Emma Gorge. Travelaar

Dagboek #48 | Vlog #2 | De prachtige Emma Gorge

Gepubliceerd op: 25-06-2017

Het is alweer bijna een maand geleden dat jullie een laatste update van ons hebben ontvangen. Een update waarin Erick je onder andere meenam naar zijn werk op de bananenboerderij. De afgelopen weken hebben we vooral veel gewerkt, maar doordat het bananenseizoen niet helemaal van de grond komt en Erick daardoor een week vrij was hebben we ook wat tijd gehad om erop uit te trekken. Kijk en lees je mee?

*Onderaan dit dagboek kun je onze derde vlog bekijken!

Een middagje varen over de Ord River

De afgelopen tijd heb ik wat minder gewerkt dan de eerste weken bij de Pumphouse. Jammer voor de bankrekening, maar goed voor de blog, want er zijn weer veel blogs ingepland. Op maandag is het restaurant altijd gesloten en dus ging ik een tijdje geleden op pad met een aantal collega’s. Eén van de koks had namelijk zijn eigen boot gekocht en die wilde hij maar al te graag showen. We bekeken de omgeving vanaf de boot (wat nog mooier is dan vanaf de grond) en namen een duik in de Ord River. De rivier waarbij ik me later bedacht dat er ook krokodillen in zwemmen die we zelf gespot hebben. Oeps. Gelukkig leven we allemaal nog 😉

Op de boot op de Ord River Op de boot op de Ord River

Wat dat betreft mogen we zeker niet klagen trouwens. Ik heb super leuke collega’s en regelmatig drink ik koffie met collega’s, doen we drankjes in de pub of doen we andere gezellige dingen. Zo aten we afgelopen maandag bijvoorbeeld bij JP (de chef van the Pumphouse restaurant) en Marcelle, onze Zuid-Afrikaanse vrienden die een paar units verderop wonen. We werden getrakteerd op een Afrikaanse braai (barbecue) en dronken gezellig wat drankjes.

Travelaar in Kununurra

De bananen business

Erick vermaakt zich ondertussen prima op zijn werk bij de bananenboerderij waar hij veel Maleisische vrienden heeft gemaakt. Iedere dag komt hij daardoor thuis met een nieuw Maleis woord dat hij heeft geleerd. Waar dat werken op de boerderij wel niet goed voor is 😉 Helaas hoefde hij deze week niet te werken. Doordat het tot een week of twee geleden behoorlijk koud was ‘s avonds groeien de bananen niet snel genoeg. De laatste dagen is het weer bloedheet (lees, we slapen weer met de ventilator aan), dus morgen mag hij weer aan de bak.

Bananenplantage Kununurra Bananenplantage Kununurra Bananenplantage Kununurra Kane Toad Bananenplantage Kununurra Huntsman

It’s my birthday

Het is alweer even geleden, maar ook ik moest er 6 juni aan geloven. Ik werd een jaartje ouder en moest afscheid nemen van de 2, want ja ook ik werd 30. Erick moest overdag gewoon aan het werk en ik stond “on call” bij het restaurant om 17:45 uur. Dit betekent dat ik op de dag zelf gebeld kan worden met de mededeling dat ik moet komen werken. Erg irritant, want zo weet je nooit waar je aan toe bent. Ik was dus aan het wachten en wachten en toen Erick rond vier uur thuis kwam, wist ik nog niets.

Totdat Erick uiteindelijk rond half vijf opbiechtte dat ik niet hoefde te werken. Huh? Hij had gesmst met mijn baas en geregeld dat ik vrij kon krijgen zodat we samen uit eten konden voor mijn verjaardag. Hoe lief! We hebben heerlijk gegeten bij een Aziatisch restaurant (uiteraard!) en na het eten wilde Erick graag nog een beetje door de buurt lopen. Prima, maar uiteraard verpeste ik de sfeer, want ik moest onwijs nodig plassen. Terug naar huis maar dus. Daar bleek dat Erick niet voor niets zo aan het tijdrekken was. Marcelle zat namelijk op ons te wachten in de versierde(!) woonkamer. Bleek dat Erick een suprise party had georganiseerd zodat ik toch een beetje het verjaardagsgevoel zou hebben. Na het werk bij The Pumphouse kwamen een aantal collega’s langs en maakten we er een gezellige avond van. Mijn dertigste verjaardag in Kununurra, West-Australië dus. Helaas zijn we vergeten foto’s te maken van het feest. Oops.

Emma Gorge

Vorige week vrijdag waren we beide een dag vrij en besloten dat we eindelijk wat meer van de omgeving zouden bekijken. Zoveel keuze is er niet zonder 4×4, maar Emma Gorge zouden we moeten kunnen bereiken volgens andere reizigers. In de vlog hieronder nemen we je mee naar Emma Gorge, dus ik zal er niet al te veel woorden aan vuil maken, maar wauw, wat was het mooi! De weg er naartoe was even stuntelen, zuchten, kreunen en zweten, maar dat was het meer dan waard. Een prachtige waterval was het eindpunt en de weg er naartoe was minstens zo mooi. We uiteindelijk besloten om niet te gaan kamperen, want ons bed dat 30 kilometer verderop op ons wachtte was toch iets te verleidelijk, maar het was een super dag.

Australië Australië De weg in Australië Emma GorgeEmma Gorge. Meertje Travelaar in Emma Gorge Kir in Emma Gorge Emma Gorge Emma Gorge hot babe

2000 volgers op Facebook

Nu ik dit dagboek aan het typen ben wil ik ook even de tijd nemen om al onze lieve Facebook volgers te bedanken. Deze week bereikten we namelijk de mooie mijlpaal van 2000 volgers. Dank, dank, dank! Volg jij ons nog niet op Facebook? Doen! 😉

Travelaar.com

Travelaar loopt de laatste tijd steeds lekkerder en de bezoekersaantallen groeien mooi. Dankzij jullie, dus dank! En dus was het afgelopen week tijd voor een volgend project. Onze Engelse website is online. Travelaar.com. Er staan nog niet helemaal veel artikelen op, maar de komende tijd wordt er volop vertaald. Heb je nog buitenlandse vrienden die van reizen houden? Nodig ze dan vooral uit om onze Facebook-pagina te volgen!

Vlog #3

We hebben weer ons best gedaan om een leuke vlog in elkaar te knutselen waarin we je onder andere mee nemen naar Emma Gorge én de jeugd van Kununurra graag gefilmd wilde worden. Enjoy!

Zodra we weer wat leuks te vertellen hebben plaatsen we uiteraard weer een blog en/of vlog. Wat vond je er dit keer van?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos & Spanje

Lees meer

9 reacties op “Dagboek #48 | Vlog #2 | De prachtige Emma Gorge”

 1. Wat ziet Emma Gorge er prachtig uit zeg! Leuk dat jullie ook in het Engels gaan bloggen, succes

 2. Carolien schreef:

  Prachtig, Emma George, ik wil heel graag nog een keer met 4×4 naar dit deel van Australië! Enne nog gefeliciteerd! Leuk dat je het kon vieren daar.

 3. Heel leuk dagboek! En hoe lief was die surprise party!! Echt tof dat je zo’n groepje met leuke mensen om je heen hebt.

 4. Laura schreef:

  Waauw wat een leuk artikel zeg! en wat ziet Emma Gorge er prachtig uit!

 5. Marcella schreef:

  Wauww, wat een gave natuur! Prachtig joh. De boottocht ziet er gaaf uit, en Emma Gorge ook. Tof!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.