externe accu met zonnepaneel

Externe accu met zonnepaneel | Review + WIN shoptegoed!

* Deze winactie is gesloten. De winnares (Judith) is via een e-mail op de hoogte gebracht *

Het is ons op vakantie en op reis al meerdere keren overkomen dat onze apparatuur niet het einde van de dag ging halen qua batterijduur. Er jammer natuurlijk als je geen foto kan maken van die mooie waterval! Even chillen op een terrasje en vragen of de camera even aan de lader mag achter de toonbank is dan de oplossing. Maar wat doe je als dit niet wil?! Paniek natuurlijk.. Hoe gaaf zou het zijn als je overal je camera kan opladen?! Wij mochten een externe accu met zonnepaneel testen om te kijken of deze problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Lees hier de review.

Wat krijg je er allemaal bij?

In het compacte doosje vind je de volgende dingen:

 • De externe accu met zonnepaneel
 • Een usb-lader
 • Een usb-kabel
 • Vijf connectoren: micro-usb, mini-usb, oudere Nokia telefoons, iPhone, oudere iPads
 • De handleiding

externe accu met zonnepaneel

Eerste indruk

Op met moment dat ik hem uit de doos haalde zie ik meteen dat er een rood lampje brandt. Er is al stroom dus! Het apparaatje doet me denken aan een iPhone 4, en heeft ook ongeveer dezelfde afmetingen. De voorkant is uitgevoerd met reflecterend, zwart plastic met een ontwerpje erop en een witte knop in de hoek. De achterkant is mat zwart met witte lijntjes over de breedte. Ik zou eerlijk gezegd niet weten welke kant het zonnepaneel is. Hoewel hij er best gelikt uitziet, lijkt me de behuizing niet erg stevig; hij is helemaal van kunststofexterne accu met zonnepaneel

In de handleiding zie ik het één en ander, in gebrekkig Engels, uitgelegd. Het is een kleine handleiding wat me niet verbaast, aangezien er maar één knop op zit. Het is inderdaad erg simpel; als je hem op wil laden via het stopcontact dan kan dat via de mini usb-connector. Wil je hem op door de zon op laten laden dan kun je hem gewoon in de zon leggen. Als je je telefoon op wilt laden dan verwissel je gewoon de connector, steek je hem in je telefoon en druk je op de knop. In de handleiding staat dat je het beste de accu de eerste keer helemaal kunt opladen. Dit duurt ongeveer vier uur.

Capaciteit van de batterij

Bij de specificaties van de oplader staat dat hij 3000mAh heeft, wat overeenkomt met de batterij van mijn telefoon. De lader komt een heel eind, maar hij redt het niet om mijn telefoon accu helemaal vol te krijgen. Dat is wel jammer, maar je komt er in ieder geval een heel eind mee. Ik hoop dat de accu zijn capaciteit een beetje houdt, naarmate hij ouder wordt. Onze camera heeft 630mAh, die kunnen we er in ieder geval makkelijk mee opladen.

Opladen in de zon

Let op: de mat zwarte kant is de kant waar de zonnecellen zitten! Het duurde een dag voordat ik dit doorhad:) Ik baalde al dat hij het niet deed, maar toen kwam ik erachter dat ik de zonnecellen aan de onderkant had. De kant met de knop moet dus naar beneden. Toen ik dit eenmaal uitgevonden had, laadde hij inderdaad een stuk beter. Na een halfuurtje had ik er een redelijk stuk van m’n batterij opgeladen. Prima dus! Als je per ongeluk je hand voor de zonnecellen houdt waardoor hij stopt met laden dan moet je wel opnieuw op de knop drukken. Dit vind ik een nadeel, want het kan natuurlijk voorkomen dat je hem per ongeluk afdekt en dan stopt hij met laden, terwijl je het niet doorhebt.externe accu met zonnepaneel

externe accu met zonnepaneel

Voor- en nadelen van de externe accu met zonnepaneel

Om een goed overzicht te krijgen van de zonnelader heb ik hieronder een lijstje met de voor- en nadelen van de gadget.

Voordelen

 • Waar je ook bent kun je je telefoon opladen, ook als het bewolkt is
 • Als extra functie werkt hij ook als een powerbank
 • Veel connectoren voor verschillende apparaten
 • Meegeleverde 230 volt lader voor in het stopcontact
 • Niet duur
 • Mooi design
 • Als we de productie van de gadget niet meerekenen dan is hij energie neutraal, en da’s goed voor ons allemaal natuurlijk:)

Nadelen

 • Hoewel het in de specificaties staat, haalt hij 3000mAh niet
 • Niet erg stevige behuizing
 • Hervat laden niet nadat hij even afgedekt wordt. Hiervoor moet opnieuw de knop ingedrukt worden
 • Handleiding in gebrekkig Engels

De externe accu met zonnepaneel biedt een oplossing voor een probleem waar iedereen wel eens last van heeft. Ondanks de nadelen die aan het apparaatje kleven, gaat deze zeker met ons mee op alle reisjes! Nu hoeven we in ieder geval niet meer bang te zijn dat we dat ene moment niet hebben kunnen vastleggen omdat de batterij van de camera leeg is.

Win €25 shoptegoed bij Smartphonehoesjes.nl

Wil jij €25,- shoptegoed winnen voor smartphonehoesjes.nl, zodat ook jij je telefoon op het strand kunt opladen? Dat kan zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen!

 • Geef in een reactie aan wat jij zou willen aaschaffen van het shoptegoed. Het kan natuurlijk de externe accu met zonnepaneel zijn, maar ook bijvoorbeeld een powerbank, een Acer Liquid Jade Z hoesje of een Samsung Galaxy Tab A 9.7 hoes.
 • Travelaar volgen op Facebook, Twitter, Instagram en/of Pinterest én de berichten over deze winactie delen op Social Media levert extra winkansen op.
 • De winactie loopt tot en met zaterdag 5 september 2015 om 0:00 uur. De winnaar wordt via een e-mail geïnformeerd. Zorg dus dat je een geldig e-mailadres achterlaat bij je reactie.

Het shoptegoed dient in één keer te worden uitgegeven en is drie maanden geldig.

* Wij reviewen in dit artikel producten die wij hebben gekregen. Wij schrijven echter nooit over producten of diensten waar wij zelf niet achterstaan en delen niets anders dan onze eigen mening.*Erick - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

25 reacties op “Externe accu met zonnepaneel | Review + WIN shoptegoed!”

 1. Debbie Faber schreef:

  Ik zou een powerbank kopen 🙂

  Ik volg jullie op Twitter (debbeltje1982)

 2. Jasmijn schreef:

  Oh wat handig! Inderdaad, het is balen als je batterij leeg is net wanneer je een telefoon of camera nodig hebt! Ik zou voor een externe accu met zonnepaneel gaan. Zelf reis ik met een extra powerbank maar ook daar komt een einde aan en het lijkt mij een stuk praktischer als je een batterij kunt opladen met behulp van de zon. Een beetje reiziger volgt toch graag de zon.. 😉

 3. sandra schreef:

  wauw wat een uitvinding! Zo’n powerank is handig maar dit is nog vele male handiger. Mijn mobiel loopt snel leeg dus als ik hem dan op kan laden door de zon zou echt geweldig zijn. Ik zou deze externe accu met zonnenpaneel dan ook kopen van de 25 euro.
  Ik volgde je al op twitter (@xsajo) ik heb je gereteweet. Ik volg je nu ook op instagram (sannnndd) en pinterest (sandrajonker8)

 4. Nick schreef:

  Wat een ideaal apparaat! Ik zou voor de externe accu met zonnepaneel gaan, voornamelijk omdat deze via de zon op te laden is. Helemaal perfect!

 5. JM schreef:

  Milieuvriendelijk én handig? Ik zou het tegoed inzetten voor deze externe accu!

 6. Elvira van der Heijden schreef:

  Powerbank lijkt me heel handig maar omdat ik nu een nieuwe telefoon heb Huawei P8 lite, zou ik de 25 euro shoptegoed aan een goede hoes aan besteden omdat ik toch soms een beetje ”clumsy” kan zijn :), volg je overal en heb ook geshared -RestlessElven.

 7. Anneliese schreef:

  Ik zou zeker de externe accu met zonnepaneel kopen, super handig.

  Ik volg je op facebook en twitter !!.

  Groetjes Anneliese

  🙂

 8. sanne schreef:

  Ik zou een nieuwe powerbank halen mijne is namelijk helaas onlangs overleden

 9. Jan schreef:

  Beschermd en opgeladen, dat is in een woord , ideaal !

 10. Cheyenne schreef:

  Wat een fijne en duidelijke review. Ik zou voor de accu gaan want mijn batterij van mijn telefoon gaat zo snel leeg . Lijkt me erg fijn. Ik volg deze blog op facebook, twitter, pinterest en instagram alles onder mijn naam Cheyenne Jansen alleen op instagram cheyennejansen. Ik heb de actie gedeeld op facebook en twitter.

  Groetjes,

  Cheyenne

 11. David schreef:

  Een externe accu met zonnepaneel natuurlijk !

 12. David schreef:

  een externe accu met zonnepaneel, mijn huidige powerbank beschikt niet over deze functie en hij kan mijn batterij maar beperkt opladen, dus denk ik dat een externe accu met zonnepaneel ideaal is om aan te schaffen.

 13. Jessica schreef:

  Een externe accu is inderdaad super handig! (als die niet per ongeluk in je tas aan gaat ;p) Ik heb er onlangs een gekocht in San Sebastian, maar ik zag laatst wel een gave lenzenset van smartphonehoesjes die je voor je mobiel kunt gebruiken! Ideaal voor op reis natuurlijk, dan kan de spiegelreflex hopelijk ook een dagje op de kamer blijven ;p

 14. Haha toevallig zei ik een aantal dagen geleden tegen martijn dat we voor Nepal zo’n oplader op zonne-energie moeten kopen omdat opladen in de berghutten richting Everest echt heel duur is … dus je zou me heel blij maken met het shoptegoed!

 15. Simone schreef:

  Zo’n oplader op zonne-energie is echt ontzettend handig. Deze zou ik heel graag willen hebben. Dus denk dat ik daar voor zou gaan. Alhoewel die stofplugs ook erg leuk zijn. Ze hebben er met uiltjes! <3 Zo gaaf! En ik vind de externe powerbank in de vorm van een lippenstift heel leuk. Zo veel leuks om te kiezen, is moeilijk! Maar wel heel leuk!! Ik volg overal en heb de actie gedeeld op FB en Twitter. Fijn dat ik je Pinterest heb leren kennen. Staan prachtige dingen op!

 16. Heidi Claassen schreef:

  Niet helemaal perfect, maar alles is beter dan een lege telefoon! Vooral als je lichtgewicht reist, want met je telefoon maak je tegenwoordig hele goede foto’s. Jammer dat dit veel van je accu vraagt. Perfect voor reizen, dagjes weg en festivals! Ik volg je op Facebook, deel en loot graag mee

 17. Ik doe nog op de valreep even mee! Ik zou heel graag een powerbank willen hebben, eentje die mijn telefoon wel volledig op kan laden!

 18. Ik zou voor een externe lader gaan. Raak altijd enigzins in paniek als mijn telefoon minder dan 20% batterij heeft 🙂
  Misschien wel deze want eentje op zonne-energie is natuurlijk superhandig!

 19. Judith schreef:

  Zo leuk! Ik ben de gelukkige winnares van het shoptegoed! Ik bestelde dezelfde powerbank als hierboven omschreven. De volgende dag werd ie al bezorgd en dat komt goed uit want nu kan ik hem morgen meteen uitproberen in Kopenhagen! Super bedankt Kirsten voor het winnen!

  Wist je trouwens dat ie ook als zaklamp te gebruiken is?

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.