Filipijnen, Panglao - Alona Bamboo House

Filipijnen, Panglao - Alona Bamboo House
79

Netheid

8/10

  Personeel

  9/10

   Wifi

   7/10

    Locatie

    8/10

     Prijs/kwaliteit

     9/10

      Pluspunten

      • Sfeervolle inrichting van het terrein
      • Mogelijkheid tot ontbijt
      • Lokaal winkeltje om de hoek met goedkoop bier

      Minpunten

      • Je moet door een nasty steegje voordat je op het strand bent

      Alona Bamboo House

      Wij betaalden: 850 pesos, exclusief ontbijt

      We verbleven er in april 2016

      Kamer
      – Tweepersoonskamer
      – Eigen badkamer
      – Fan
      – Veranda

      Alona Bamboo House is echt zo’n waarvan je echt trots bent dat je het gevonden hebt. Voor relatief weinig geld heb je een gezellige huisje op een binnenplaatsje met nog een stuk of tien andere huisjes. Als het personeel dan ook nog eens aardig is dan kan het helemaal niet meer stuk. We waren echt blij met deze accommodatie!

      Tip! Bier kun je het beste halen bij het winkeltje dertig meter verderop, waar een vrouwtje een klein winkeltje heeft. Hier betaal je 40 pesos ipv 70 pesos op het strand. Niet onbelangrijk:)

      Check wat je allemaal kunt doen op Panglao en haar grotere broer, Bohol

      Bamboo House op Agoda


      Netheid:

      De kamers zijn ruim opgezet met een groot bed in het midden en het is er schoon. De buitenwanden van de hutten zijn van riet en ook de daken zijn gemaakt van een soort gedroogde bladeren. Hoewel je hier in het huisje zelf niets van merkt kan het er wel voor zorgen dat er zo nu en dan wat naar binnen waait. De badkamer is helemaal betegeld en ook schoon. Leg als je er bent wel iets op het afvoerputje want kakkerlakken vinden hun weg. Dit is trouwens ongeacht je bestemming op Bohol en Panglao;)

      Personeel:

      Het meisje dat ons helpt met het inchecken is erg aardig en behulpzaam. Hoewel de familie die het guesthouse runt niet erg goed Engels spreekt zijn ze allemaal wel oprecht vriendelijk. Als je ‘s ochtends ontbijt bestelt dan krijg je er gratis een vriendelijke glimlach bij. Daar houden we van:)

      Wifi:

      We hebben nogal eens gevochten met het internet op De Filipijnen, maar bij Alona Bamboo House hebben we eigenlijk weinig te klagen gehad. Het is niet supersnel, maar wel stabiel dus je weet waar je aan toe bent.

      Locatie:

      Alona Bamboo House ligt op steenworp afstand van het strand waar van alles te beleven is. Als je het steegje uitloopt dan ben je een beetje aan het einde van de bedrijvigheid aan het strand. Gelukkig is het drukke gebied niet heel groot en sta je binnen vijf minuten tussen de barretjes en restaurants. Als je de andere kant oploopt dan kom je na twee honderd meter op de hoofdweg waar een scooter gehuurd kan worden en tours geboekt kunnen worden.

      Prijs/kwaliteit:

      Toen we aankwamen in Alona Beach schrokken we eigenlijk een beetje van de drukte van toeristen. Het deed ons een beetje denken aan een Turkse badplaats. Hoewel het dorpje en het strand ons redelijk deden teleurstellen, waren we erg blij met de accommodatie die we hadden gevonden bij Alona Bamboo House. Als enige slaapplek met prijzen onder de 1000 pesos waren we blij met ons hutje, de veranda en de tuin van het guesthouse.

      Alona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse review Alona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse review Alona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse review Alona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse review Alona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse review  Alona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse reviewAlona Bamboo House, Alna Beach, Panglao, Filipijnen. Slaapplek Guesthouse review

      Bamboo House op Agoda