Eer en Kir bij The Grotto Waterfall

Dagboek #46 | Vlog, Kununurra en een nieuwe woonplek

Gepubliceerd op: 14-05-2017

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen zijn we begin deze week vertrokken uit Broome om verder te reizen naar Kununurra, waar we inmiddels zijn aangekomen. Waarschijnlijk blijven we de komende maanden hier omdat er, schijnbaar, veel werk gaat komen in de komende dagen/weken in verband met de oogst die hier gaat beginnen. Kirsten heeft dit al snel ondervonden en dat brengt ook nog een bijkomend voordeel op. Wat je deze week ook kunt bekijken is ons allereerste echte vlog!. Het ging nog allemaal een beetje stroef, maar we hopen dat dat in de loop der tijd beter gaat worden.

Vlog 1.0!

Vloggen is happening dus dachten we dat we daar ook maar eens aan moesten beginnen. Het gaat nog allemaal een beetje stroef, maar we hopen dat het een beetje leuk geworden is. Het eerste gedeelte in de auto is opgenomen met de actioncam zonder externe microfoon. Later bedachten we dat we ook nog een losse microfoon onderin onze backpack hebben dus hiervan hebben we verder wel gebruik van gemaakt. Anyway… Check it out!

On the road

Het plan na Broome is om in een paar dagen naar Kununurra te rijden, waar veel werk schijnt te zijn. In de buurt van Kununurra zitten namelijk veel sandalhout en meloenboerderijen waarvan het oogstseizoen bijna van start gaat.

Derby

De dag dat we vertrekken besluiten we een kijkje te nemen in Derby, een klein plaatsje aan de kust, zo’n honderd kilometer van Broome. Vanaf de Great Northern Highway is het nog best een stukje rijden naar het dorpje, maar het schijnt de moeite waard te zijn in verband met de vele zoutwater krokodillen die hier zouden zitten en één van de grootste pieren van Australië (ofzo). Kir is zo handig geweest om een boekje te lenen uit de camping bibliotheek dus we zijn bewapend met de nodige achtergrondinformatie.
Derby blijkt echter geen reet aan te zijn omdat… ja, omdat het gewoon geen reet aan is. Het hoogtepunt van Derby is de Boab Prison Tree. Deze boom zou gebruikt zijn als gevangenis eind negentiende eeuw. Hiervoor is geen bewijs.. Mooi verhaal dus. De boom is in ieder geval wel mooi om te zien en daar heb je geen bewijs voor nodig. Deze regio is trouwens de enige waar de schitterende boab boom voorkomt. Die avond parkeren we op Ellendale Rest Area om daar te overnachten.
Boab Prison Tree in DerbyEer en Kir in de auto. Ford Falcon jwz

Geikie Gorge National Park, Fitzroy Crossing

Een plaatsje dat op de route ligt is Fitzroy Crossing dat naast Geikie Gorge National Park ligt. We besluiten hier twee uurtjes te stoppen om een wandeling te maken en om te lunchen. We rijden per dag nooit meer dan 500 kilometer dus dan is het lekker dat je dit soort dingen kunt doen onderweg. Heerlijk man!
Geikie Gorge Natural Reserve

Geikie Gorge Natural Reserve

Geikie Gorge Natural Reserve

The Grotto Waterfall

Volgens de plaatjes van Google kom je hier bij een hele hoge waterval met een sprankelend natuurlijk bad. Helaas zitten we niet in het natte seizoen en is op de bodem van de kloof slechts een kleine hoeveelheid, stilstaand water te zien. De trappen naar beneden zijn op Aziatische manier aangelegd en dus besluiten we niet naar beneden te gaan. Toch mooi om even gezien te hebben.
The Grotto WaterfallBoab boom langs de weg.

Wyndham

We rijden nog een aantal kilometers verder om uit te komen bij het plaatsje Wyndham waar we een uitzichtpunt bezoeken (zie vlog) en wat rondrijden in het dorp. Het uitzichtpunt is zeker de moeite waard!
Five Rivers Lookout Point in WyndhamOp weg naar Kununurra

Parry Creek Farm

Het was vandaag de bedoeling om door te rijden naar Kununurra, maar omdat we op de WikiCamps nog een gratis camping denken te spotten, slaan we af om 20 kilometer verderop af om via een alternatieve route naar Kununurra te rijden. Deze weg is een ‘open road’ en is schijnklaarblijkelijk goed genoeg om zonder 4×4 door te gaan. Ik heb geen idee wie dat bedacht heeft, want na een kilometer hebben we het wel gezien en rijden we terug; té hobbelig.
We rijden een stukje terug om bij de camping aan te kloppen die we onderweg zijn tegengekomen. We zijn de enige op het enorme veld, met uitzondering van de vele wallabees.
Parry Creek Farm Campsite

Wallabees in Parry Creek Farm

Molly Springs

Zonder 4×4 is er vrijwel geen water te spotten in dit gebied en daarom is Molly Springs zeker het hoogtepunt! Het kleine watervalletje met pool is het hele jaar door gevuld met water. Heerlijk een stukje zwemmen dus:P
Molly Spring, KununurraViewpoint op de weg naar Kununurra

Kununurra

Aangekomen in Kununurra boeken we een plek op de eerste de beste camping die we zien en gaan we nog even naar de Coles (Australische Albert Heijn). We parkeren onze Ford Falcon met de kont naar het Lily Creek Lagoon zodat we vanuit ons bed over het meer kunnen kijken. Nice!
Staircase to the moon in Kununurra

Zoetwaterkrokodil in Lilly Creek Lagoon

Kir heeft werk plus een huis

De volgende dag komen we terug van de supermarkt toen Kir plotseling gebeld werd door een restaurant met de vraag of ze over een half uur kan werken. “Uhh.. uhh.. yeah?!” Bam, werk op de tweede dag in Kununurra. Ze werkt bij ‘The Pumphouse’, een goedlopend restaurant in een oud pomphuis (Google translate approved). Horeca is niet het allerleukste, maar het is prima voor nu en het verdient ook nog eens goed. De eigenaren van het restaurant bezitten een aantal appartementen in het centrum van Kununurra, en daar is nog een plekje voor ons vrij. Waarschijnlijk kunnen we er morgen in! Nice! Ik hoop morgen een telefoontje te krijgen over een baan waarvoor ik, als een van de weinigen, ben voorgedragen.

Nieuwe en oude vrienden

Naast ons op de camping staan Mike en Kelsie, een Engels/Australisch stel waarmee we snel aan de praat kwamen nadat Mike zijn drone over het meer vloog. Heel gaaf. Mike is webdeveloper en eigenlijk alles-online-developer en ze hebben besloten de komende maanden Australië door te reizen. Kelsie heeft vaarwel gezegd tegen haar baan als accountant en Mike werkt als game developer bij een online casino waar hij het voor elkaar heeft gekregen om één dag per week ‘remote’ te werken. Hieronder zie je Mike die uit frustratie bijna zijn laptop tegen een kinderfiets gooit.
Mike en ik aan het werk
Verder zijn onze Nederlandse vriendinnen Suzanne en Marijke (op onderstaande foto rechts) ook aangekomen in Kununurra! Ze zijn net aangekomen en ik denk dat we zometeen maar een biertje opentrekken en een potje Carcassonne op tafel gooien. Happy days.

Suzanne en Marijke (rechts)

De komende week…

De komende week hoop ik ook van werk te zijn voorzien zodat we die spaarpot eens kunnen spekken. We hebben, als het goed is, een huisje voor de komende maanden dus daar zal het waarschijnlijk niet aan liggen. Dit zal helaas wel betekenen dat er de komende tijd helaas weinig dagboeken en vlogs online zullen komen omdat deze anders enorm saai zouden zijn. Gelukkig staan er genoeg interessante artikelen ingepland waarmee je je de komende weken kunt vermaken:) Tot de volgende keer!

Erick | Travelaar.nl - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

9 reacties op “Dagboek #46 | Vlog, Kununurra en een nieuwe woonplek”

 1. Leuk een nieuwe update! Mooie foto’s en fijn dat het vinden van werk zo snel ging

  • Dankje Linda! Bij mij ging het heel snel inderdaad haha, maar helaas heeft Erick nog niets gevonden. De kans is groot dat we volgende week weer verder gaan dus, maar in ieder geval weer iets erbij op de rekening 🙂

 2. Geja schreef:

  Leuk zeg de volg hou vol en geniet.xx

 3. Peter schreef:

  Wat zien jullie veel zeg. Bijzondere natuur daar. Enjoy, maar dat doen jullie wel. Groeten en keep well.

 4. Rianne schreef:

  Hallo lieverds,
  Wat weer een prettig te lezen verslag met mooie foto’s.
  Jullie eerste vlog is ook leuk.
  Alleen als jullie rijden moet het geluid op 10?.
  Maar super leuk om jullie weer eens te horen. Gewoon mee doorgaan dús. …..
  kus
  Rianne

 5. Ilse schreef:

  Eindelijk eens een niet geregisseerde leuke vlog!Een verademing..hahahaha en daarom juist helemaal niet stroef!
  Succes met je nieuwe baan Kirsten en Eric… hopelijk ook snel cashen 🙂
  Have fun.

 6. Danique schreef:

  Wat fijn dat in elk geval een alvast een job heeft gevonden, succes!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.