komt, neemt het toerisme in een rap tempo af. Het toerisme dat juist dé belangrijkste inkomstenbron is voor veel locals. Of je wel of niet naar Sri Lanka reist op dit moment is natuurlijk helemaal aan jou. Luister vooral naar je gevoel. En ook als je je reis omboekt of annuleert zullen wij nergens over oordelen. Ik wil je met dit artikel alleen informeren over de stand van zaken én je wijzen op een wel heel fijne actie waarmee je kunt reizen door Sri Lanka per tuktuk voor maar $13,50 per dag. Je eigen tuktuk. Waarmee je je eigen toffe route door Sri Lanka kunt samenstellen en de mooiste plekken kunt ondekken. Want ik weet zeker dat jij Sri Lanka geweldig gaat vinden en de locals jóu geweldig gaan vinden. Als je tóch besluit om naar Sri Lanka te reizen.

Hoe veilig is Sri Lanka op dit moment?

De belangrijkste vraag over reizen naar Sri Lanka op dit moment heeft alles te maken met de veiligheid. Want wij zegt ons dat aanslagen als deze in april niet nog eens gebeuren? Op deze vraag is maar één simpel antwoord mogelijk. Namelijk dat niemand hier een antwoord op kan geven. Want hoe veilig is de hele wereld nou op dit moment? Aanslagen kunnen overal gebeuren. Dat hebben we de laatste jaren kunnen zien in bijvoorbeeld Parijs en Brussel. Zo dichtbij ons ‘veilige’ leven in Nederland. Het is dus vooral de vraag of jouw gevoel zegt dat het voor jou op dit moment goed is om naar Sri Lanka te reizen. Ik kan in dit geval enkel voor mezelf spreken en zou zeggen dat ik graag naar Sri Lanka zou reizen. Als dat had gekund, want deze optie heb ik helaas niet. Maar ik denk dat het in Sri Lanka over het algemeen niet minder veilig of veiliger is dan op andere plekken in de wereld.

Wil je een iets objectiever antwoord op de vraag hoe veilig Sri Lanka op dit moment is dan raad ik je aan om dit artikel te lezen. Geschreven door iemand die in Sri Lanka woont en alles van dichtbij heeft meegekregen en de situatie in de gaten houdt.

Update: China heeft onlangs als eerste land het reisadvies voor Sri Lanka gewijzigd van negatief naar positief.

Reizen door sri lanka per tuktuk

De mooiste manier om door Sri Lanka te reizen? Huur een tuktuk voor maar $13,50 per dag

De aanslagen en de nasleep van deze gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat nog maar weinig toeristen naar Sri Lanka reizen. En dit heeft natuurlijk een grote impact op de lokale bevolking. Veel mensen leven het toerisme. Hotels zijn leeg, tuktuks worden niet meer verhuurd en restaurants kunnen de deuren net zo goed sluiten. Zonde, want juist nu heeft de lokale bevolking ons als toeristen nodig. Om de draad weer op te pakken.

Wanneer je voor eind juni naar Sri Lanka besluit te reizen kun je nu bij tuktukrental.com je eigen tuktuk huren voor maar $13,50 per dag. Een bespottelijk lage prijs. Waar jij gebruik van kunt maken. Hoe? Het enige dat je hoeft te doen is bij je boeking de kortingscode TRAVELAAR invoeren. Tuktukrental werkt samen met meer dan 100 locals die hun tuktuks verhuren en dus maak jij zo de reis van je leven en help je al deze mensen bij het onderhouden van hun families. Maak je je zorgen over de verzekering, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website IATI! waar verzekeringen worden aangeboden voor alle nationaliteiten.

Gebruik de kortingscode TRAVELAAR op Tuktukrental en huur je eigen tuktuk voor maar $13,50 per dag*

*Deze speciale prijs geldt enkel voor boekingen tot en met eind juni.

Reizen door sri lanka per tuktuk

Omzeil de social media blokkades door een VPN aan te schaffen

Vanwege de protesten en overige gebeurtenissen zijn er de laatste tijd verschillende social media blokkades geweest in Sri Lanka. Op dit moment is er geen blokkade, maar ik raad je toch aan om voor je komst naar Sri Lanka een VPN aan te schaffen, zodat je zeker weten altijd gebruik kunt maken van social media. Wij maken zelf al jaren gebruik van Expres VPN en ik raad je deze dan ook zeker aan.

Lees hier over meer voordelen voor het gebruiken van een VPN op reis

Wat is jouw mening over reizen naar Sri Lanka op dit moment?

Meer Sri Lanka? Hier lees je al onze artikelen over reizen naar Sri Lanka

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer jij iets boekt via onze code. Een win-win situatie want jij boekt een tuktuk voor de laagste prijs. De foto’s in dit artikel zijn eigendom van Tuktukrental. 

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.