Filipijnen, El Nido - Chislyk Cottages

Filipijnen, El Nido - Chislyk Cottages
71

Netheid

7/10

  Personeel

  7/10

   Wifi

   5/10

    Locatie

    9/10

     Prijs/kwaliteit

     8/10

      Pluspunten

      • Aan het strand
      • Ruimte bungalows
      • Eigen veranda

      Minpunten

      • Slechte wifi
      • Geen hor/klamboe

      Chislyk Cottages

      Wij betaalden: €23,- per nacht, exclusief ontbijt

      We verbleven er in april 2016

      Kamer:
      – Driepersoonsbungalow
      – Eigen badkamer
      – Fan (airco optioneel)
      – Veranda

      Na aangekomen te zijn in El Nido, onze doelbestemming op Palawan, ga ik opzoek naar een leuke plek om te slapen terwijl Kir een drankje doet op het strand. Na wat gezoek kom ik bij Chislyk Cottages, waar de bungalows op het strand staan. Wanneer ik vraag om of er plek is, moet de gastvrouw me helaas teleurstellen; voor vandaag is er geen kamer meer vrij, maar morgen mag ik terugkomen. Om er zeker van te zijn dat we morgen een bungalow hebben, doe ik vast een aanbetaling. Voor één nachtje slapen we in Nido’s Friendly Inn, wat niet vreselijk is, maar toch niet onze bedoeling van Palawan was:) Een dag later kunnen we in onze bungalow. Niet de bungalow die me de dag ervoor is aangewezen, maar het wordt een driepersoonsbungalow omdat een stelletje twee dagen later dan gepland vertrekt. Mooizo!

      Chislyk op Tripadvisor


      Netheid:

      Het huisje wat netjes. De badkamer relatief schoon en ook aan onderhoud wordt genoeg gedaan. Let wel op dat je doucht met grondwater dus dat is wat zout en ruikt niet al te lekker de eerste twintig seconden nadat je de douche hebt aangezet. Dit is trouwens op veel plekken op Filipijnse eilanden.

      Personeel:

      Het wordt gerund door twee zussen die ook aan de overkant van de straat een winkeltje hebben. Er is verder eigenlijk niet veel op aan te merken, al lijken ze vaak wat chagrijnig. Gelukkig willen ze je wel helpen en als je zelf lacht dan toveren ze zelf ook soms een glimlach op hun gezicht.

      Wifi:

      Chislyk Cottages hun eigen internet is waardeloos. Alleen bij de ingang kun je er gebruik van maken dus je zal vaak mensen met hun laptop op schoot voor de ingang zitten. Ze vertellen je stiekem dan ook het wachtwoord van de wifi van het hotel aan de overkant, wat best redelijk is, al moet je wel mazzel hebben dan er niet te veel mensen van gebruik maken. Overdag is het internet dan redelijk omdat iedereen op een boot zit en tegen een uur of elf ‘s avonds wordt het internet ook sneller.

      Locatie:

      Super! Voor relatief weinig geld zit je aan het strand. Chislyk Cottages zit aan de bekendste straat van El Nido met veel eetgelegenheden en winkeltjes.

      Prijs/kwaliteit:

      Slapen is duur in De Filipijnen en dat wordt hier nog maar eens goed benadrukt. Hoewel El Nido in het bijzonder erg duur is, doet Chislyk Cottages het erg goed doordat hete één van de goedkopere plekken in de straat is. En dan zit je ook nog eens aan het strand! Hiervoor heb je een ruimte bungalow met een eigen veranda. Lekker toch?

      El Nido Bungalow. Goedkope huisjes aan het strand in El Nido. Chislyk Cottages El Nido Bungalow. Goedkope huisjes aan het strand in El Nido. Chislyk Cottages El Nido Bungalow. Goedkope huisjes aan het strand in El Nido. Chislyk Cottages El Nido Bungalow. Goedkope huisjes aan het strand in El Nido. Chislyk Cottages El Nido Bungalow. Goedkope huisjes aan het strand in El Nido. Chislyk CottagesEl Nido Bungalow. Goedkope huisjes aan het strand in El Nido. Chislyk Cottages

      Chislyk op Tripadvisor