citytrip-londen-10

Citytrip Londen in 25 foto’s

Gepubliceerd: 01 augustus 2015 Laatst gewijzigd: 02 juli 2017

Eergisteren nog genoten wij van de drukte in de Engelse hoofdstad Londen. Van maandagavond tot en met donderdagmiddag ontdekten wij deze gigantische stad met al haar moois. Deze keer geen artikel vol met de populaire bezienswaardigheden die je moet bezoeken wanneer je in Londen bent, want deze zijn bij iedereen wel bekend zo langzamerhand. We starten met het artikel Londen in 25 foto’s om je een beeld te geven van wat wij deze week hebben ervaren en hebben mogen bewonderen. Reis je met ons mee?

Citytrip Londen

Op maandag komen we rond een uur of acht in de avond (lokale tijd) aan in Londen. Vanaf het vliegveld Southend pakken we de trein naar Liverpool Street Station vanaf waar we lopen naar onze slaapplek voor de komende drie nachten. Na onze tassen hier te hebben gedumpt trekken we meteen de stad in om op zoek te gaan naar gave streetart en een hapje eten. Helaas hebben we hiervan vrijwel geen foto’s, aangezien de sd-kaart van de camera in Groningen in de computer bleek te zitten. Een goed begin is het halve werk;) De volgende ochtend maar meteen een nieuwe aangeschaft dus.

De eerste avond

Na Thais te hebben gegeten bij een gezellig restaurant in Shoreditch besluiten we meteen de metro te pakken om Londen in het donker te bewonderen. We lopen over Picadilly Circus, kijken onze ogen uit in de M&M winkel en schuifelen net als duizenden andere toeristen langs Covent Garden en Trafalgar Square. Deze avond maakt ons nieuwsgierig naar de rest van Londen.Citytrip Londen, street art

We beginnen onze citytrip met een lange ochtendwandeling door de hippe wijk waar we verblijven, Shoreditch. Een wijk vol met de meest geweldige streetart waar uiteraard binnenkort nog een artikel over verschijnt.

Bedrijvigheid langs de rivier

Na een lange ochtendwandeling pakken we de metro naar het centrum van de stad om de bekende bezienswaardigheden mee te pakken. We lopen over de Tower bridge, nemen een kijkje in St. Paul’s Cathedral en brengen een kort bezoek aan Tate Modern. Eén van de vele gratis te bezoeken musea in Londen. Musea zijn echter niet echt voor ons weggelegd, dus na een kort kijkje trekken we weer richting het centrum. Onze lunch nuttigen we op de Borough Market. Eén van de vele streetfood markten die de stad rijk is. We genieten van een heerlijke beker sangria en een bakje paella en pad thai.

Citytrip LondenCitytrip Londen, Tower BridgeCitytrip LondenCitytrip Londen

Citytrip Londen, Borough Market

In de buurt van Buckinham Palace

Na het vele stuinen door de stad relaxen we lekker in de tuin van Westminster Abbey en in Green Park. Ook een bezoek aan Buckingham Palace mag natuurlijk niet ontbreken. Al vinden we er niet veel aan. Hierna slenteren we door Chinatown en sluiten we de avond af op Picadilly Cirus waar we heerlijke burgers eten bij Jamie Oliver’s Diner.

Citytrip Londen, Westminster Abbey

Citytrip Londen, Westminster Abbey

Citytrip Londen, Buckingham PalaceCitytrip Londen, China Town

Shoreditch, Camden Town

De volgende ochtend beginnen we wederom met een lange ochtendwandeling door Shoreditch waarna we de metro pakken naar Camden Town. Camden Town staat bekend vanwege de vele markten die er iedere dag zijn. Wij genoten vooral ontzettend van het lekkere eten op de Camden Town Streetfood Market. Absoluut een bezoek waard! Denk echter niet dat je de enige bent. De wijk wordt overladen door toeristen, dus voor je rust moet je hier niet zijn.

Citytrip Londen, Street art

Citytrip Londen, Camden TownCitytrip Londen, Camden Town Streetfood MarketCitytrip Londen, Camden Town

Emirates Airline

Na heerlijk te hebben gegeten in Camden Town pakken we de metro naar de andere kant van de stad, Greenwich. Vanaf hier pakken we de kabelbaan, Emirates Airline, naar de andere kant. Deze kabelbaan gaat over de Theems en bezorgt je een schitterend uitzicht over de stad.

Citytrip Londen, Emirates airlineCitytrip Londen

Druk centrum

Aan het begin van de avond slenteren we door over Oxford Street en eten we – wederom- heerlijke burgers. Dit keer bij Byron, Proper Burgers.

Citytrip LondenCitytrip Londen, Underground

De laatste ochtend

Donderdag checken we vroeg uit uit onze kamer en neemt Erick eerst een ontbijtje in Shoreditch bij Cereal Killers. Een fijn zaakje waar je uit tientallen soorten cornflakes kunt kiezen.

Citytrip Londen, Cerial Killerz

Na het ontbijt pakken we voor de laatste keer de metro. Dit keer naar de wijk Kensington in het westen van de stad. We slenteren hier door Portobello Street. Bij iedereen die de film Notthing Hill heeft gezien gaat er vast een belletje rinkelen.

Citytrip Londen, KensingtonCitytrip Londen, Kensington

Aan het begin van de middag is het tijd om afscheid te nemen van deze mooie stad. Onze citytrip Londen zit er alweer op. Londen bedankt!

Wat is jouw favoriete wijk of must see in Londen?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

13 reacties op “Citytrip Londen in 25 foto’s”

 1. Leuke kleurrijke foto’s. Ben erg benieuwd naar de streetart in Shoreditch. Ik ben twee keer in Londen geweest, maar de laatste keer is alweer zo’n 7 jaar geleden. Misschien binnenkort maar een keer terug, want ik vind Londen echt geweldig!

 2. Kimber schreef:

  Twee woorden: DIE BROODJES! Of wat het ook mogen zijn, hahahaha. Dat ziet er echt heerlijk uit!
  Londen is een fijne stad waar je volgens mij echt continu nieuwe dingen kunt ontdekken. Na 3x Londen heb ik nog steeds pas een inimini-stukje gezien. Tijd om weer eens terug te gaan ;).

  • Hahaha ALLES was lekker! 😉 Wauw, 3x Londen al? Voor mij was dit de tweede keer, maar de eerste keer was toen ik een jaar of 16 was, dus heel erg veel kon ik me er niet meer van herinneren.. Let’s go again inderdaad 😉

 3. Stephanie schreef:

  Oh wat klinkt dat als een goed weekend! Ik heb ooit alleen het gedeelte rondom Picadilly gezien, nog steeds spijt van 🙁

  • Ai, jammer dat je niet verder de stad bent gaan ontdekken inderdaad.. Dat gedeelte vind ik juist het minst interessant. Maaaarrr… Een goed excuus om nog eens die kant op te gaan dus in ieder geval 😉

 4. Oh wat hebben jullie heerlijke dagen gehad in Londen! Fijn! Londen is ook echt een fijne stad. Ik vond de Thai in Shoreditch ook heerlijk 😉 Cool dat jullie daar ook zijn geweest.

 5. Kim schreef:

  Ah nu ik dit zie wil ik echt nodig weer terug. Super leuk verslag ☺

 6. Daphne schreef:

  De Camden Streetfood Market daar ben ik nog nooit geweest. Leuke tip! Ik ga zelf ook graag op zondag naar Sunday Up Market in The East End.

 7. rianne schreef:

  mooie kleuren in engeland
  abbeyroad is niet zo kleurig alswel interessant!!!!!!
  gaan we zelf bekijken!

  groeten

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.