park-güell uitzicht

Park Güell Barcelona: Een kaartje kopen of niet?

Gepubliceerd: 05 november 2015 Laatst gewijzigd: 08 januari 2020

Het is naast de Sagrada Família één van de bekendste plekken van Barcelona, park Güell. Park Güell bevindt zich in de wijk Gràcia en is vooral geschikt voor het bewonderen van diverse bouwwerken van Antoni Gaudí en om te genieten van indrukwekkende uitzichten over de stad. Sinds 2013 moet er voor een gedeelte van het park entree betaald worden. Wij kochten een kaartje voor het betaalde gedeelte en checkten of het de moeite waard is of niet.

Het beroemde park gebouwd door Gaudí

Park Güell is het beroemdste stadspark van Barcelona. In 1899 kreeg Gaudí van graaf Eusebi Güell de opdracht om residentieel park te bouwen. De werkzaamheden aan dit immense park hebben vier jaar geduurd en pas in 1922 opende het park haar deuren voor bezoekers. In 1969 werd de plek uitgeroepen tot nationaal monument en in 1984 kreeg het een plekje op de werelderfgoedlijst van Unesco. Tegenwoordig is het park vooral bekend vanwege de vele indrukwekkende bouwwerken van Gaudí die allen hun eigen karakter hebben. Zo kun je een kiekje maken van de beroemde mozaïeken hagedis – ook wel El Drago of El Drac genoemd – en vind je hier de beroemde mozaïeken bankjes die je op vele foto’s van Barcelona terug ziet komen.

Tickets voor Park Güell

Sinds 2013 is niet meer het gehele park gratis toegankelijk. Voor een gedeelte van het park (het monumentale deel)  moet tegenwoordig een kaartje gekocht worden. Een kaartje kun je het beste vooraf online aanschaffen, zodat je bij het park zelf niet in de rij hoeft te staan. Online kost een kaartje €7 per persoon en in het park zelf €8 per persoon. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen. Wanneer je je kaartje online koopt kun je betalen met je creditcard. Bij het aanschaffen van het kaartje moet je aangeven op welk tijdstip je het betaalde deel van Park Güell wilt bezoeken. Je kunt dus niet op de dolle pof die kant op gaan.

Wanneer je een kaartje koopt voor het betaalde gedeelte van het park krijg je toegang tot de beroemde mozaïeken hagedis van Gaudí, Placa de la Naturalesa, de viaducten, Sala Hipóstila – het gebouw met de vele zuilen -, en de hoofdingang.

Een kaartje kun je hier kopen.

park guell

park-güell hagedis

park-güell

park-güell mozaïek

park-güell

Het gratis gedeelte van Park Güell

Ook wanneer je besluit om geen kaartje te kopen voor Park Güell kun je je urenlang vermaken in het park. Naast de hierboven genoemde monumentale bezienswaardigheden biedt het park vanaf verschillende plekken schitterende uitzichten over de stad en heb je af en toe zelfs het idee alsof je alleen bent. Dit doordat het park mega groot is. Ook wanneer je niet betaald heb je nog steeds de mogelijkheid om de beroemde mozaïeken bankjes van Gaudí te bewonderen. Vanaf een afstandje, dat wel. Daarnaast heb heb je nog steeds een prima uitzicht op Casa Museu Gaudí (het voormalige huis van Gaudí) welke enkel te bezoeken is wanneer je hier een apart ticket voor koopt en bijvoorbeeld de viaduct van de bloem (El viaducto de las Jardineras).

park-güell husi van gaudi

park-güell gratis gedeelte

 

park-güell uitzicht

park-güell gratis gedeelte

Algemene informatie Park Güell

Bereikbaarheid: Park Güell is per openbaar vervoer het makkelijkst te bereiken wanneer je de metro pakt naar het station Lesseps (L3). Vanaf hier wijzen alle bordjes je vanzelf de weg naar diverse ingangen van Park Güell. Het lopen vanaf metrostation Lesseps duurt ongeveer een kwartier.

Je kunt er ook voor kiezen om een combinatieticket te kopen voor de Hop-on Hop-off bus. Deze bussen stoppen vlak voor de ingang van Park Güell waardoor je nog maar een klein stukje hoeft te lopen.

Openingstijden Park Güell: Het park is iedere dag van het jaar geopend, maar heeft ieder seizoen andere openingstijden.

 • januari t/m 28 maart: 8.30 tot 18:15 uur
 • 29 maart t/m 3 mei: 8:00 tot 20:00 uur
 • 4 mei t/m 6 september: 8:00 t/m 21:30 uur
 • 7 september t/m 24 oktober: 8:00 tot 20:00 uur
 • 25 oktober t/m 31 december: 8:30 tot 18:15 uur

Een kaartje kopen voor Park Güell. Ja of nee?

Wij hebben een kaartje aanschaft voor Park Güell aangezien dit ons eerste bezoek was aan het park. Wanneer je het park al eerder hebt bezocht zou ik je niet aanraden om een kaartje te kopen. Ook het betaalde gedeelte is nog steeds ontzettend druk en er zijn weinig plekjes die je voor je alleen hebt. Daarnaast heb je ook vanaf het gratis gedeelte een mooi zich op de beroemde mozaïeken bankjes en is het helemaal niet nodig om te betalen wanneer je komt voor de uitzichten. Het gratis gedeelte van Park Güell is een stuk rustiger en ook hier vind je geweldige plekken. Je hebt meer plekjes voor je allen en zit niet samen met honderden andere toeristen op een bankje. Wanneer je hier echter nog niet eerder bent geweest is het wel leuk om bijvoorbeeld de beroemde hagedis eens van dichtbij te zien. Afwegingen die je moet maken. Wijzelf hebben er geen spijt van dat we een kaartje hebben gekocht, maar de volgende keer zullen we het niet nog eens doen.

In principe raad ik daarom aan om geen kaartje te kopen voor Park Güell. Ook zonder te betalen kun je meer dan genoeg zien van het prachtige park en hoef je enkel een blik op de hagedis te missen en nee, zitten op de bankjes gaat je ook niet lukken. Het gratis gedeelte is echter veel relaxter en je voelt je niet zo opgejaagd.

Ben jij al eens in Park Güell geweest? Raad jij het aan om een kaartje te kopen of toch niet?

Bekijk hier onze Travelmovie van Barcelona voor bewegende beelden van Park Güell.

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen, onze reisplannen en meer? Volg ons dan op Facebook, Twitter en/of Instagram!

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

12 reacties op “Park Güell Barcelona: Een kaartje kopen of niet?”

 1. Sabine schreef:

  Ben er twee keer geweest en is écht de moeite waard! Maar dat kaartje… weer zo’n lekkere uitbuiting van toeristen vind ik dat. Als je daar komt op een heel druk moment zou ik geen kaartje kopen. Dat is wat je zegt: veel zal je er dan toch niet aan hebben. Is er toevallig nog bijna niemand dan zou je het kunnen doen. .. Ik zou het de volgende keer niet doen in ieder geval 🙂

 2. Ik heb Barcelona een aantal jaren terug bezocht en toen hoefde je nog geen kaartje te kopen. Ik vond het gedeelte dat nu betaald is wel heel mooi trouwens. Ik vind het altijd zo onhandig als ze bepaalde gedeeltes betaald maken en andere niet. Dan moet je kiezen, daar hou ik niet van. Je wilt als je ergens bent nl gewoon alles zien 😉 haha.

 3. Yvonne schreef:

  Had gehoord dat je nu moet betalen voor Park Güell, wist niet dat het alleen voor een bepaald gedeelte was. Die zaal met de 100 (?) zuilen is dus ook gewoon nog gratis te bezoeken? Dat vond ik persoonlijk erg mooi. Ik denk dat ik bij een volgende keer geen kaartje online ga kopen, maar eerst even ga kijken waar je wel en niet gratis kunt komen. Da kan ik altijd nog ter plekke een kaartje halen… hoewel de rij vast niet kort zal zijn denk ik.

 4. Mellisa schreef:

  Ik was er een aantal jaren geleden, toen hoefden we inderdaad geen kaartje te kopen! Het was inderdaad echt zo gigantisch druk! En 7 euro is niet zo heel veel dus opzich is het dan wel de moeite waard voor de 1e keer toch?!

 5. Geja schreef:

  Vorig jaar niet gelezen, maar was wel handig geweest ik wist niet dat je beter vooraf een kaartje kon kopen,had ik dat maar geweten. Toen we aan kwamen konden we een kaartje kopen voor 2 1/2 uur later maar gedaan en eerst de sagrada familia bezocht en toen nogmaals alle trappen op, vond het wel de moeite waard maar voor een tweede keer???

 6. J barnhoorn schreef:

  Er staat ook zo’n soort bank op de Nieuwmarkt Amsterdam … kun je gratis op zitten .

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.