ontmoetingen op reis

Ontmoetingen op reis die we nooit vergeten

Gepubliceerd: 08 november 2014 Laatst gewijzigd: 16 juli 2016

In een vorig artikel gaf ik al vijf redenen om lang op reis te gaan. Eén onderwerp waar ik het daar over had de ontmoetingen op reis, want vrienden maak je overal! Ook aan de andere kant van de wereld. Wij hebben ontzettend veel mensen leren kennen en met een aantal hebben we nu (na ongeveer een jaar) nog steeds contact. Niet alleen leerden we veel mede-reizigers kennen uit de hele wereld, maar ook kwamen we veel in contact met de lokale bevolking. Mensen die we in onze harten sloten en waar nog vaak met veel geluk aan terug denken. Bijzondere ontmoetingen op reis die de hele ervaring echt bijzonder maakten.

Voetballen in Kathmandu

Terwijl wij al een aantal uren rondliepen in Bouddhanat en uiteraard de stupa hadden bekeken liepen een aantal jongens op ons af. Wat we gingen doen? Geen idee, gewoon rondlopen. Of we mee wilden gaan voetballen? Tuurlijk! Nog ongeveer een half uur lang liepen met de jongens van een jaar of veertien tot we een “voetbalveld” naderden. Een droog veld aan de rand van het vliegveld. Tientallen jongeren voetbalden hier met vrienden en ook werd er getraind door voetbalverenigingen. Wij waren niet alleen geïnteresseerd in het leven van de jongens, maar zij ook in die van ons. “What do you eat? You are all so tall” was één van de vragen die we moesten beantwoorden. Te grappig! Na een uurtje voetballen en de nodige foto’s was het voor ons helaas tijd om weer afscheid te nemen. Het werd donker en dus pakten we een taxi terug naar ons guesthouse. Een middag die we nooit vergeten!

ontmoetingen op reis kathmandu

Verjaardag baby Mary

Bij aankomst in Melaka moest er gezocht worden naar een slaapplaats. Dit bleek nog niet heel makkelijk te zijn, aangezien Melakka niet alleen voor toeristen een geliefde plek is, maar ook de lokale bevolking bezoekt Melakka graag in de weekenden. En laten wij nou net in het weekend aankomen. Terwijl Erick op zoek gaat naar een kamer zit ik met onze spullen te genieten van een smoothie bij een klein restaurantje. Een heerlijke plek! De volgende dag besluiten we daarom om hier een hapje te gaan eten. Na een tijdje raak ik in gesprek met Anan, de eigenaresse van het restaurantje. Zij heeft net een baby gekregen, Mary, die de volgende dag een maand wordt. En guess what?! Zonder aarzelen nodigt Anan ons uit voor het feestje. De volgende avond zitten wij met een aantal familieleden (en reizigers) te proosten op Mary haar eerste maand. Een uitgebreid buffet, vele biertje en een heuse verjaardagstaart volgen en wij hebben de avond van ons leven. Deze ontmoeting werd ook niet voor niets genoemd in ons interview op Traveljunks.ontmoetingen-op-reis

Meneer Bun, Bunlinda Hostel Siem Reap

Ontzettend veel guesthouses, hotels en hostels hebben wij tijdens onze reis voorbij zien komen. Vrijwel overal hebben wij prima geslapen en hadden wij het uiterst goed voor elkaar. Toch zijn er een aantal slaapplekken die net iets specialer waren. In Siem Reap sliepen wij in het Bunlinda Hostel. Een hostel dat eigenlijk meer een homestay is. Meneer Bun slaapt samen met zijn vrouw onder een klamboe in een tweepersoonsbed in de tuin en alle kamers in het huis worden verhuurd aan reizigers. Het hostel beschikt over aan gezamenlijke tuin waar je wat kunt eten en drinken en waar Bun altijd zit. Wanneer je naar buiten komt om lekker te zitten, schuift Bun aan en krijg je (of je het nou wil of niet) telkens weer een nieuw kopje thee. Bun verteld over zijn leven in Siem Reap, maar weet ook over ieder ander land wat te vertellen. Nederland: “You have more bicycles than people”. Juist.

Hiruni en familie, Talpe Sri Lanka

Niet voor niets schreven we al eens over onze bijzondere week in Talpe, Sri Lanka. Deze week logeerden wij bij collega’s van Erick zijn vader en werden wij door hen mee op sleeptouw genomen. Bijna iedere avond aten wij bij Hiruni en haar familie. De lekkerste Singalese gerechten werden op tafel gezet. Wij werden meegenomen naar de markt, maakten voor hen bruschetta, speelden een potje “mens-erger-je-niet” bij opa en oma en zij organiseerden voor ons een afscheidsbarbecue op het strand.

ontmoetingen-op-reis

Rani Inn Negombo

Bunlinda Hostel was één van de bijzondere slaapplekken tijdens de reis, maar ook in Negombo (Sri Lanka) hadden wij de tijd van ons leven. De eerste twee nachten brachten wij door bij Rani en haar familie (New Rani Inn Guesthouse) Dit guesthouse wordt gerund door Rani en haar man verzorgt het heerlijke eten. Rani heeft zelf een tijdje in Nederland gewoond, jaren geleden, en kan daarom een klein beetje Nederlands. Ook onze laatste dagen in Sri Lanka besloten wij vanwege hun enorme gastvrijheid door te brengen in Negombo. Ik werd ontzettend goed verzorg door Rani toen ik een kneuzing had in voet door een koffer die op mijn voet drukte in de trein en eerste kerstdag krijgen wij ontbijt op de kamer. Een ontzettend liefdevolle familie. Een familie die we nooit zullen vergeten.

ontmoetingen-op-reis

Slapen bij Santiago in Madrid

Hong Kong, onze laatste bestemming in Azië, maar gelukkig nog niet onze laatste bestemming voordat we weer naar huis gingen. Onze reis sloten wij af in Spanje. Vanuit Hong Kong vlogen we met een overstap in Moskou naar Madrid. Eén van de Spaanse steden die al erg lang op mijn lijstje stonden, maar waar ik nog steeds niet was geweest. Het zoeken naar een slaapplek begon al in Hong Kong, aangezien we ‘s avonds erg laat aan zouden komen in Madrid. En tsjah, als je een paar maanden in Azië bent geweest, dan schrik je echt wel van de kamerprijzen in Spanje. Wij besloten daarom om een andere optie te zoeken en zo kwamen we via Airbnb uit bij een kamer in Santiago zijn huis. Een heerlijk huis dichtbij alle bezienswaardigheden en enorme gastvrijheid. Zo konden we van alles in huis gebruik maken, praatten we met Santiago over de beste Spaanse wijnen, raadde hij ons de beste tapas aan, maakten we ontbijt in de fijne keuken en ontmoetten we andere reizigers die ook een kamer huurden bij Santiago.

ontmoetingen-op-reis

Wat zijn jouw meest bijzondere ontmoetingen op reis geweest?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

9 reacties op “Ontmoetingen op reis die we nooit vergeten”

 1. Die ontmoetingen maken een reis extra bijzonder, want dat blijft je bij:-)

 2. Wesley op Reis schreef:

  De ontmoetingen zijn altijd zo geweldig!

 3. Wat leuk om deze bijzondere ontmoetingen te lezen! Echt een heel leuk artikel, vooral de jongens die vragen of jullie mee gaan voetballen vind ik mooi!

 4. […] van een paar maanden gedaan – geweldig!) handige tips en mooie reisverhalen (zoals deze bijvoorbeeld!). Travelaar is een relatief nieuwe reisblog en (leuk detail) is ongeveer tegelijk […]

 5. Leuk om je ontmoetingen te lezen!

  ik vind het lastig om te kiezen welke ontmoetingen ik het meest bijzonder vind. Qua landen met vriendelijke mensen staat Syrië en Indonesië bij mij op één.

  • Dankjewel Jenny! Zulke momenten blijven je voor de rest van je leven bij. Beide landen die jij noemt zijn nog totaal onbekend voor mij. Klinkt wel erg aantrekkelijk als de mensen daar echt zo vriendelijk zijn!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.