Koffie drinken in Groningen bij Mahalo

Koffie drinken in Groningen: De leukste koffietentjes (ook To-go)

Geüpdatet op

Dat je geweldig kunt stappen, eten en lunchen in Groningen, dat wist je al. Maar wat dacht je van koffie drinken in Groningen? Tijdens je stedentrip is het natuurlijk heerlijk om ergens neer te ploffen voor een goede bak koffie, of twee met een lekkere versnapering. Wij zetten de twaalf leukste koffietentjes in Groningen op een rij. Plus een extra tip voor wie liever geniet van een kopje heerlijke thee.

Extra tip: Ook zin in een goede lunch? Dit zijn de leukste zaakjes om te lunchen in Groningen.

PS! Koffie, thee & taart

PS! Koffie, thee & taart in de Oude Kijk in ’t Jatstraat is één van de meest gezellige en bijzondere koffietentjes in Groningen. De inrichting is geweldig en even waan je je op een tropisch eiland, zoals Bali. Alle koffies worden gemaakt van 100% Arabica bonen en de gehele toonbank staat vol met de heerlijkste lekkernijen. De ideale plek om neer te ploffen tijdens je stedentrip.

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 24.

PS Koffie en taart

Black & Bloom

Dat de Oude Kijk in ’t Jatstraat één van de leukste straten in Groningen is, wordt wel duidelijk door dit artikel. Net als PS! Koffie, thee en taart is ook de koffiezaak Black & Bloom gevestigd in de Oude Kijk. Black & Bloom is de plek voor de lekkerste zwarte koffies. Melk in je koffie is een no go. Alles gezet vol liefde en vakmanschap.

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 32.

Spaak Koffie & Koers

In de Oude Boteringestraat vind je het enige echte fietscafé van Groningen, Spaak Koffie & Koers. Je kunt hier serieus terecht om je fiets te laten repareren, om fietsonderdelen te kopen, voor het kijken van de koers, maar ze schenken ook heerlijke koffie met een taartje of lunch. Iedere zaterdag en zondag organiseert Spaak Koffie & Koers daarnaast de Spaakrit, een twee uur durende fietstocht.

Adres: Oude Boteringestraat 66.

laatstetafeltje

Wadapartja

Wadapartja draait eigenlijk nog meer om al het lekkers dat je bij de koffie kunt nuttigen dan om de koffie zelf, maar hoort zeker thuis in dit rijtje. Het is wat mij betreft één van de leukste plekken voor koffie drinken in Groningen. Wadapartja heeft een vestiging aan het Gedempte Zuiderdiep en aan de Pottebakkersrijge bij de Westerhaven. Dit koffietentje is super knus ingericht en bestaat daarnaast ook nog eens uit een kleine shop voor de leukste cadeaus. Wadapartja kun je niet verlaten zonder goed gevulde buik.

Adressen: Gedempte Zuiderdiep 39-41 & Pottebakkersrijge 21.

Wadapartja

TOETjesparadijs

Voor wie niet alleen wil koffie drinken in Groningen, maar vooral op zoek iets naar iets lekkers bij de koffie, moet zeker neerploffen bij TOET het TOETjesparadijs aan het Gedempte Zuiderdiep. De meeste lekkernijen worden bereid met biologische, glutenvrije producten en lokale producten en het aanbod varieert constant. Dat betekent dat je iedere dag een bezoek aan TOET kunt brengen zonder ook maar één keer hetzelfde te hoeven bestellen.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 85.

Cappuvino

Cappuvino op de Vismarkt is één van de hipste tentjes om koffie te drinken in Groningen stad. Maar wie denkt dat je hier alleen maar koffie kunt drinken heeft het helemaal mis. Cappuvino is namelijk een wijn-en koffiebar. Zo start je je bezoek met een heerlijk kopje koffie om je dag af te sluiten met een heerlijk glas wijn. De locatie en uitstraling van Cappuvino zijn geweldig met als hoogtepunt het dakterras vanaf waar je over de hele Vismarkt uitkijkt.

Adres: Vismarkt 1.

Food Matterz

Food Matterz in de Oude Ebbingestraat, vrijwel pal aan de gracht, is een hippe koffiezaak met een Scandinavische uitstraling. Niet alleen kun je hier heerlijke koffies drinken en lunchen, het is ook een ideale plek om buiten de deur te werken in de stad. Het personeel is onwijs vriendelijk en de werkplekken zijn super chill. Tel daar de heerlijke koffie bij op en je flexplek middenin de stad is gevonden. In de zaak is daarnaast een kleine winkel ingericht waar je allerlei delicatessen kunt kopen. Zo kun je Food Matterz een klein beetje mee naar huis nemen

Adres: Oude Ebbingestraat 86.

laatstetafeltje

Koffie drinken in Groningen bij Doppio

Doppie in de Brugstraat, tegen de imposante Akerk is onlangs flink verbouwd en een stuk groter geworden. Het is niet voor niets één van de meest populaire koffietentjes in Groningen. Doppio is ondertussen in veel meer Nederlandse steden een begrip geworden, maar wist je dat Doppio in de Brugstraat in Groningen de allereerste geopende vestiging was? Je kunt hier niet alleen terecht voor een goede koffie (to go), maar ook voor een glas wijn, frisjes en een heerlijke borrelplank.

Adres: Brugstraat 6.

Een kleinere vestiging van Doppio Groningen is gevestigd aan het Gedempte Zuiderdiep 87a.

Coffee Company

Ben je op zoek naar een plek waar je én koffie kunt drinken én je laptop open kunt klappen om een paar uurtjes te werken? Dan ben je bij Coffee Company in de Oude Ebbingestraat of de Carolieweg aan het goede adres. Je bestelt hier niet alleen heerlijke koffie, maar kan ook genieten van de lekkerste huisgemaakte soepen. Soepen die je even doen terug slingeren naar de tijd dat je bij oma logeerde.

Adressen: Oude Ebbingestraat 39 & Carolieweg 33.

Bartista

De volgende plek voor heerlijke koffie in Groningen is gelegen op steenworpafstand van het Centraal Station Groningen aan de Ubbo Emmiusstraat. De ideale plek om neer te ploffen na je treinreis naar Groningen. Bartista is een relatief rustige esprosso bar waar je in alle rust kunt genieten van je kopje koffie.

Adres: Ubbo Emmiusstraat 34a.

Mahalo

Mahalo aan de rand van het Noorderplantsoen is niet alleen een geweldige plek om te lunchen in Groningen, maar je kunt er ook heerlijk koffie drinken. Dit hippe zaakje is relatief nieuw in de stad en is gevestigd op een geweldige plek aan de rand van het Noorderplantsoen. Op de kaart staan – uiteraard – niet alleen de standaard koffies, maar ook chai latté, een Argentijnse thee en meer.

Adres: Verlengde Grachtstraat 1.

Koffie drinken in Groningen bij Mahalo

MASMAS

Eén van de hipste koffietentjes in Groningen zit wederom – hoe kan het ook anders!? – in één van de leukste straten in Groningen, de Oude Kijk in ’t Jatstraat. MASMAS (of eigenlijk ++) is de ontmoetingsplek voor hippe, jonge Groningers en studenten die in de avonduren willen genieten van een goede bak koffie. MASMAS is een heerlijke, bijzondere plek om te bezoeken tijdens je stedentrip.

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 65.

Tucano coffee

Vrijwel pal tegenover MASMAS vind je Tucano Coffee. De felle kleuren op ramen lokken je als het ware naar het pand toe. De meest bijzondere koffie op de kaart? Cannabis Coffee. Koffie met canabissiroop. Dat heb je vast nog nergens anders geproefd? Ow, en de overheerlijke cheesecakes, die moeten we natuurlijk ook niet vergeten te melden!

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 52.

Tucano Coffee Groningen

Vietnamese koffie drinken in Groningen bij Laca Vietnamese Streetfood

Eens iets anders proeven dan de echte Nederlandse koffie of alle hippe varianten? Ga dan voor een echte Vietnamese koffie bij Laca in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De geur is heerlijk en de smaak zeker net zo goed als in Vietnam.

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 20

Vietnamese koffie in Groningen bij Laca

Liever thee? Ga dan naar Bij Britta!

Ben je niet zo gek op koffie en wil je liever thee drinken in Groningen? Gelukkig kun je bij de meeste koffietentjes ook een prima kopje thee bestellen, maar voor de meeste keuze en fijnste smaken ga je naar Bij Britta in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Bij Bij Britta kun je kiezen uit ruim 100(!) verschillende soorten smaken thee én daarnaast bakken ze ook nog eens de lekkerste, gezonde taarten. Kortom, echte theeleuten moeten bij Bij Britta zijn!

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 27.

Alle hierboven genoemde koffietentjes in Groningen zijn terug te vinden op het kaartje hieronder: