Camping in Frankrijk aan zee: Beach Garden

Meenemen op vakantie: Vergeet deze items niet

Geüpdatet op

De zomer komt eraan – al lijkt het er nog niet echt op (helaas). Ga jij binnenkort heerlijk vakantie vieren in een zonnig oord en heb je inpakstress? Wij helpen je bij het bepalen wat je moet meenemen op vakantie. Hoewel dit natuurlijk van persoon tot persoon verschilt, zijn er een aantal handige essentials die je zeker moet meenemen op vakantie. Deze items vind je in deze uitgebreide vakantie inpaklijst.

Inhoudsopgave:Meenemen op vakantie: Vergeet deze items niet
 1. Hoe bepaal je wat je moet meenemen op vakantie?

Hoe bepaal je wat je moet meenemen op vakantie?

Wat je precies moet meenemen op vakantie verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Reis je bijvoorbeeld met een backpack of met een koffer? Of misschien met kleine kinderen? De ultieme vakantie inpaklijst zal voor iedereen verschillend zijn. Want het ligt er natuurlijk ook aan waar de vakantie naartoe gaat. En hoe lang je precies weg gaat. Want voor een vakantie van een week neem je andere spullen mee dan wanneer je drie weken vakantie gaat vieren. Qua kleding en vooral de hoeveelheid zal het behoorlijk afhangen van wat voor soort vakantieganger jij bent. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal spullen die handig zijn voor iedere vakantie. Deze vind je hieronder, zodat jij onbezorgd aan jouw zonvakantie kunt beginnen.

Zonnebrand

Voor een zonvakantie is het altijd belangrijk om genoeg zonnebrand mee te nemen. Op veel bestemmingen kun je altijd een extra flesje kopen, maar wist je bijvoorbeeld dat zonnebrand in Azië veel duurder is dan in Nederland én dat er vaak bleek inzit? Aziaten worden liever niet bruin, vandaar. Wij nemen daarom standaard een flesje zonnebrand mee. Verband je snel? Denk dan ook aan een flesje aftersun.

Meenemen op vakantie: Zwemkleding

Vakantie vieren betekent voor veel mensen veel tijd doorbrengen op het strand of aan het zwembad en daar hoort natuurlijk wel goed zittende zwemkleding bij. Zelf zijn wij fan van de zwemkleding van Protest. De collectie van Protest is net uit en daar zitten geweldige zwembroeken en bikini’s tussen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger altijd ging voor goedkope bikini’s, maar die kon ik dan ook zeker na één zomer – of soms zelfs tijdens de zomer – weggooien omdat het niet meer lekker zat. De trend van tegenwoordig qua bikini’s? Halterbikini’s zijn helemaal hip, maar ook wanneer je niet houdt van teveel bloot is er genoeg keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie tankini’s?

Laguna Bacalar Mexico

Strandlaken of hamamdoek

Een strandlaken of een fijne hamamdoek is echt iets dat wij standaard vergeten mee te nemen op vakantie. Super irritant! Bij deze dus, pak een fijn strandlaken of een handige hamamdoek in voor je volgende zonvakantie. Handig voor het strand, voor bij het zwembad, maar ook voor een picknick of een kerk of moskeebezoek.

Zonnebril

Een goede zonnebril is iets waar ik tijdens de zomer echt niet zonder kan. Zodra de zon zich laat zien gaat ‘ie op en het liefst doe ik ‘m de hele zomer niet meer af. De wereld lijkt toch stiekem altijd net iets mooier met een zonnebril op. Niet vergeten in te pakken dus!

Nusa Penida

Slippers en goede schoenen

Of je nou gaat voor een echte strandvakantie of een actievere zonvakantie, een paar slippers en goede schoenen zijn altijd handig om mee te nemen. Wil je niet over het toegestane aantal kilo’s voor je bagage komen? Trek je schoenen aan in het vliegtuig en stop je slippers in je bagage.

Niet onbelangrijk: Documenten

Je bent waarschijnlijk druk bezig met het inpakken van je koffer of tas, maar vergeet niet om belangrijke documenten ook mee te nemen op vakantie. Hieronder vind je een lijstje met documenten die handig zijn om in te pakken:

 • Paspoort of identiteitskaart
 • Visa indien nodig
 • Pasje van de zorgverzekering
 • Rijbewijs + internationaal rijbewijs bij een reis buiten Europa
 • Bankpassen + creditcard
 • Vaccinatieboekje
 • Gegevens van je reisverzekering
 • Hotel- en vluchtgegevens

Elektronica

Ook bij het meenemen van elektronica op vakantie geldt dat dit voor iedere persoon verschillend zal zijn. Aangezien wij iedere reis die we maken vastleggen en content creëren voor Travelaar zeulen wij heel wat camera’s mee, maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Vergeet in ieder geval niet om de elektronica die jij vaak gebruikt ( denk aan je telefoon, laptop, e-reader) mee te nemen op vakantie. En vergeet de opladers niet.

Opbergruimte voor camera in Thule tas

Kleding

Wat je moet meenemen op vakantie qua kleding is natuurlijk super persoonlijk. Zelf reis ik zo licht mogelijk (geen zin om met tientallen kilo’s te slepen) en dus zorg ik in principe dat ik voor een vakantie van een week of drie genoeg schoon ondergoed en sokken heb voor een week. Een stuk of twee t-shirts, een paar hemdjes, een jurkje, twee bikini’s, twee korte broeken, een langere dunne broek, een dun jasje en een vest/trui. Je kleding kun je bijna overal laten wassen.

Rijstvelden Bali

Medicijnen + persoonlijke verzorging

Als je al het bovenstaande hebt ingepakt heb je waarschijnlijk al niet meer heel veel ruimte over, maar denk toch ook aan medicijnen die je mee moet nemen en producten voor je persoonlijke verzorging. Hieronder vind je een lijstje met artikelen die handig zijn om mee te nemen:

 • Persoonlijke medicijnen
 • Anticonceptie
 • Een noodpakket malariatabletten indien aangeraden voor jouw bestemming
 • Pijnstillers zoals paracetamol
 • Norit
 • Loperamide
 • Een pincet
 • Pleisters
 • Verband
 • Tandenborstel + tandpasta
 • Deet
 • Haarborstel + elestiekjes
 • Deao
 • Make-up
 • Scheerspullen

Wat zijn voor jou spullen die je altijd moet meenemen op vakantie?

Meenemen op vakantie: Bikini
Protest S2020 collectie