Street art Tel Aviv

Dit zijn de leukste wijken van Tel Aviv

Geüpdatet op

Tel Aviv, de feeststad van het Midden Oosten. Maar ook een stad met vele verschillende invloeden, zoals het hippe Florentin en het authentieke Jaffa. Een bruisende stad die nooit helemaal lijkt te slapen. Er zijn zoveel toffe bezienswaardigheden in Tel Aviv dat het lastig beslissen is in welke wijk je wilt verblijven. Daarom delen we in dit artikel de leukste wijken van Tel Aviv, inclusief de leukste accommodaties per wijk opgedeeld in verschillende prijsklassen.

Old Jaffa

Het historische deel van Tel Aviv bevindt zich in de authentieke wijk Old Jaffa. Jaffa is zo’n stad die uit een sprookjesboek lijkt te zijn gekomen. Met smalle steegjes, chaos, drukte, kleine winkels met veel handgemaakte producten, rommelmarkten en diverse lokale zaakjes die je in veel grote steden niet meer tegen zult komen. In Old Jaffa lijkt het even alsof je een doodnormale woonwijk binnenstapt, maar eigenlijk loop je in het hart van de stad. Jaffa is zonder twijfel één van de leukste wijken van Tel Aviv en moet zeker in je planning meegenomen worden.

De leukste accommodaties in Jaffa

Old Jaffa tel Aviv
Jaffa Tel Aviv

Florentin

Florentin is zonder twijfel één van de hipste wijken van Tel Aviv en daardoor wat ons betreft ook één van de leukste. Wie houdt van een rauw randje, dat typische Berlijn sfeertje en toffe street art is in Florentin aan het juiste adres. Dit is zo’n typische wijk waar je niet uitgekeken raakt en die zonder twijfel iedere week veranderd.

De leukste accommodaties in Florentin

Street art Florentin
Florentin street art

Ha’Nammal

Ben je ook zo gek op street art en wil je na je bezoek aan Florentin nog meer typische Israëlische street art ontdekken? Neem dan een kijkje in de wijk Ha’Nammal of Namal bij de haven van Tel Aviv. Niet alleen de street art is geweldig, maar je kunt hier ook een heus chocolade restaurant bezoeken, shoppen in één van de vele conceptstores of stappen in één van de beach bars.

Wanneer je op zoek bent naar een accommodatie in Tel Aviv raad ik je niet meteen de wijk Namal aan. Er zijn leukere wijken om te overnachten. Bekijk hier alle hotels in Tel Aviv.

Street art Tel Aviv
Namal
haven van Tel Aviv

Shoppen in Neve Tzedek

De wijk Neve Tzedek is sowieso één van de leukste wijken van Tel Aviv voor iedereen die gek is op shoppen. Na Jaffa is dit één van de oudste wijken van Tel Aviv en het voelt hier soms even alsof je in een dorp loopt in plaats van in een enorme metropool. De grote winkelketens vind je hier niet, maar wel veel toffe boetiekjes en conceptstores. Het is dan ook niet zo gek dat Neve Tzedek onwijs populair is en zelfs door de lokale bevolking wordt gezien als één van de leukste wijken van Tel Aviv, of misschien zelfs wel de leukste.

Hoewel Neve Tzedek heel gezellig is raad ik je niet meteen aan om in deze wijk te overnachten. Hiervoor zijn er leukere wijken in Tel Aviv.

Het centrum en de Rothschild Boulevard

De Rothschild Boulevard is een levendige strip die dwars door het centrum van Tel Aviv loopt. Het is de oudste straat van de stad met aan weerskanten een fietspad en een 900 meter lang park waar de lokale bevolking graag samen komt. Het centrum van Tel Aviv is de plek waar je de wolkenkrabbers, shopping malls en duurdere restaurants en hotels vindt. Niet het meest authentieke stukje Tel Aviv, maar wel de plek waar je kennis maakt met het echte stadsleven.

Overnachten in het centrum van Tel Aviv

€: Pepo Hostel

Vergelijk hier alle hotels in het centrum van Tel Aviv.

Centrum Tel Aviv
Centrum Tel Aviv
Rotschildt boulevard

Wat zijn volgens jou de leukste wijken van Tel Aviv?

Meer Israël? Hier vind je al onze artikelen over Israël.