Broome

Reisdagboek #45: Roebuck Caravan park, en de MCG

Gepubliceerd op: 07-05-2017

We waren aan het twijfelen of deze week wel dagboek waardig is, maar we hebben zo’n leuke week in Broome gehad dat we daar best wel een leuk verhaal over kunnen schrijven. Vorige week begonnen we onze tweede roadtrip van Kalgoorlie naar Broome, en kwamen we erachter dat slapen op een camping in Broome niet zo goedkoop is. Hebben we een goedkopere optie gevonden?

Omdat we op een redelijk suffe camping stonden met alleen maar oude mensen, arbeiders, veel regels en een hoge prijs wilden we wel wat anders. We hoorden van twee backpackers dat ze op een gratis kampeerplek stonden “vijf minuten buiten Broome”. Later komen we erachter dat je in een radius van 16 kilometer niet gratis mag kamperen buiten Broome, dus dat plan valt al snel in het water. Via WikiCamps komen we bij Roebuck Caravan Park, waar we een aantal slechte recensies over lezen, maar we vinden dat we het toch maar moeten proberen. Het ligt immers aan het strand.

Het blijkt dat ze bij Roebuck het ‘Mango Camp Ground’ hebben, een veldje waar ze de backpackers ‘stallen’. Hier vind je alleen maar busjes, tentjes en één station wagen. Het veldje wordt beheerd door Lyn en Phil, een ouder stel dat hier een paar jaar geleden ook beland is en het management op zich heeft genomen. We merken meteen dat het hier gezellig is, want we worden met open armen ontvangen door Lyn, die al een telefoontje van de receptie heeft gehad. We krijgen een mooi plekje in de schaduw waar we de auto slaapklaar maken. Een halfuur later zitten we aan een blikkie bier en cider wanneer we een 4×4 naast ons zien stoppen met twee Nederlandse meiden: Marijke en Suzanne. Het duurt niet lang voor de tafels aan elkaar zijn geschoven waarna we tot laat buurten. Shupergezellig! De volgende dag merken we hoe gezellig de camping is. Overal staan of zitten groepjes mensen, hier en daar hoor je muziek uit een bluetooth speaker of van een gitaar. Vlakbij de keuken is een zithoek gemaakt met een paar banken die eigenlijk altijd wel bezet zijn.
MCG, Roebuck CP
MCG, Roebuck CP
MCG, Roebuck CP

De rest van de week verkennen we Broome, dat echt een erg leuk dorpje blijkt te zijn. Heel anders dan doorsnee plaatsen in Australië. Misschien komt het omdat het op een schiereiland zit en de ruimte dus beperkt is. Het is in ieder geval een stuk knusser. In de loop der dagen:

Bezoeken we Gantheaume Point, het meest zuidelijke puntje van het schiereiland. Hier vind je grote rotspartijen, een vuurtoren en natuurlijk mooie uitzichten.
Gantheaume Point
Gantheaume Point
Gantheaume Point
Gaan we nog twee keer terug naar Cable Beach, gewoon omdat het kan.
Kamelen op Cable Beach, Broome
Gaan we natuurlijk nog even naar het strand,
City Beach
Zien we een Uilnachtzwaluw (waarvan ik net leer dat het helemaal geen uil is),
Uilnachtzwaluw
Komen we erachter dat er een possum (een soort buidelrat) boven ons in de boom woont. Deze vriendelijke, maar hongerige dieren zijn niet erg geliefd bij de locals.
Possum
Verder huren we een kajak bij de camping omdat we meerdere mensen hoorden zeggen dat er dolfijnen vlak voor de kust zwemmen. Na een kwartiertje te hebben gepeddeld zien we af en toe iets boven water komen en meteen weer verdwijnen. We denken natuurlijk meteen dat we dolfijnen hebben ontmoet, maar na een minuut of tien komt er vijf meter naast onze kajak ineens een schildpad van een meter lang naar adem happen. Wat een gave beesten! Hierna beseffen we ons dat alles dat we tot dan toe gezien hebben ook schildpadden zijn en op deze ene schildpad komt de rest niet in de buurt van onze boot. Helaas ook geen dolfijnen, maar de schildpadden hebben dit goed gecompenseerd.
Kajaken bij City Beach, Broome

Na een week in Broome te zijn geweest is het tijd geworden om verder te trekken richting het noorden. Op moment van schrijven zijn we bij Ellendale Rest Area, ongeveer 300 kilometer van Broome. We hopen over een paar dagen in Kununurra aan te komen waar we proberen werk te vinden.

oja.. Kir heeft een hoed.

Tot de volgende keer!

Erick | Travelaar.nl - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

Eén reactie op “Reisdagboek #45: Roebuck Caravan park, en de MCG”

  1. Marcella schreef:

    Mooi, de kust bij het schiereiland. Ik zag ze al op Instagram en heb ze allemaal geliket. Wauww! Leuke camping ook, klinkt erg gezellig!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.