Leukste dagtrips Barcelona

Tips voor de leukste dagtrips vanuit Barcelona

Geüpdatet op

Barcelona is leuk genoeg om je een paar dagen te vermaken, maar het is nóg leuker om tijdens je bezoek aan Barcelona ook de omgeving te ontdekken. Ga jij voor een langere periode naar Barcelona en vind je het leuk om ook de omgeving te ontdekken? Hier lees je alles over de leukste dagtrips vanuit Barcelona.

Voor het ontdekken van de mooiste plekken en bezienswaardigheden rondom Barcelona raden we je aan om een auto te huren via Sunny Cars. Een auto huren bij Sunny Cars betekent dat je altijd volledig verzekerd bent en nooit voor verrassingen achteraf komt te staan.

Het klooster van Montserrat

Zo’n vijftig kilometer landinwaarts vanuit Barcelona vind je de prachtige berg Montserrat. De omgeving is prachtig, maar de grootste trekpleister is het enorme klooster van Montserrat. Jaarlijks komen hier miljoenen toeristen en pelgrims op af. Onbekend is het dus allang niet meer, maar het is wel één van de leukste dagtrips vanuit Barcelona. Vanuit Barcelona reis je gemakkelijk met de trein naar Montserrat, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met een huurauto op pad te gaan. Wil je reizen met de trein dan kun je het beste bij het station Plaza Espanya lijn R5 pakken naar Monistrol de Montserrat.

Het klooster van Montserrat bevindt zich op 720 meter hoogte, middenin de bergen. Dit levert zoals je je wel voor kunt stellen prachtige plaatjes op. In het klooster kun je daarnaast een bezoek brengen aan een bibliotheek en een museum waar je werken van onder andere Dalí en Picasso kunt bewonderen. Ben je niet zo gek op cultuur, dan kun je hier prachtige wandelingen maken.

Klooster van Montserrat vanuit Barcelona
Klooster van Montserrat vanuit Barcelona
Klooster van Montserrat vanuit Barcelona

Girona

Girona is zo’n echte, kleinere Spaanse stad waar je je heerlijk een dag kunt vermaken. Groot is het niet, maar de prachtige gebouwen en heerlijke pleinen zorgen ervoor dat je je tijdens je dagtrip vanuit Barcelona zeker niet hoeft te vervelen. Het mooiste gedeelte van Girona is het historische centrum dat pal langs de rivier de Onyar is gebouwd. Stadsdelen aan beide kanten van de rivier zijn met elkaar verbonden door verschillende prachtige bruggen. Vanaf deze bruggen heb je de mooiste uitzichten op de prachtige bouwwerken langs de rivier. Dit zijn dan ook meteen de foto’s die je het meeste tegen zult komen van Girona. Niet zo gek, want het zijn echt plaatjes.

Wil je met het openbaar vervoer van Barcelona naar Girona reizen dan kun je het beste kiezen voor de trein. De hogesnelheidstrein doet er ongeveer een half uur over wat ervoor zorgt dat Girona één van de leukste dagtrips vanuit Barcelona is.

Vanuit Nederland kun je vaak voordelig vliegen naar het vliegveld van Girona. Vanaf hier kun je rechtstreeks de bus of trein nemen naar Barcelona, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een dag in Girona te verblijven. Voor het vergelijken van vliegtickets naar Spanje raden wij Tix.nl aan.

Girona, Spanje

Figueres: De stad van Dalí

Waar Barcelona door velen de stad van Antoni Gaudí wordt genoemd, wordt het stadje Figueres vaak de stad van Salvador Dalí genoemd. De stad is namelijk niet voor niets vooral bekend vanwege het Dalí museum wat zelfs één van de meest bezochte musea van heel Spanje is. Het museum is zelfs van de buitenkant al heel tof om te zien, maar uiteraard stond het in de stijgers op het moment dat wij er waren. Die pech hebben we wel vaker. Per trein reis je in een uur en een kwartier van Barcelona naar Figueres. Het stadje is verder niet groot, dus je kunt alles te voet afleggen en aan het einde van de dag genieten van een heerlijke Catalaanse maaltijd.

Figueres is ook goed te bezoeken vanuit je vakantieadres in de Languedoc in Frankrijk.

Figueres

Tarragona

Tarragona is een stad die wij bezochten in het voorjaar van 2019 en we hadden meteen spijt dat we Tarragona niet eerder bezochten. Als dagtrip vanuit Barcelona bijvoorbeeld. Tarragona is de perfecte bestemming om te bezoeken als dagtrip vanuit Barcelona, maar als je écht veel tijd hebt is het zelfs leuk om een nacht te overnachten in Tarragona. Tarragona is bekend vanwege de vele Romeinse opgravingen die je er kunt bewonderen. De populairste bezienswaardigheid is het prachtige Romeinse amfitheater dat pal aan de kust ligt en dus zorgt voor prachtige plaatjes. Maar Tarragona is meer dan Romeinse opgravingen en bouwwerken. Je kunt er ook geweldige street art spotten, heerlijk eten en indrukwekkende bouwwerken aanschouwen.

Tarragona
Tarragona

Maak een roadtrip langs de kust van de Costa Brava

Wij zijn gek op roadtrippen en ook vanuit Barcelona kun je een geweldige eendaagse roadtrip maken. Stap in je (huur)auto en maak een toffe trip langs de prachtige kust van de Costa Barcelona. Bestemmingen die een stop waard zijn zijn bijvoorbeeld Sitges, Mataró en Calella.

Roadtrip vanuit Barcelona
Roadtrip vanuit Barcelona

Heb jij nog aanvullende tips voor toffe dagtrips vanuit Barcelona?