Kaapverdische eilanden. Mooie uitzichten

Kaapverdische eilanden: Deze onontdekte plekken in Kaapverdië moet je zien

Gepubliceerd op: 24-03-2018

Er zijn maar weinig landen die in de afgelopen jaren dezelfde groei in populariteit hebben meegemaakt als de Kaapverdische eilanden. Deze eilandengroep voor de kust van Senegal is enorm geliefd bij strandaanbidders uit heel Europa. Zo’n driekwart van alle bezoekers van Kaapverdië kiest voor een hotel of resort aan de heerlijke stranden op één van de eilanden Sal en Boa Vista. Maar er is zoveel meer. Gelukkig maar. Hier lees je over vier van de mooiste eilanden van Kaapverdië die nog niet ontdekt zijn door het massa-toerisme. 

Niet alleen Sal en Boa Vista, maar ook de steden Praia (op het eiland Santiago) en Mindelo (op het eiland São Vicente) zijn plaatsen die veel worden bezocht door toeristen. Zowel hoofdstad Praia als het culturele Mindelo zijn steden die een ander Kaapverdië laten zien. Hier leer je het land beter kennen. Daarnaast kun je vanuit beide steden gemakkelijk verder reizen om nog meer van Kaapverdië te ontdekken.

Kaapverdische eilanden. Bootje op het strand

De mooiste onontdekte plekken van de Kaapverdische eilanden

Het mooie aan een bestemming als Kaapverdië is dat er naast de populaire plaatsen nog zoveel meer te zien valt. De avontuurlijke en nieuwsgierige reiziger vindt in het land ontelbaar veel plekken waar je volledig kunt ontkomen aan de opkomst van het toerisme. Hier tref je het échte Kaapverdië. En krijg je het gevoel alsof je één van de eersten bent die de eer heeft deze ‘geheimen’ te ontdekken. Waar vind je deze geheimen in Kaapverdië? En wat is het mooiste eiland van Kaapverdië? Je vindt hier vier onontdekte plekken die jij moet zien in Kaapverdië zijn.

De stranden van Maio

Hoewel Kaapverdië zoveel meer is dan enkel een strandbestemming, moet gezegd worden dat de stranden terecht bekend staan als één van de redenen waarom deze archipel de moeite waard is om te bezoeken. Zo is het strand van Santa Maria op het eiland Sal in het verleden genoemd als één van de 25 mooiste stranden van de wereld. Maio is het op één na kleinste eiland van Kaapverdië. Door het uitblijven van verbeteringen in de infrastructuur heeft het eiland niet de toeristische ontwikkeling doorgemaakt die andere eilanden wel hebben gezien. Dat maakt Maio een hele interessante bestemming. De stranden zijn er net zo mooi, maar het is er vele malen rustiger en de ervaring is authentieker.

Hoe kom je op het eiland Maio?

Vanuit Praia vlieg je in 15 minuten naar Maio. Of je vaart er binnen 3 uurtjes naartoe met de ferry. Het eiland kent talloze verlaten bounty stranden die je helemaal alleen tot je beschikking hebt als je deze veel minder bekende bestemming verkiest boven de populaire opties. Wacht niet te lang, want velen zijn van mening dat Maio met verbeteringen in de bereikbaarheid net zo hard zal gaan groeien als Sal en Boa Vista.

Tarrafal de Monte Trigo

Van de ‘overige’ bestemmingen in Kaapverdië behoort het eiland Santo Antão inmiddels tot de meest populaire. Wandelaars komen graag naar dit schitterende eiland om dagenlang de mooiste routes te lopen. Het bijzondere is dat het noorden van het eiland veel meer bezocht wordt wat onder andere te maken heeft met de betere infrastructuur. De dorpjes in het zuidelijke deel van het eiland liggen behoorlijk afgelegen, maar juist dit feit maakt een bezoek aan deze dorpen zo speciaal. Het dorpje Tarrafal de Monte Trigo, gelegen aan een prachtige baai, bereik je vanaf de havenstad Porto Novo in een kleine twee uur rijden. Vanaf hier kan je verder reizen naar het dorpje Monte Trigo, maar alleen via een bergpaadje óf een ferry. De wandeling duurt zo’n drie uur, en is één van de meest bijzondere wandelingen die je op het eiland Santo Antão kan doen.

Het eiland Brava

Het kleinste eiland van het land van Kaapverdië. Nergens in het land kun je zo volledig ontsnappen aan de realiteit als op het heerlijke Brava. Het bergachtige en groene eilandje is één van de beste plaatsen in het land voor wandelaars. Met een grootte van slechts 67 m2 (!) kan je in een rustig tempo binnen een paar dagen trekken het hele eiland hebben gezien. Het eiland Brava bereik je vanuit Nederland door te vliegen naar Santiago (Praia), en
vervolgens met de boot via het eiland Fogo. Zorg voor voldoende tijd om op de heen- of terugweg de spectaculaire vulkaan Pico de Fogo te gaan beklimmen. De vulkaan barstte voor het laatst uit in 2014. Dit kleine eiland is zeker één van de mooiste eilanden van Kaapverdië.

Cidade Velha

In dit prachtige dorpje, werelderfgoed van Unesco, kun je veel leren over de geschiedenis van Kaapverdië. Cidade Velha (“Oude Stad”) is de oudste stad van Kaapverdië, door de Portugezen gesticht in 1462. Kort na de vestiging van Europeanen in Noord- en Zuid-Amerika werd Cidade Velha een belangrijke plek in de slavenhandel. Door de strategische ligging van Kaapverdië tussen het vasteland van Afrika en ‘de nieuwe wereld’ groeide het dorp uit tot de op één na rijkste handelspost van de Portugezen.

Cidade Velha ligt op een klein half uur rijden van hoofdstad Praia op het eiland Santiago. Hierdoor is een bezoek aan het dorp zeer goed te combineren met de cultuur in de hoofdstad. Ook is het gelegen op zo’n anderhalf uur van Tarrafal. Dit stadje, vooral bekent vanwege de schitterende baai, is erg geliefd bij surfers. Het binnenland van Santiago is groen en bergachtig, en daarom een perfecte plek voor mooie wandelingen.

Kaapverdische eilanden. Bootjes bij zonsondergang

De mooiste plekken van de Kaapverdische eilanden

Het is geen makkelijke opgave om een handvol plekken in Kaapverdië te benoemen die je móet zien. Daarvoor heeft het land gewoon te veel te bieden. Naast de toeristische hotspots van het moment zijn er gelukkig nog vele plaatsen die reizigers die op zoek zijn naar avontuur en authenticiteit precies datgene geven wat ze willen zien én vooral ervaren.

Reizen naar Kaapverdië

Een visum voor Kaapverdië kan bij aankomst op de luchthaven geregeld worden. Wil je er echter 100% zeker van zijn dat je gemakkelijk het land binnen komt, dan kun je er ook voor kiezen om vooraf online een visum voor Kaapverdië aan te vragen.


Op Kaap-verdie.nl vind je nog veel meer informatie over dit veelzijdige land.

Chille slaapplekken op Maio

Pensaò Big Game Maio
Pensaò Big Game Maio
Chez Hujo
Chez Hujo

Freddy -

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.