Doen in Nijmegen. Elektrische scooters

Doen in Nijmegen; Een tour op de Waalscooter

Gepubliceerd op: 24-12-2015

Eind november leerden wij ons eigen land weer een beetje beter kennen. We verbleven een weekend in de gezellige Gelderse stad Nijmegen en ontdekten Nijmegen en omgeving op de Waalscooter. Iets dat je zeker moet doen in Nijmegen. Een ideale manier om de stad én omgeving te verkennen.

Nijmegen Actief

Nijmegen en omgeving verkennen is een initiatief van Nijmegen Actief dat onderdeel uitmaakt van  Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f. Al 25 jaar organiseert Nijmegen Actief verschillende uitjes in de stad voor particulieren, maar ook voor bedrijven, families en scholen. Sinds 2015 is Nijmegen Actief gevestigd aan de Waalkade in Nijmegen. Een perfecte uitvalsbasis om de stad en omgeving te verkennen.

Bij Nijmegen Actief kun je niet alleen kiezen voor een ritje op een Waalscooter, maar ook kun je er verschillende soorten fietsen huren, zoals mountainbikes, tandems en stadsfietsen. Voor ieder wat wils.

Naast dat je ervoor kunt kiezen om op eigen houtje erop uit te trekken – met een route die je krijgt van Nijmegen Actief – is er ook een mogelijkheid om te gaan voor een arrangement. Denk hierbij aan een Waalscooter en rondvaart met boot of Waalscooter en ontspanning bij Sanadome. Zo kun je je een hele dag optimaal vermaken in Nijmegen en omgeving.

Doen in Nijmegen; de Waalscooter

De waalscooter is een elektrische, geruisloze en milieuvriendelijke scooter waarop iedereen kan rijden die beschikt over een geldig rijbewijs. De scooter gaan niet harder dan 25 kilometer per uur waardoor je geen helm hoeft te dragen. Heerlijk buiten zijn en de omgeving op je in laten werken met een frisse bries door je haren.

In het prachtige pand aan de Waalkade vind je meer dan voldoende informatie over de routes die je kunt rijden door Nijmegen en omgeving. Kies bijvoorbeeld door een route die je door de stad brengt en naar het Afrika museum in Berg en Dal. Of kies net als wij voor een route die je door de prachtige Ooij-polder leidt.

Doordat de scooter geruisloos zijn heb je zelfs onderweg de mogelijkheid om met elkaar te praten en elkaar de weg te wijzen. De routekaart krijg je mee voor onderweg met daarbij een aantal tips voor plekken waar je zeker even moet stoppen. Of plekken waar je zeker een drankje moet gaan doen. Zo stopten wij onderweg bij Oortjeshekken. Een gezellig huiskamer-café en restaurant waar je zonder je waalscooter nooit zou komen.

Een tour op de Waalscooter is iets dat je zeker moet doen in Nijmegen. Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden kun je hieronder meegenieten van onze tocht door Nijmegen en omgeving op de Waalscooter.

Doen in Nijmegen

Doen in Nijmegen

Doen in Nijmegen

Doen in Nijmegen

Doen in Nijmegen

Doen in Nijmegen

Doen in Nijmegen

Wij ontdekten Nijmegen op uitnodiging van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Wij schrijven echter enkel over onze ervaringen en delen voor de volle 100% onze eigen, eerlijke mening.

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.