Elektronica mee op reis. Dit past allemaal in de Thule Subterra 30 liter

Elektronica voor op reis: Een kijkje in onze gadget rugtas

Geüpdatet op

Eens, zo’n twee jaar geleden, gingen we op reis met al redelijk wat elektronica. En nu, naarmate Travelaar groeit, is het eigenlijk een beetje uit de hand gelopen. Misschien neem je op jouw trips niet zo veel mee als wij, maar toch vond ik het wel een goed idee je eens een kijkje te geven in onze elektronica rugtas en naar de tas zelf.

Omdat we nu veel meer meeslepen, werd het ook tijd voor een nieuwe daypack. Een waar we alles makkelijk in kunnen meenemen. Vooral tijdens vluchten was het een heel gedoe om alles in de rugtas te krijgen. Vooral beide laptops eruit halen bij de douane is een hele klus. Gelukkig hebben we daar nu geen last meer van, want we zijn de trotse eigenaar van de Thule 30L Subterra, een veelzijdige rugtas waar een hele hoop in past:

Elektronica mee op reis. Dit past allemaal in de Thule Subterra 30 liter

Klik erop om ernaar toe te springen in dit artikel.

  • 13 inch laptop
  • 11 inch laptop
  • Laptop laders
  • Muizen
  • Hardeschijf en case
  • Cameratas met camera en zoomlens
  • Statief
  • GoPro met Gimbal
  • Drone met controller en lader
  • Een hoop brillenkokers
  • Pasjeshouder
  • Bluetooth speaker
  • Kabeltjes en laders
  • Powerbankje
  • Hoofdtelefoon
  • E-reader
  • Tijdschriften
  • Dik vest
  • Dikke sokken
  • Sarong

Het hoofdvak

Het grote vak van de tas is ook echt enorm. Hier gaan de grote spullen in als de drone, de controller, de cameratas, de GoPro en mijn laptop. Aan de voorzijde van het vak zit een deelvakje voor kleinere dingen. Wij hebben alle laders en USB-snoeren in zitten. Het laptopvak is uitgerust met een dikke beschermlaag waardoor de laptophoezen nu niet meer nodig zijn. Aan de zijkant van de tas zit een rits waar je de laptop gemakkelijk uit kunt halen. Wel zo makkelijk het vak vol zit met andere spullen. Bovenaan de rits zit een stukje stof waar je het ritshandvat (geen idee hoe dat heet) achter kunt stoppen zodat zakkenrollers niet gemakkelijk hij je laptop kunnen komen. In het laptopvak passen overigens laptops tot 15,6 inch.

Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter. Hoofdvak
Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter. Laptopvak

Het voorvak

Aan de voorkant zit nog een ruimte. Dit is opgedeeld in een ruim vak, een vakje voor een zonnebril, een powerbank vak, een tablet vak, twee kleine insteekzakjes en een aantal vakjes voor pennen. Je hebt immers nooit genoeg plek voor al je pennen. Het vak voor de powerbank heeft een opening waar je de kabel door kan doen. Op deze manier kun je een tablet, telefoon of camera opladen zonder dat je snoer in de war komt. Dit vak is trouwens erg groot. Wij hebben een superkleine powerbank dus er is eventueel nog wel plaats voor een pinguin, als we willen.
Het vakje dat bedoeld is voor een zonnebril gebruik ik voor spullen waar ik snel bij wil, zoals oordopjes en mijn paspoort.
In de grote ruimte van het voorvak zitten bij ons brillenkokers, laptopladers de muizen. In het tablet vak zit Kir haar 11 inch laptop en de e reader. Mijn 13 inch laptop pas hier niet in. De tas heeft dus plek voor twee laptops zonder dat er extra beschermhoezen nodig zijn.

Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter. Voorvak
Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter. 'tablet' vak
Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter. Powerbank vak

De buitenkant

Aan de zijkanten van de elektronica rugtas zitten twee zijvakjes. Beide voorzien van elastiek waardoor elke maat fles erin past. Eén kant heeft achter het ritsvak een insteek vak.
De armgordels kunnen onderling aan elkaar vastgemaakt worden met een kliksluiting. Zeker niet onbelangrijk voor het draagcomfort.
De Thule Subterra is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, donkerblauw en donkerrood. Wij hebben de donkerblauwe.
Naast onze 30 liter Subterra is hij ook verkrijgbaar in 23 liter en 34 liter.

Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter.
Elektronica mee op reis. Thule Subterra 30 liter. Aan beide kanten passen grote flessen

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • Er past enorm veel in
  • Handige indeling met veel vakken
  • Draagcomfort
  • Mooi design

Nadelen

  • Een 30 liter rugtas is best lomp
  • Niet handig om op je buik te dragen (icm backpack op je rug)

Alle Thule Subterra uitvoeringen én meer laptoptassen zijn verkrijgbaar bij Bagage Online.

Inhoud van de tas

Wanneer het op elektronica aanschaffen komt ben ik altijd erg lang bezig. Ik zoek, vergelijk en lees reviews. Alles wat hieronder staat is dus weloverwogen aangeschaft. Slechte of te dure dingen kopen is natuurlijk zonde.

Asus Zenbook

Elektronica mee op reis. Asus Zenbook

Toen ik op zoek was naar een laptop moest deze aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Krachtig genoeg voor foto- en videobewerking
  • Niet te groot en niet te klein
  • Dun en licht
  • Mat scherm (tegen schittering in de zon)

Deze zoektocht bleek niet al te makkelijk, maar na veel laptops tegen elkaar weggestreept te hebben koos ik voor de Asus Zenbook. Deze dunne laptop heeft redelijk wat power in zich en Asus laat zich kenmerken door een hele goede prijs/kwaliteitverhouding. Voor €1200,- was ik klaar voor de reis! Als video wil bewerken, raad ik aan naar de Zenbook te kijken met een grafische kaart anders dan de standaard Intel-HD. De mijne heeft wel de standaard Intel-HD videokaart en deze is niet geschikt voor videobewerken, wat soms zorgt voor lang wachten bij het renderen van de video.



HP Stream

Elektronica mee op reis. HP Stream

Kirsten haar laptop had minder eisen nodig. Natuurlijk moest het een kleine, dunne en lichte laptop worden en ook het matte scherm vonden we noodzakelijk (waar we achteraf heel erg blij mee zijn trouwens!), maar onder de motorkap hoeft hij niet de beste prestaties te leveren. Omdat Kir zich vooral bezighoudt met het schrijven van artikelen kunnen de kosten van deze laptop lekker laag blijven.
Achteraf is het hebben van een iets grotere hardeschijf wel fijn, want soms kunnen updates niet uitgevoerd worden, simpelweg omdat er te weinig ruimte is en omdat hij snel vol raakt is kan hij ook erg traag zijn. Als je het allemaal een beetje bijhoudt is het een prima laptopje. En ook nog eens erg voordelig!



Muizen

Logitech Anywhere 2S

Elektronica mee op reis. Logitech Anywhere 2S

Nadat mijn Logitech M235 na veelvuldig gebruik kuren begon te tonen was ik vastberaden een nauwkeurigere muis aan te schaffen met een hele hoop dpi’s (da’s de maat voor nauwkeurigheid). Vooral bij foto- en videobewerking is het fijn dat je kleine muisbewegingen nauwkeurig kan maken. Ik ben er erg blij mee! Je kunt de muis verbinden met Bluetooth, dus je hebt een extra USB-poort over, wat soms ook wel handig is.



Logitech M235

Elektronica mee op reis. Logitech M235

Kir heeft nog steeds de M235, welke het nog prima doet. Deze muis is compact, goedkoop en doet zijn werk.

Toshiba Canvio Connect II, 2TB HDD

Elektronica mee op reis. Toshiba Canvio Connect II, 2TB hardeschijf met case

Inmiddels is deze hardeschijf achtergebleven in Nederland. Nu hebben we een kleinere hardeschijf mee. De hardeschijf was bijna vol en het is wel een prettig gevoel dat alle (RAW) foto’s en video’s nu veilig zijn. De Toshiba heeft een grote opslagcapaciteit, is qua afmetingen erg compact en natuurlijk is de kleur ook nog eens superfleurig.




Cameratas met camera en zoomlens

Sony A5000

Elektronica mee op reis. Sony A5000

Goede foto’s maken van je reis is natuurlijk een must. Een DSLR was nog een stapje te profi, dus als beginners was dit een hele goede keuze. Inmiddels zijn er al heel wat opvolgers van de camera. We zijn erg blij met de camera, maar de volgende keer willen we wel graag een camera met een zoeker. En natuurlijk 4k video;)



Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS

Elektronica mee op reis. Zoomlens

Toen we twee jaar geleden in Kuala Lumpur bij de Sony winkel langs gingen, bleek dat alle lenzen die week een korting van 50% hadden. Mazzel natuurlijk! Niet alleen de zoom is erg goed, maar ook de scherptediepte (scherpe voorgrond, onscherpe achtergrond) van de lens is werkelijk fantastisch. Als beginnend fotografen hebben we natuurlijk niet veel vergelijkingsmateriaal, maar het is in ieder geval echt de moeite waard geweest.



Sony Cameratas

Elektronica mee op reis. Sony cameratas

Deze hebben we een jaar later ook in KL gekocht. We wilden een cameratas waar we de camera en de lens in mee konden nemen en welke ook klein genoeg was om in de daypack mee te nemen. Na een zenuwslopende tocht kwam ik deze tegen op de bovenste verdieping van Low Yat Plaza. Onderstaande link heeft een andere tas dan die wij hebben, want onze Sony tas is niet meer te krijgen. Ik denk dat deze de nieuwe versie is van onze cameratas. De indeling en afmetingen zijn in ieder geval hetzelfde.



Fotomate V-Pod-S

Elektronica mee op reis. Fotomate V-Pod-S

Ook hier zijn we lang naar op zoek geweest. Een statief dat niet te lomp is, krachtig genoeg voor een systeemcamera en waterpas te zetten is. De V-Pod-S heeft al deze eigenschappen. Als hij ingeklapt is dan is hij een centimeter of dertig. Hij weegt ongeveer een halve kilo omdat hij zo robuust is. Zonder problemen kunnen we het balhoofd draaien zodat de camera verticaal staat. Nog een pluspunt: Hij is erg goedkoop. Wel moet je er even op wachten, want ik heb hem niet kunnen vinden op een Nederlandse webshop.


GoPro met Gimbal

GoPro Hero 6

Elektronica mee op reis. GoPro Hero 6

Toen we in Chiang Mai aankwamen was eindelijk de GoPro Hero 6 uit. Tot nu toe hebben we hier helemaal geen spijt van gehad. De beelden zijn fantastisch en het gebruiksgemak is ook erg goed. De ingebouwde beeldstabilisatie werk ook goed.



Feiyutech G-5

Elektronica mee op reis. Feiyutech G5

Hoewel de ingebouwde beeldstabilisatie goed werkt, heb je altijd te maken met gekropte beelden. Als je met de camera in je hand loopt, moet je heel voorzichtig lopen wil je alle trilling eruit krijgen. Om nog mooiere beelden te maken besloten we daarom een gimbal aan te schaffen. Na wat uitzoekwerk kwamen we uit bij de Feiyutech G-5. Met deze gimbal kun je in de regen lopen en is gebouwd om langer te leven dan je camera. Erg robuust dus! Het prijskaartje is ongeveer de helft tenopzichte van de gimbal van GoPro, dus was het een makkelijke keuze. Voordat GoPro hun eigen gimbal maakte, was Feiyutech de officiele partner van GoPro trouwens.
Er zijn twee nadelen aan de gimbal: Je kunt de GoPro niet bedienen vanaf de gimbal. Je zult het dus moeten doen met spraakcommando’s (“GoPro, take photo” enz.), of je drukt op de recordknop van de camera waarna je de gimbal aan zet. Ikzelf vind deze tweede methode het prettigst werken. Je went eraan.
Een tweede nadeel is het geluid van eigenlijk onbruikbaar wordt als je opneemt met de gimbal. Door de motor hoor je een constant gezoem op de achtergrond. Meestal worden de beelden gemonteerd met een muziekje eronder, maar als je wil vloggen dan raad ik deze niet aan. Wellicht verhelpen toekomstige firmware updates dit probleem.



DJI Mavic Pro

Elektronica mee op reis. Mavic Pro. De perfecte travel drone
Elektronica mee op reis. San Servacio in Valladolid, Mexico. Genomen met de Mavic Pro

Als je unieke beeden wil maken tijdens je reis dan is de Mavic Pro zeker aan te raden! Deze compacte drone past makkelijk in je daypack dus je kunt hem overal mee naartoe nemen. Echt een super aankoop! Is hij moeilijk te besturen? Totaal niet. De software zorgt ervoor dat je een stabiel vliegtuig hebt. Je moet wel een hele dikke debiel zijn wil je hem neer laten sorten. De ingebouwde sensoren verhelpen dat je ergens tegenaan vliegt. Als je klaar bent met vliegen, druk je simpelweg op de “Go Home” knop en de Mavic vliegt gewoon terug naar de plek waar hij opgestegen is. Ook keert de Mavic automatisch terug wanneer de batterij niet vol genoeg is om verder te vliegen.
Houd er rekening mee dat je wel een ‘flagship’ telefoon moet hebben om de DJI app aan te kunnen. Hierop verkeek ik me, dus als ik ga vliegen moet ik altijd Kir d’r Samsung S7 gebruiken:) De drone komt zonder de cases die je op de foto ziet, maar deze kosten nog geen tientje.

Veel mensen hoor ik dingen zeggen als: “Ik ga misschien eerst een goedkope drone kopen voordat ik een dure koop”. Als je echt van plan bent een drone te kopen dan raad ik dit echt af. Vaak is de kwaliteit slecht en ook het besturen van een goedkope drone is een stuk moeilijker.
Je moet je ook afvragen wat het nut is van de drone. Als wij Travelaar niet gehad hadden dan zouden we nooit een drone gekocht hebben. Niet zomaar een ‘hebbedingetje’ in mijn ogen.



Mavic Pro Platinum (hebben we niet)

Naast de Mavic Pro is er nu ook de Mavic Pro Platinum. Deze is stiller en heeft 3 minuten langere vliegtijd op een accu. Verder is hij hetzelfde. De 100 euro prijsverschil is mij het niet waard.



Mavic Air (hebben we niet)

De allernieuwste drone van DJI is de Air. Deze compacte drone is een slag kleiner dan de Mavic, maar de prestaties zijn nagenoeg gelijk. Na wat rondgelezen te hebben blijft de Mavic mijn favoriet, maar het is zeker de moeite waard om naar te tekijken.



Spark (hebben we niet)

Dan nog een naam die je misschien gehoord hebt is de DJI Spark. Prijstechnisch aantrekkelijk, maar het grote nadeel aan deze drone is dat je hem niet kan inklappen, waardoor hij moeilijk in je tas past. Ook de videokwaliteit is een stuk minder en de gimbal van deze drone heeft 2 assen in tegenstelling tot de 3 assen van de Mavic (en de Air). Dit betekent minder stabiele beelden.


Divoom Voombox Travel

Elektronica mee op reis. Divoom Voombox Travel

Al heel wat jaren gaat onze vertrouwde Divoom Voombox met ons mee. Lang geleden schreven we een review voor deze bluetooth speaker in ruil voor een exemplaar en we zijn er nog steeds erg blij mee! Hij is spatwaterdicht, van metaal en het geluid is erg goed. Nog steeds een aanrader dus:)



JBL T110

Elektronica mee op reis. JBL T110. Goedkoop en supergoed

Op de bananenboerderij in Kununurra, Australië was ik mijn vorige JBL oordopjes verloren. Bij thuiskomst in december heb ik snel nieuwe besteld. Kost helemaal niets en de kwaliteit is erg goed. Like! Toen Kir mijn oordopjes in had riep ze meteen: “Wat zitten deze lekker!”. Meteen nog maar een paar besteld dus:)

Kobo Aura

Elektronica mee op reis. Kobo Aura ereader

Ook eentje uit de oude doos die nog steeds zijn werk doet. Deze ereader heb ik zo’n vijf jaar geleden gekocht en we zijn er content mee. Er is nu ook een Aura H2O welke waterdicht is… Ik zie het nut er niet van, maargoed. Onze Aura heeft backlight om lezen in het donker mogelijk te maken. Je kunt er trouwens ook op schaken.

In deze post maken we gebruik van affiliate links. Als niet weet wat dat is, kijk dan hier. Daarnaast zijn we in dit artikel een samenwerking aangegaan met Bagage Online waar ik de awesome tas van toegestuurd heb gekregen. Ik heb zelf de tas uitgezocht, dus mijn mening is harstikke objectief.

Wat sleep jij allemaal mee op reis qua elektronica?

2 berichten over “Elektronica voor op reis: Een kijkje in onze gadget rugtas”

  1. Avatar van Nanette
    Nanette
    28 februari 2018

    Dat is wel heel veel electronica zeg. Is dat allemaal wel nodig? ik kan me voorstellen dat het allemaal bij elkaar redelijk zwaar is.

    1. Avatar van Erick | Travelaar.nl
      Erick | Travelaar.nl
      28 februari 2018

      Het is uiteraard niet allemaal perse nodig, maar wel handig zodat we zoveel mogelijk kunnen werken en foto's/video's kunnen maken. Iemand die geen werk hoeft te doen en/of geen blog heeft zou ik niet aanraden dit allemaal mee te nemen.