Welbungin, Wheat Belt. Kangeroe als huisdier

Dagboek #38: Kerst, o&n en een grote aankoop

Een aantal weken geleden heeft Kirsten een boekje open gedaan over haar gevoelens in haar persoonlijke post dat het niet altijd zo loopt zoals je zou willen. Dit dagboek gaat over mijn werk in de Wheat Belt, onze feestdagen en over de toekomstplannen in Australië. In Welbungin, in de Wheat Belt hebben ze vlak voor mijn komst een jonge kangoeroe opgevangen die zijn moeder is verloren. De foto is té schattig om niet te gebruiken natuurlijk:)

Kerst

Na terugkomst uit Nederland ben ik na een paar dagen vertrokken naar de Wheat Belt om daar te werken. Na drie weken aan het werk te zijn geweest heb ik eindelijk vier dagen vrij. Mijn collega’s kijken er ook naar uit en dat is begrijpelijk, want zij zitten hier immers een maand langer dan ik. Erg vervelend voor die jongens natuurlijk, maar ik heb ook best zin om Kir weer te zien! Vroeg in de ochtend staan we op om nog een paar uur te werken om vervolgens onze spullen te makken en naar Perth te vertrekken. Het is een autorit van ongeveer vier uur en daarna duurt het nog eens anderhalf uur voordat ik bij het huis ben in Yokine, de wijk waar we wonen.


Dit heb ik de afgelopen weken gedaan in de Wheat belt

Joe en Kim zijn halverwege december naar Europa vertrokken om daar een maand te blijven om de feestdagen met hun familie te vieren in Engeland en Nederland dus we hebben het huis voor ons alleen. We zijn vanzelfsprekend erg blij elkaar weer te zien en de komende dagen wordt dan ook erg gezellig. Voor de tweede keer tijdens ons samenzijn gourmetten we eens niet met Kerst (die andere was in Sri Lanka in 2013), maar wordt de barbecue aangestoken bij onze Groningse vrienden Pablo en Yma. Samen met hun huisgenoten uit Indonesië, Argentinië en Frankrijk, genieten we Eerste Kerstdag van heerlijk eten door iedereen klaargemaakt. Heel erg gezellig! De rest van mijn vrije dagen kijken we veel kerstfilms en eten we nog meer lekkers. Helaas is het daarna alweer tijd om afscheid te nemen…

Foto’s uit Welbungin

WelbunginWelbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain coveringWelbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain coveringWelbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain covering
Welbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain coveringWelbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain covering
Welbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain coveringWelbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain covering
Welbungin, Wheat Belt, Tarping, Grain covering

Oud en nieuw

…Maar gelukkig niet voor lang want na vier dagen hard werken komen de volgende vier vrije dagen. Mijn werkgever heeft het allemaal goed geregeld voor ons want op de 30e vertrekken we weer naar Perth. Ditmaal voor oud en nieuw en een paar brakdagen, want we hoeven ons niet eerder te melden dan 3 januari. Prima! Met oud en nieuw vertrekken we met de bus naar Northbridge om daar het feest mee te maken. Het is erg druk en we hebben met mijn collega’s afgesproken bij één van de cafés die Northbridge rijk is. We drinken een biertje en gaan naar het podium midden in Northbridge om daar af te tellen voor nieuwjaar. Erg gezellig, want we hebben ook Jannic gevonden. Eén van mijn collega’s die daar is met zijn Nederlandse huisgenootje. Helaas is de nieuwjaarsvreugde van korte duur want om 00:15 (!) stopt de muziek, wordt ons nog een keer gelukkig nieuwjaar gewenst en vervolgens begint het personeel met het opruimen van de bende… Dat is wel even anders dan bij ons waar je tot ‘s ochtends vroeg dwars door de geluidsbarrière kunt gaan om vervolgens je twee dagen brak maar voldaan kunt voelen. De overheid wil grip op de zaak houden en kiest er daarom voor om de boel vroeg te stoppen. Ook wij zullen ons hierbij neer moeten leggen en tegen 1:00 zitten we weer in de bus naar huis. Het openbaar vervoer in Perth is niet erg best, maar met deze extra bussen hebben ze wat bij betreft wat credits verdiend.

Oud en nieuw in Northbridge
Omdat ik Fremantle (Freo) nog niet gezien heb besluiten we op 2 januari de trein naar de wijk ten zuiden van de rivier te pakken. Fremantle is een hippe wijk, totaal anders dan de rest van Perh. Je vindt er gezellige barretjes, een sfeervolle boulevard en veel kunst. We lopen door heel Fremantle, al is het wat rustig omdat het vandaag een feestdag is. “Een feestdag”?! Yes.. Omdat Nieuwjaarsdag, net als Kerst, op een zondag viel hebben ze in Australië deze zomer zomaar twee extra dagen vrij. Het is een heerlijke dag dus we slenteren door de rustige straten en drinken wat op het terras van Little Creatures, een bierbrouwerij met een hippe bar erbij.
Op 3 januari is het weer tijd om afscheid te nemen, maar vijf dagen later ben ik alweer terug omdat dat het seizoen is afgelopen.

De Fremantle Market Bon Scott standbeeld in Fremantle Gratis bier proeven bij Little Creatures in Fremantle Little Creatures brouwerij in Fremantle

Een auto

Bij terugkomst uit Welbungin heb ik even de tijd om bij te komen, maar al snel staat het volgende project op de planning: een auto kopen. Na een mislukte sale van salesmeneeren bij een dealer is het bij de tweede auto raak! Via Gumtree (marktplaats.com.au, zeg maar) kom ik bij een net gepensioneerde Engelsman die zijn auto negen jaar lang goed heeft onderhouden. Wanneer ik hem dan ook nog eens kan kopen voor een goede prijs dan ben ik er al snel over uit dat we deze maar moeten nemen. Het plan is nu om volgende week te vertrekken op een korte roadtrip om daarna aan het werk te gaan in Kalgoorlie, een stadje met de allergrootste goudmijn ter wereld. We hoorden van Pablo dat ze er veel backpackers aannemen voor allerlei werkzaamheden. Prima dus om weer even de kas te spekken na de dure aanschaf van de Ford Falcon. Onze volgende update zal dus waarschijnlijk vanuit de auto komen waar we – zoals je kunt zien – ook in zullen gaan slapen.

Roadtrip in een Ford Falcon Roadtrip in een Ford FalconRoadtrip in een Ford Falcon

Hoe en waar heb jij de feestdagen doorgebracht?

Erick - Als je een relatie hebt met iemand die nergens anders over kan praten dan reizen, duurt het niet lang voordat jijzelf er ook mee aangestoken bent. Travelaar is mede hierdoor ontstaan en hiervan heb ik geen moment spijt gehad. Net zoals reizen een deel van mijn leven is geworden is Travelaar dat nu ook. Ik neem vooral de technische kant van de website op me, zoals web development, foto- en videobewerking maar ook schrijf ik af en toe een artikel.

Lees meer

15 reacties op “Dagboek #38: Kerst, o&n en een grote aankoop”

 1. Leuk om weer een update te lezen van jullie! 🙂 Gaan jullie allebei aan het werk gaan in het goudmijnstadje? Geniet van de roadtrip en succes met het zoeken van een job.

 2. Matthijs schreef:

  Wat een leuke dagen hebben jullie gehad en wow wat een aankoop! Veel plezier ga je er als het goed is wel van hebben. Tijdens mijn backpack avontuur in Australië kocht ik ook een Falcon. Je kan er prima in slapen en km’s mee toadtrippen. Veel veilige kilometers!

 3. Yvon schreef:

  Leuk om weer een update te lezen! En een auto is inderdaad wel een grote aankoop. Ben benieuwd hoe het roadtrippen jullie gaat bevallen.
  Gaan jullie allebei rijden?

  • Ik ben ook heel benieuwd 😉 Haha. Tot nu toe heeft alleen Erick nog gereden. Ik moet nog maar even wennen aan dat links rijden eerst zodra we de stad uit zijn, maar ben wel van plan om ook te gaan rijden idd!

 4. Peter schreef:

  Weer een nice story. Mooie fotos Eric. En wat heb je lekker weer , hier die k…sneeuw en vorst. Ik kijk uit naar jullie nieuwe belevenissen. Goed gaan daar he.

 5. Leuk om weer een update te lezen en gave aankoop! Ben benieuwd naar jullie volgende update

 6. Rianne schreef:

  Weer mooi verhaal kinderen!
  Dat filmpje van die graanhoop. Leuk om eens te zien hóe dat nu precies in zijn werk gaat. Op naar volgende verhalen. Ik hoop weer met een hele belt foto’s? ben voorzichtig en kijk uit met links rijden.
  ??❤❤ mams

 7. mieke schreef:

  leuke “voiture”, lekker veel ruimte, goede reis en veel plezier …… leuk weer op de hoogte te zijn, mooie foto’s en verhaal. veel liefs voor jullie vanuit een heerlijke witte wereld….. ‘t lijkt hier wel een kaartje van Anton Pieck. Jammer dat we de kerstboom er al uit hebben gedaan. Even iets anders als bij jullie… maar ook heerlijk. Dikke kus

 8. Leuk, een update! Tof om te zien waar jij werkte Erick. En gaaf dat jullie een auto hebben gekocht! Op naar het volgende reis én werkavontuur. Veel plezier jullie!

 9. Danique schreef:

  Ha tof! Jullie hebben een auto gekocht! Veel plezier ermee, onze auto bevalt nog steeds goed ;).

 10. Jenny - IkReis schreef:

  Gefeliciteerd met de auto! Ik ben heel benieuwd naar jullie road trip avontuur.

 11. Wat een ontzettend gave bak hebben jullie gekocht en ontzettend toffe plannen 🙂 Man jullie zijn al een jaar weg man en nog steeds on the road! Heel veel plezier en ook succes met werken

 12. Yvonne schreef:

  Jeetje hard werken, maar wel bijzonder om mee te maken zeg! En ook wel heel gezellig volgens mij. En wat een goed idee, die auto! Heel tof, veel plezier!!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.