welbungin western australia

10x de minst gelezen artikelen van 2016

Gepubliceerd op: 05-01-2017

Het jaar 2016 is ten einde en het nieuwe jaar is ingegaan. Uiteraard blikten we vlak voor de jaarwisseling al terug op de mooiste reismomenten van 2016 die je hier en hier terug kunt lezen. En kon je lezen over de best gelezen artikelen van 2016. Ook schreef ik dat reizen niet altijd over rozen ging. Een persoonlijk artikel, recht uit mijn hart. En ditzelfde geldt voor bloggen. Ook dat gaat niet altijd over rozen. Hoewel wij onwijs blij zijn met de enorme aantallen bezoekers die iedere maand weer een bezoek kwamen brengen aan onze blog, gaat het niet altijd over rozen. Natuurlijk is het leuk om hoogtepunten te delen. Maar ook op de blog zijn er artikelen die het helaas niet zo goed doen als we hadden gehoopt. Maar die heus wel leuk zijn om te lezen hoor 😉 Vandaar dat we vandaag terugblikken op de minst goed gelezen artikelen van 2016. Wie weet heb jij toch nog iets aan één van de artikelen.

Borough Market, Londen

In de zomer van 2015 brachten wij eindelijk samen een bezoek de wereldstad Londen. Ikzelf was er al eens geweest, maar voor Erick was het de eerste kennismaking met het Verenigd Koninkrijk. We boekten een prima kamer via Airbnb in de hippe wijk Shoreditch en brachten onze tijd voornamelijk door in deze bruisende wijk vol met hippe zaakjes en de gaafste streetart. Daarnaast bezochten we uiteraard de toeristische attracties, zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de London Bridge. Eten deden we zo goedkoop mogelijk. We waren immers hard aan het sparen voor onze wereldreis en Londen is geen goedkope stad. Eén van de fijnste plekken waar wij aten is de enorm gezellige markt Borough Market vlakbij de Theems en de Tower Bridge. Hier genieten we van verschillende geuren en kleuren en proeven we van de verschillende soorten streetfood die hier aangeboden worden. En dat allemaal voor een prima prijsje.

Lees hier ons hele artikel over de Borough Market in Londen voor onder andere openingstijden.

borough market londen

De ultieme Fort Kochi gids

Een groot gedeelte van onze reis door het zuiden van India, de staat Kerala, brachten wij begin dit jaar door in de relaxte kuststad Kochi (Cochin). We leerden India waarderen en genoten voornamelijk van de voortreffelijke Indiase keuken. Al lopend en met een tuktuk dwaalden we door verlaten steegjes en leerden we het echte leven in India kennen. Van de Joodse wijk tot de hippe straatjes. Erick schreef een uitgebreide gids over deze levendige stad die zeker de moeite waard is om te lezen wanneer je van plan bent om naar Kerala te reizen. En anders ook natuurlijk 😉

Lees hier onze “Ultieme Fort Kochi gids”

fort kochi ( cochin ) kerala, india

Reistips Nepal

Een artikel dat wij een behoorlijke tijd geleden al schreven gaat over een bestemming die wij tijdens onze eerste reis door Azië bezochten. Het prachtige, sprookjesachtige Nepal. Voor iedereen die een bezoek aan Nepal wil brengen en net zo onder de indruk wil raken als wij schreven wij een uitgebreid artikel vol met tips voor een eerste bezoek aan dit prachtige land.

Lees hier onze reistips voor Nepal.

kathmandu vallei bouddhanat

Reisvideo Londen

Hoewel de reisvideo’s die we maken over het algemeen goed bekeken worden (heb je bijvoorbeeld die van Laos, Dubai en Barcelona al gezien?), is de reisvideo van Londen niet heel vaak bekeken dit jaar. En dat is zonde, want hij is – al zeg ik het zelf – best leuk geworden. Natuurlijk zijn we geen filmmakers en zijn we nog steeds aan het leren, maar hij verdient heus wel een kijkje 😉

Bekijk hier onze reisvideo van Londen.

big ben londen

Hoe duur is Hong Kong?

In 2013 maakten we onze eerste reis door Azië wat ervoor zorgde dat we verliefd werden op dit continent. We brachten er niet voor niets het grootste deel van 2016 door 😉 We bezochten landen als Sri Lanka, Thailand en Maleisië, maar ook brachten we een aantal dagen door in wereldstad Hong Kong. Tijdens Chinees Nieuwjaar. We schreven niet alleen over de bezienswaardigheden in Hong Kong, maar ook hielden we onze uitgaven nauwkeurig bij om je een indruk te geven van hoe duur Hong Kong is.

Hier lees je wat wij precies uitgaven tijdens onze bezoek aan Hong Kong.

Kampong Cham, Cambodja

Ook in 2013, maakten we een mooie reis door Cambodja. En hoewel Cambodja niet ons meest favoriete land is in Zuidoost-Azië hebben we toch een aantal mooie plekken bezocht. Waaronder het nog onbekende Kampong Cham aan de Mekong rivier. Hier vindt je niet net als in Siem Reap en Phnom Penh hordes toeristen, maar heb je de bezienswaardigheden (al zijn het er niet veel) nog vrijwel voor jezelf waardoor het de moeite waard is voor een dag of twee.

Het artikel over Kampong Cham lees je hier.

kampong cham cambodja

Doen in Nijmegen: Een tour op de waalscooter

Eind 2015, vlak voor onze wereldreis, brachten wij een weekend door in de fijne stad Nijmegen. Een compleet nieuwe bestemming voor ons beide. Niet alleen bezochten we hier een aantal te gekke restaurantjes en bezienswaardigheden, we deden ook een te gekke tour op een waalscooter waarbij we de omgeving van Nijmegen ontdekten. En die omgeving is heel mooi kan ik je vertellen. Een tour op een waalscooter is zeker een aanrader wanneer je een bezoek brengt aan Nijmegen.

Lees hier ons artikel over de tour die wij maakten door Nijmegen op de waalscooter.

Doen in Nijmegen. Elektrische scooters

Koh Kong, Cambodja

Nog een bestemming in Cambodja waar je niet veel mensen over hoort; Koh Kong. Met stip onze favoriete bestemming in Cambodja. Koh Kong is gelegen vlakbij de grens met Thailand en ook hier geldt weer dat je er geen hordes toeristen tegenkomt. Met een scooter – of een tuktuk met chauffeur – kun je gemakkelijk de omgeving verkennen waar je prachtige watervallen tegenkomt en sta je binnen no-time op het strand. Ga je naar Cambodja? Denk dan zeker eens aan Koh Kong als bestemming!

Ons artikel over Koh Kong vind je hier.

koh kong cambodja

Hong Kong bezienswaardigheden

Hoewel Hong Kong geen echte reisbestemming is en je hier heus geen weken hoeft door te brengen is het wel een te gekke bestemming in Azië. Totaal anders dan landen in Zuidoost-Azië en een perfecte bestemming vanaf waar je door kunt vliegen naar een andere bestemming. Wanneer je naar Azië vliegt kan het dus geen kwaad om te kijken naar de optie voor een stopover in wereldstad Hong Kong.

Wat je allemaal kunt doen in Hong Kong? Hier vind je ons artikel.

skyline hong kong vanaf the peak

Melaka Maleisië

Hoewel we dit jaar een rondreis door Maleisië maakten van vijf weken, bezochten we Maleisië al eens eerder. In 2013 tijdens onze eerste reis door Azië. Helaas hadden we hier toen “slechts” 19 dagen te besteden. Tijdens deze reis brachten we onder andere een bezoek aan de kuststad Melaka welke gemakkelijk met de bus te bereiken is vanuit Kuala Lumpur. Het fijne aan de stad is dat je je op sommige plekken een in Nederland waant en je hier onwijs lekker kunt eten. Al kan dat laatste natuurlijk overal in Maleisië 😉

Lees hier alles over Melaka.

melaka melakka maleisie

Hopelijk heb ik jullie blij kunnen maken met wat artikelen waar je wat aan hebt 🙂

Over welke bestemmingen lees jij graag op Travelaar?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

13 reacties op “10x de minst gelezen artikelen van 2016”

 1. Ilona schreef:

  Ook leuk zo’n lijstje van minst bezochte artikelen. Het verbaast mij wel, mensen willen graag budgetten en uitgaven weten en al helemaal als het gaat over Hong Kong. Of meer lezen over jullie Nepal rondreis en een filmpje zien over Londen. Ik ga toch stiekem even Hong Kong door doorbladeren.

 2. Yvon schreef:

  Geinig idee! Had ik eerder moeten weten 😉

  Hopelijk krijgen deze artikelen zo toch nog wat views!

 3. Leuk om ook eens deze artikelen extra in het zonnetje te zetten. Zelf vind ik budget posts en routes altijd handig en natuurlijk uitgebreide info over bestemmingen! Helaas zijn jullie in onze eerst volgende bestemming niet geweest, want in Maleisië heb ik veel aan jullie tips gehad

 4. Raar heh dat sommige artikelen het helemaal niet doen, terwijl andere in die categorie het juist perfect doen. Ik ben wel benieuwd of de artikelen hierboven nu wel hard gaan of toch niet? (k verwacht van wel :))

 5. Ik ben ook bezig met een overzicht van mijn minst gelezen blogs. Leuk! Ik zie bij jullie Londen en Hong Kong een paar keer terug. Terwijl het zulke leuke artikelen en video’s zijn! Naar Nepal wordt ik trouwens ook steeds meer nieuwsgierig 🙂

 6. Marlies schreef:

  Leuk idee om zo deze artikels nog eens in de kijker te zetten. Leuk om te zien dat jullie over Melaka hebben geschreven. Zo vind je er maar weinig heb ik opgemerkt.

 7. anto schreef:

  Ohh wat een goed idee zeg. Wel raar trouwens dat Reistips Nepal zo slecht gelezen wordt, maar heeft misschien ook met de timing te maken? Soms schrijf ik (volgens mij) keileuke blogs en die worden dan nauwelijks gelezen, terwijl blogs waar ik weinig moeite voor doe soms heel vaak bekeken worden. Snap jij het nog?!?

 8. Yvonne schreef:

  Gek is dat hè, dat sommige artikelen zo goed gelezen worden en anderen veel minder, terwijl je vaak anders verwacht. Goed idee om ze zo toch de aandacht te geven die ze verdienen!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.