Jalan Alor, heerlijk eten in Kuala Lumpur

Lekker en goedkoop eten in Kuala Lumpur

Gepubliceerd op: 24-01-2017

Kuala Lumpur staat bekend om de mengelmoes aan nationaliteiten. Niet alleen zie je dit terug in de verschillende wijken, ook aan het lekker eten in Kuala Lumpur kun je zien dat de stad bevolkt wordt door verschillende nationaliteiten. Zo kun je hier niet alleen genieten van heerlijke Maleisische gerechten, ook de Chinese keuken, de Indiase, Japanse, Thaise smaken zijn hier volop aanwezig. Op deze plekken kun je gegarandeerd lekker eten in Kuala Lumpur.

Eten in Kuala Lumpur: Jalan Alor

Uiteraard beginnen we dit artikel met dé plek voor lekker eten in Kuala Lumpur, Jalan Alor. Jalan Alor is de populaire street food straat in het hartje van het drukke Bukit Bintang. Helaas is Jalan Alor behoorlijk bekend onder toeristen en de lokale bevolking wat betekent dat het er vrijwel altijd druk is. Aan het begin van de avond rijden door de straat ook nog auto’s, dus opletten is noodzakelijk. Tijdens ons laatste bezoek aan Kuala Lumpur in oktober 2016 werd er echter druk gewerkt aan de straat, waardoor het verkeer er niet langer door kan. Wanneer dit project klaar is kunnen we je helaas (nog) niet vertellen. Op Jalan Alor vind je street food in alle smaken. Zo zijn er veel Koreaanse restaurantjes, kun je op straat verse dim sum (favoriet!) kopen en eet je er de lekkerste saté.

eten in kuala lumpur - jalan alor bukit bintang

Indiaas eten in Kuala Lumpur

Hoewel je in vrijwel iedere wijk in Kuala Lumpur Indiase restaurants zult tegenkomen, kun je voor het lekkerste Indiase eten het beste naar de wijken Little India, Brickfields of de Arabische wijk in Bukit Bintang. Hier vind je tal van Indiase restaurantjes waar je de lekkerste curry’s met naan brood kunt bestellen.

De lekkerste sushi

Kuala Lumpur is een multiculturele stad en dus vind je er iedere keuken zo ook de Japanse. Een nadeel is dat veel Japanse restaurants in Kuala Lumpur behoorlijke prijzen hanteren die niet meteen passen binnen het budget van een backpacker. Maar gelukkig is er de Sushi King. Op meerdere plekken in de stad vind je een Sushi King restaurant waar je de lekkerste sushi kunt eten voor prima prijzen. Zelf zijn wij drie keer bij de Sushi King geweest in Maleisië en geen enkele keer hebben wij meer dan 17 euro betaald voor twee personen inclusief drinken. Ook voor de niet sushi liefhebbers staan er trouwens genoeg heerlijke gerechten op de menukaart. Een fijne afwisseling met het heerlijke street food.

Ontdek hier waar in Kuala Lumpur je een Sushi King kunt vinden.

Eten in Kuala Lumpur: Chinatown

Aan de rand van de wijk Chinatown vind je de straat Jalan Sultan waar je uitstekend kunt eten. Net als bij Jalan Alor worden hier aan het einde van de middag tafels en stoelen op straat neergezet. Je eet hier de lekkerste rijst en/of noodle gerechten en hebt meer dan genoeg keuze uit verschillende stokjes met vlees of vis op de barbecue. Jalan Sultan is voornamelijk gezellig wanneer de avond valt.

eten in kuala lumpur saté

Lot 10 Hutong Food Court

Midden in het drukke Bukit Bintang, tussen de dure restaurants en enorme shopping malls vind je de Lot 10 Hutong Food Court. Je vindt deze food court vlakbij de H&M en het is te bereiken door de roltrap naar beneden te pakken. Het kan niet missen, want je hoort de foute Chinese muziek al van ver af. In de shopping mall vind je verschillende kraampjes waar je vrijwel alle Aziatische gerechten kunt bestellen die je maar kunt bedenken. Van sushi tot dim sum en van pad thai tot nasi goreng. De prijzen in de food court liggen iets hoger dan op straat, maar zijn prima voor tijdens de lunch.

eten in kuala lumpur food court

eten in kuala lumpur food court

Eettip voor de lunch in Kuala Lumpur

De laatste tip is geen restaurant of leuke wijk om te eten in Kuala Lumpur, maar mijn lievelingsgerecht voor de lunch. Iets dat je zeker moet proberen wanneer je in Maleisië bent is een roti chanai. Een soort van pannenkoek met daarbij verschillende soorten curry’s. Heerlijk! En vaak te bestellen voor nog geen euro. Een prima gerecht voor de lunch.


Kirsten | Travelaar.nl -

30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos & Spanje