backpacken in maleisie

Citytrip Kuala Lumpur: 5x Gratis doen in Kuala Lumpur

Gepubliceerd op: 21-02-2017

 

Wie denkt aan een citytrip naar Kuala Lumpur zal al snel denken dat daar een goed gevulde portemonnee voor nodig is. Eerlijk is eerlijk. Kuala Lumpur is zeker niet de goedkoopste stad in Azië, maar ook met een minder budget kun je je uitstekend vermaken in deze metropool. Naast dat er genoeg attracties zijn die niet veel hoeven te kosten zijn er in de stad – gelukkig – ook een aantal gratis activiteiten te ondernemen. Wij geven je vijf activiteiten die je gratis kunt doen in Kuala Lumpur.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen in Kuala Lumpur? Lees dan dit artikel.

Gratis bus in Kuala Lumpur – KLCC

De manier waarop het openbaar vervoer in Kuala Lumpur – en de rest van Maleisië – is geregeld, daar kan de NS nog wat van leren. Tot middernacht rijden er bussen, treinen en de monorail van en naar alle delen in de stad. Een ritje kost nooit meer dan een paar ringgit. Prima te doen voor reizigers met een kleiner budget dus. Nog beter nieuws is dat er ook gratis bussen rijden in de stad. De zogeheten GO KL bussen. Deze roze/paarse bussen rijden door Bukit Bintang, Chinatown en het centrum van Kuala Lumpur (KLCC).

Lijnen Go KL

Op dit moment rijden de bussen langs twee lijnen die allen ideaal gelegen zijn in de buurt van toeristische attracties of monorail stations. En hoewel de lijnen eigenlijk op zijn gezet voor de lokale bevolking om zo sneller en gemakkelijker in het centrum van de stad te komen, kun je daar als toerist dus lekker gebruik van maken!

Pak te paarse bus in Kuala Lumpur. Deze brengt je overal gratis heen

Let op de paarse bussen, deze brengen je overal gratis heen

Fonteinshow bij KLCC, Petronas Towers

Hoewel de fonteinshow bij de shopping mall KLCC in de gelijknamige wijk niet op kan tegen de fantastische gratis fonteinshow in Dubai, is ook deze show zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit het park achter de shopping mall heb je niet alleen een goed zicht op de fonteinen, maar ook op de prachtige en indrukwekkende Petronas Towers die ‘s avonds prachtig verlicht zijn. De KLCC Lake Symphony Fountain Show zoals het wordt genoemd is iedere avond te bewonderen om acht uur, negen uur en kwart voor tien. En dat helemaal gratis!

Gratis fontijnshow bij de Petronas Torens

Citytrip Kuala Lumpur: Bezoek de Batu Caves

Hoewel je er natuurlijk eerst moet komen en daar dus toch wat euro’s voor neer zult moeten leggen (iets meer dan twee euro per persoon voor een retourtje vanaf KL Sentral) is een bezoek aan de indrukwekkende Batu Caves helemaal gratis. De Batu Caves is een prachtige Hindoe tempel, 13 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur in het district Gombak. Via 272 treden kom je bij de ingang van de grot waar de brutale apen al op je zullen zitten te wachten. Niet alleen is de grot heel indrukwekkend, je hebt – als het niet te bewolkt is – ook nog eens een fantastisch uitzicht over de stad. Naast de bekendste grot zijn er nog een aantal grotten waar helaas wel entree voor betaald dient te worden.

Batu Caves, een gratis attractie in Kuala Lumpur

Pretpark in winkelcentrum

Als je dacht dat je voor over the top activiteiten in winkelcentra in Dubai moest zijn dan heb je het mis. Ook in Kuala Lumpur kunnen ze er wat van. In de shopping mall Berjaya Times Square vindt je namelijk een heus attractiepark. Inclusief achtbaan die zelfs over de kop gaat. Uiteraard is de entree voor het Berjaya Times Square Theme park helaas niet gratis. Je kunt het pretpark echter ook vanuit de shopping mall bekijken. En schrikken van de achtbaan die opeens voorbij zoeft!

citytrip kuala lumpur

Spectaculair uitzicht over de stad

Kuala Lumpur is een wereldstad en dat zie je meteen als je vanaf het vliegveld aan komt rijden. Enorme wolkenkrabbers lachen je tegemoet en het ene gebouw is nog hoger dan het andere. Een prachtige skyline met als blikvanger uiteraard de beroemde Petronas Towers. Bij de opening in 1998 het hoogste gebouw ter wereld. Helaas is een bezoek aan de Petronas Towers niet gratis. Er zijn meerdere gebouwen in Kuala Lumpur vanaf waar je ook een te gek uitzicht hebt.

citytrip kuala lumpur

Skybar Traders

De skybar Traders is bijvoorbeeld een uitstekende plek waar je ook zonder een glamour outfit naar binnen mag. Natuurlijk wordt er van je verwacht dat je een drankje doet – en nee, dat is niet goedkoop. Je kunt er echter voor kiezen om gewoon zo snel mogelijk weer naar buiten te gaan 😉

Als jij nog aanvullingen hebt dan horen we die graag 🙂

Vliegen naar Kuala Lumpur? Klik hier voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets.


Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

2 reacties op “Citytrip Kuala Lumpur: 5x Gratis doen in Kuala Lumpur”

  1. Evelyn schreef:

    Jaa die skybar daar ben ik geweest, mooi uitzicht daar he! Andere free trips heb ik geen gebruik van gemaakt 😀 oeps!

  2. Jessica schreef:

    Leuke tips! En wat ontzettend gaaf dat er gewoon een pretpark in een winkelcentrum is 😀 Ik had trouwens wel verwacht dat die grotten betaald waren, dus dat is altijd een leuke verrassing 🙂

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.