dürres-1

Traveldiary de Balkan #6 | Chillen in Dürres

Gepubliceerd op: 28-05-2015

De zesde Traveldiary van onze roadtrip door de Balkan staat online. Dit keer over onze chill-dag aan de Albanese kust. Kijk je weer mee?

Vanuit de hippe stad Tirana rijden we in nog geen half uurtje naar de Albanese kust. We hebben een hotel geboekt aan het strand in Dürres en toetsten het adres dat erbij staat in op onze navigatie. Na langs de hele kust te hebben gereden komen we aan bij een mooi strand waar we op zoek gaan naar ons hotel. Hotels genoeg, maar nergens is de naam Villa Verde te bekennen. We vragen een aantal mensen en we worden de andere kant opgestuurd. We moeten dichter bij het centrum zijn. Weer de auto in dus en vijf kilometer rijden. Daar aangekomen bij het strand vinden we nog niets en vragen we nog eens. “Jullie zijn hier verkeerd, het is vijf kilometer de andere kant op”. Maar daar komen we net vandaan!

dürres-11Zo hebben we een aantal keren heen en weer gereden totdat we bij een kapper navraag doen. Een jongen van 14 weet ons goed te helpen en is helemaal blij dat hij zijn Engels kan leren. Ook hij vertelt dat we weer vijf kilometer terug moet. Hij zou ons graag willen helpen, maar hij is al bijna te laat voor zijn voetbaltraining. De jongen loopt weg en als we langs hem rijden besluiten we om hem een lift te geven naar het centrum van Dürres. De jongen stapt in en is helemaal enthousiast omdat hij Engels kan spreken met mensen. Hij heeft namelijk speciaal een cursus gevolgd. Terwijl we rijden belt zijn vader om te vragen waarom hij is ingestapt. “They are from Amsterdam (bijna, haha)”. Wanneer zijn vader vraagt of hij zich gedraagt is zijn antwoord: “Of course”. We zetten de jongen af en sindsdien spreken we elkaar iedere dag via Facebook. Eén van de mooiste dingen aan reizen; In contact komen met de lokale bevolking!

dürres-2

We rijden weer richting het strand en opeens zien we de naam van ons hotel. Eindelijk, gevonden! Een uur verspilt, maar we zijn er. We checken in en blijken een geweldig uitzicht te hebben over het strand en de zee. Hier kunnen we best even chillen.

dürres-13

In Dürres doen we verder weinig. We lezen een boek op het balkon, verkleuren als een gek, drinken wat cocktails, lopen langs het water en spelen voor het eerst een spelletje. In de ochtend genieten we van een prima ontbijt bij het hotel en overdag proberen we allerlei gerechten uit aan de boulevard. Een vakantie met lekker eten betekent sowieso genieten! Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

dürres-4

dürres-6

Dürres is vroeger de hoofdstad geweest van Albanië en is sinds een aantal jaren een steeds populairdere badplaats geworden. Met name de lokale bevolking trekt er in het weekend naartoe om lekker te ontspannen en de stadsdrukte te ontvluchten. Het doet me een beetje denken aan een Spaanse badplaats, maar dan uit de jaren 80. Niet dat ik daar iets van kan weten, maar dat idee krijg ik erbij. Verrotte waterfietsen op het strand, oude en versleten strandbedden en her en der een restaurant. Niet verkeerd!

dürres-8

dürres-9

dürres-10

Dürres staat verder bekend vanwege het feit dat het de grootste haven heeft van het land. Het schijnt dat er in de zomer bootladingen vol met Italiaanse toeristen deze kant op komen. Ik geef ze geen ongelijk.

Zou jij een vakantie boeken naar de Albanese kust?Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

8 reacties op “Traveldiary de Balkan #6 | Chillen in Dürres”

 1. Marijke schreef:

  Oh, wat lief van die jongen (en natuurlijk ook van jullie) 😉 De Albanese kust ziet er echt mooi uit!!

  • Haha jaa, soms moet je wat over hebben voor je mede-mens 😉 Nee gekheid, super leuk om zo in contact te komen met mensen! Het is ook echt wel een aanrader.. Totaal anders dan de bekende badplaatsen, maar heerlijk rustig!

 2. Leuk om te lezen. Ik zie jullie al helemaal voor me heen en weer rijdend van het kastje naar de muur. Eten ziet er goed uit. Waarschijnlijk spotgoedkoop? En dat water is ook mooi blauw. Vorige week was Dennis in 3 op Reis ook in Albanië en toen werd ik al enthousiast. Ben erg benieuwd naar het land. Verder natuurlijk wel ietwat verpauperd, maar dat heeft ook zo z’n charme!

 3. Sandra schreef:

  Hmmm… Het strand ziet er nog niet bijster aantrekkelijk uit, het is zo… industrieel ofzo. Kan er niet echt m’n vinger op leggen haha. Maar het eten ziet er wel super uit! Enjoy!

  • Haha. Ik snap wel wat je bedoelt inderdaad! Het is tenslotte ook de grootste havenstad van Albanië, maar echt een aanrader. Lekker rustig vergeleken met bekendere badplaatsen, de prijzen liggen een heeel stuk lager en de mensen zijn ontzettend lief. Er zijn genoeg mooie stranden te vinden, maar helaas ook mindere inderdaad.

 4. Dank voor de inspiratie! Ik wil zeker ergens naar de kust, maar ik weet nog niet waar. Nog 3 weekjes 😉

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.