Maleisië, Perhentians - Ombak Resort

Maleisië, Perhentians - Ombak Resort
60

Netheid

10/10

  Personeel

  7/10

   Wifi

   1/10

    Locatie

    6/10

     Prijs/kwaliteit

     6/10

      Pluspunten

      • Super netjes
      • Goed ontbijt
      • Elke avond films op het strand
      • Duikschool
      • Kast met planken!

      Minpunten

      • Slechte wifi
      • Ongezellige indeling van accomodaties
      • Donkere kamers
      • Duur

      Ombak Resort

      Wij betaalden: RM120,- per nacht, inclusief ontbijt

      Datum: We verbleven er in maart 2016

      Kamer:
      – Tweepersoonskamer
      – Eigen badkamer
      – Airco
      – Bureau
      – Kasten met planken!
      – Zitje voor de deur

      Ombak Resort is helemaal gericht op duikers. Je kunt er lessen volgen en wanneer je instructeur wordt mag je gratis verblijven. In het weekend is het op de Perhentians erg druk met locals dus dit was de goedkoopste en enige optie die we nog hadden. Normaal kost een soortgelijke kamer 250 ringgit.

      Ombak op Agoda Ombak op Booking.com

      Na twee nachten boven ons budget te hebben geslapen bij Ombak Resort, besloten we verder te kijken naar een goedkopere plek. Senja Bay Resort was de oplossing. Dit resort ligt aan de andere kant van het strand en we betaalden er 70 ringgit. Een stuk goedkoper! Lees onze review van Senja Bay.


      Netheid:

      Superschoon. Op het eerste gezicht lijkt het een splinternieuw complex, maar als je dichterbij kijkt dan zie je dat het gewoon goed onderhouden is. Hier kunnen veel plekken nog wat van leren;)

      Personeel:

      Het meisje aan de receptie is erg aardig, maar verder heerst er een strikte wetgeving. Op de incheckbalie ligt een formulier met de hoogte van de boetes die je krijgt wanneer je iets stukmaakt. Ook in de kamer wordt je meteen geconfronteerd met de lijst. Dit is trouwens niet het enige; in en rond de kamer vind je verschillende briefjes met wat je vooral niét mag doen.

      Wifi:

      In de kamer geen wifi. Alleen in het restaurant van Ombak Resort kun je proberen verbinding te krijgen. Vóór het ontbijt of vóór het avondeten is de beste tijd want dan is het niet druk. Internet op het eiland was overal even slecht trouwens. Er werd ons later verteld dat een graafmachine de verbinding met het vasteland heeft vernield en dat er daarom geen verbinding is. Een week na ons vertrek is de verbinding, als het goed is, gemaakt.

      Locatie:

      De kamers van Ombak Resort liggen niet aan het strand, maar ongeveer 50 meter van het strand, achter het restaurant. De kamers zitten in complexen die dicht tegen elkaar aangebouwd zijn wat voor donkere kamers zorgt.

      Prijs/kwaliteit:

      Dit is onze duurste plek geweest in Maleisië. Normaal betaal je het dubbele voor een kamer dus dan kom je op ongeveer 50 euro per nacht, wat ver boven ons budget ligt. Als het wel binnen jouw budget past dan raden we Ombak Resort zeker aan omdat de kamers gewoon super zijn. Als je daarnaast ook nog van plant bent te leren duiken dan ben je hier helemaal op de goede plek.

      Ombak Resort, Perhentian Kecil. Hotel met eigen duikschoolOmbak Resort, Perhentian Kecil. Hotel met eigen duikschoolOmbak Resort, Perhentian Kecil. Hotel met eigen duikschoolOmbak Resort, Perhentian Kecil. Hotel met eigen duikschoolOmbak Resort, Perhentian Kecil. Hotel met eigen duikschool

      Ombak op Agoda Ombak op Booking.com