De leukste dagtrips vanuit Tarifa

De leukste dagtrips vanuit Tarifa

Geüpdatet op

Ben jij een stedentrip Tarifa in Spanje aan het plannen en heb je alle bezienswaardigheden in Tarifa al op de planning staan? Ook de omgeving en het gehele zuiden van Andalusië is geweldig om te ontdekken. In dit artikel delen we tips voor de leukste dagtrips vanuit Tarifa.

Bezoek het bizarre stukje Groot-Brittannië, Gibraltar

Hoewel het officieel geen Spanje is, maar een stukje Brits overzees gebied, kun je het bijzondere Gibraltar heel gemakkelijk bezoeken vanuit Tarifa. Vanwege haar unieke karakter, andere munteenheid, de mogelijkheid om bergapen te spotten in Europa en de gigantische Rots van Gibraltar, is dit zeker één van de leukste opties voor een dagtrip vanuit Tarifa. De afstand van Tarifa naar Gibraltar bedraagt 50 kilometer. Gibraltar is het gemakkelijkst te bezoeken door een auto te huren in Andalusië. Ik raad je echter niet met je auto Gibraltar in te gaan, maar om deze voor de grens te parkeren. Op veel plekken langs de kust kan dit gratis. Wil je geen auto huren, maar de stad wel bezoeken? Boek dan een dagtour naar Gibraltar.

Rots van Gibraltar

Maak een uitstap naar Tanger in Marokko

Tarifa ligt op steenworpafstand van het Afrikaanse vaste land en dat betekent dat één van de leukste dagtrips vanuit Tarifa een trip naar Marokko is. Meerdere keren per dag kun je vanuit de haven van Tarifa de boot naar Tanger in Marokko nemen. De overtocht duurt ongeveer een uur. De ideale manier om je vakantie in Spanje te combineren met een reis naar Marokko. Prijzen voor de boot van Tarifa naar Tanger starten bij €35 per persoon. Tickets kun je vooraf online of ter plekke in de haven aanschaffen.

Eén van de mooiste stranden van Andalusië: Playa de Bolonia

De regio Andalusië en met name de Costa de la Luz beschikt over een aantal van de mooiste stranden van Spanje en dat geldt ook zeker voor de regio Tarifa. Vanuit Tarifa kun je namelijk heel gemakkelijk het strand Playa de Bolonia bezoeken dat meerdere keren is uitgeroepen tot het mooiste strand van Andalusië. Het strand van Bolonia is hagelwit en het water kraakhelder. Maar het meest bijzondere zijn de metershoge duinen van Playa de Bolonia. De afstand van Tarifa naar Playa de Bolonia bedraagt ongeveer 20 kilometer. Rondom het strand zijn genoeg opties om je (huur)auto te parkeren. Ook zijn er een aantal restaurants en kleine winkels in de nabijheid.

Playa de Bolonia
Playa de Bolonia Andalusië

Bewonder de ruïnes van Baelo Claudia

Als je toch een bezoek brengt aan het bloedmooie Playa de Bolonia dan raad ik je zeker aan om wat tijd in te plannen voor een bezoek aan de ruïnes van Baelo Claudia. Deze imposante ruïnes die ingeklemd liggen tussen de witte zandstranden en imposante duinen dateert uit de Romeinse tijd. Baelo Claudia is iedere dag – met uitzondering van maandag – geopend van 9 tot 18 uur (zondag tot 15 uur). Alle bezoekers met een Europees paspoort kunnen de ruïnes van Baelo Claudia helemaal gratis bezoeken. Reizigers met andere paspoorten dienen €1,50 entree te betalen.

Dagtrips vanuit Tarifa: de ruïnes van Baelo Claudia

Boek een tour en ga walvissen en dolfijnen spotten

Vanwege haar unieke ligging aan zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan is Tarifa de perfecte bestemming om vanaf het water te bewonderen. Maar dat is niet het enige. Je kunt namelijk rondom de stad uitstekend dolfijnen en/of walvissen spotten. Tijdens de maanden april tot en met oktober worden er meerdere malen per dag tours aangeboden. Maar liefst zeven verschillende soorten walvissen en dolfijnen leven in het warme water van de Straat van Gibraltar.

Hier kun je een tour waarbij je oa walvissen spot boeken.

Dagtrip van Tarifa naar Cádiz

Vanwege haar compactheid kun je in principe alle belangrijke bezienswaardigheden in Tarifa in een volle dag ontdekken. Toch heb je extra tijd nodig, want de leukste dagtrips vanuit Tarifa mag je zeker niet overslaan. Vind je het leuk om nog een fijne stad in Andalusië te bezoeken? Stap dan je huurauto – of de lokale bus – in voor een stedentrip Cádiz. De afstand tussen de twee steden bedraagt ongeveer 110 kilometer. Doordat ook Cádiz een knusse, compacte stad is, is het heel goed mogelijk om de stad in een volle dag te ontdekken. Informatie over de mooiste bezienswaardigheden in Cádiz vind je hier.

Dagtrips vanuit Tarifa naar Cadiz
Calle Virgen de la Palma

Bezoek de mooiste witten dorpen van Andalusië vanuit Tarifa

De regio Andalusië staat bekend om haar bloedmooie witte dorpen. Deze dorpen liggen verspreid over de regio. Vanuit Tarifa kun je heel gemakkelijk een aantal van de mooiste witte dorpen in Andalusië bezoeken. Dorpen die gemakkelijk te bereiken zijn zijn onder andere Vejer de la Frontera en Conil de la Frontera.

Bezoek de mooiste witten dorpen van Andalusië vanuit Tarifa
Bezoek de mooiste witten dorpen van Andalusië vanuit Tarifa

Alle dagtrips vanuit Tarifa op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je de locaties van alle genoemde dagtrips vanuit Tarifa terug.