Bestemmingen ontdekken per camper. Uitgestrekte weg

Reisdromen: Bestemmingen ontdekken per camper

Gepubliceerd op: 03-03-2018

Bestemmingen ontdekken per camper wordt steeds populairder. De vrijheid om te stoppen én slapen waar je maar wilt tovert bij velen een lach op het gezicht. Wij zijn gek op roadtrips en ontdekten meerdere landen per huurauto, zoals Iran, Mexico en de Balkan. Maar ook Australië ontdekten we per auto. En sliepen we zelfs in onze. Dit heeft ons doen verlangen naar meer. Meer reizen op deze manier. Slapen waar je wilt. Wakker worden middenin de mooiste natuurgebieden. Vrijheid. Hoewel een camper huren op het eerste gezicht geen goedkope optie is, bespaar je wel op overnachtingen en kun je zelf koken. Wat reizen per camper dus niet perse een duurdere optie maakt. 

Onze dromen: Deze bestemmingen ontdekken per camper

Vele landen zijn perfect om per camper te ontdekken, maar in dit artikel delen wij de vijf bestemmingen die wij graag per camper zouden willen ontdekken.

Nieuw Zeeland

Al meerdere keren hebben we eraan gedacht om naar Nieuw Zeeland te gaan. We waren immers best “dichtbij” toen we elf maanden in Australië waren. Nieuw Zeeland is echter alles behalve een budget-bestemming en dus besloten we Nieuw Zeeland te bewaren voor later. Maar dat we dit land dan per camper gaan ontdekken is een ding dat zeker is. Met name de Thermal Explorer Highway, op het Noordereiland willen we bereizen, maar ook de Southern Scenic Route langs prachtige kustlijnen staat hoog op de wensenlijst. Wakker worden in de prachtige Nieuw Zeelandse natuur is een droom. Die hopelijk ooit eens uitkomt.Bestemmingen ontdekken per camper. Schitterende natuur

Nederland

Dit zou je niet snel verwachten in dit lijstje, maar toch lijkt het ons te gek om ons eigen land per camper te ontdekken. Steeds vaker komen we erachter dat we veel te weinig van Nederland hebben gezien. Provincies als Zeeland en Gelderland zijn nog vrijwel onbekend voor ons, maar ook verschillende steden hebben we nog steeds niet bezocht en daar moet eens verandering in komen. Het lijkt ons heerlijk om een maand (of langer) door Nederland te crossen, te kamperen en te ontdekken wat ons eigen land te bieden heeft. Want we hebben al vaker ontdekt dat je voor toffe en bijzondere plekken helemaal niet altijd ver hoeft te reizen.

We ontdekten nog niet veel van Nederland, maar daar komt verandering in. Hier vind je onze artikelen over Nederland.

Zuid-Afrika

De Big Five, prachtige stranden, safari’s, overweldigende natuur. Dat is wat ik me voorstel bij Zuid-Afrika. Het Afrika dat nog totaal onbekend is voor ons. En dus een nieuwe uitdaging zou zijn. Wat is er gaver dan wakker worden in je camper en de wilde dieren voorbij zien lopen? Onder het genot van de opkomende zon.

Canada

Ook Canada is zo’n bestemming dat volgens ons perfect is om per camper te ontdekken. De uitgestrektheid, de leegte en de prachtige nationale parken zijn perfect met eigen vervoer te bezoeken. En met een camper kun je de meest bijzondere plekjes zoeken om deze écht te leren kennen. En dan met name Oost-Canada is een gebied dat we ooit eens gezien moeten hebben.Bestemmingen ontdekken per camper. Busje

Van oost naar west Amerika

Eerlijk is eerlijk. De Verenigde Staten is niet een bestemming die heel hoog op onze bucketlist staat. En sowieso wordt het de komende jaren lastig voor ons om dit enorme land te bezoeken vanwege onze Iran visa in onze paspoorten. Maar ik weet zeker dat we ooit die kant op gaan. Want ooit willen we zien of het leven in de US of A net zo is als dat de media ons doet vermoeden. Van de enorme steden als New York en San Fransico tot de avontuurlijke nationale parken in het westen van de VS. En áls we dan die kant op gaan – over een paar jaar – is het onze ultieme droom om van oost naar west (of andersom) te reizen met een camper. En vooral om onderweg ook minder bekende plekken te ontdekken. Zoals de staten Arkansas, Louisiana en Texas waar we heel nieuwsgierig naar zijn.

Welke bestemming(en) zou jij graag per camper willen ontdekken? 

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Eén reactie op “Reisdromen: Bestemmingen ontdekken per camper”

  1. Marcella schreef:

    Reizen met een camper is echt heel erg tof! Wij reisden destijds niet met een camper door Nieuw-Zeeland, maar als we door Australië gaan reizen, dan wordt dat sowieso met een camper! Sinds Canada zijn we helemaal om. Wat betreft Canada: het westen is veel ruiger dan het oosten, dus ik weet niet waarom het oosten eigenlijk hoger op jullie lijstje staat? Ik ben in beide gebieden geweest, maar west wint het met de Rockies! Zo enorm tof! Ik wil ooit nog wel eens terug. Ik dacht er laatst trouwens ook aan om eens in NL te gaan reizen met een camper. Goede basis om eens wat meer te zien in eigen land!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.