Leukste steden in Spanje: Barcelona

Citytrip Barcelona: Tips voor een culinaire reis door Barcelona

Gepubliceerd op: 23-03-2019

Barcelona kan omschreven worden als de stad van Gaudí, de stad aan het strand en de stad in de heuvels. Ik zou het echter eerder omschrijven als de stad waar je perfect lekker en goedkoop eten kunt vinden. In Barcelona draait alles om cultuur snuiven én heerlijk eten. Wij nemen je mee op een culinaire reis door Barcelona aan de hand van de fijnste adressen om lekker te eten en drinken, zodat je citytrip Barcelona gegarandeerd een groot succes wordt. 

Wij verbleven vijf nachten in de wijk Poble Sec, de wijk die de verbinding vormt tussen Montjuïc en de wijk Eixample. Deze wijk is nog niet erg bekend onder toeristen waardoor je er nog de echt typische tapasbarretjes en restaurants vindt. Ook als je niet in deze wijk verblijft zou ik je zeker aanraden om hier een avond te gaan eten. Voornamelijk de straat Carrer de Blai staat bekend vanwege de gezelligheid, de goede sfeer en de heerlijke pinchos en tapas.

Pinchos eten in Barcelona

Pinchos (of pintxos in Baskenland) komen oorspronkelijk uit het noorden van Spanje (Baskenland) en kunnen gezien worden als een soort van tapas. De basis van een pincho is echter altijd hetzelfde. Een schuin afgesneden stuk stokbrood rijk belegd met verschillende ingrediënten. In de vele bars in Carrer de Blai vind je schalen vol met pinchos. Allen op hun eigen manier belegd. Bij binnenkomst in de bar krijg je een bord waarmee je zelf langs alle schalen kunt lopen en zelf je keuze kunt maken. Een lekkere cerveza erbij of een goed glas sangria en je kunt hier uren blijven hangen. Een citytrip Barcelona is niet compleet zonder dat je de leukste pinchosbarretjes bent langsgegaan.

De fijnste adressen voor een culinaire reis door Barcelona

In de meeste barretjes in Carrer de Blai betaal je één euro per pincho. In iedere pincho is een prikker gestoken die je moet bewaren. Deze worden bij vertrek geteld en hierdoor weet de bediening – en jij – precies hoeveel je moet betalen. Bij sommige barretje zijn er ook pinchos die iets duurder zijn. Deze kun je herkennen doordat er een andere prikker in zit. Wij hebben echter nergens pinchos gezien die duurder waren dan 1,80.

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona


La Tasqueta de Blai

Eén van onze favoriete pinchos barretjes in Carrer de Blai is La Tasqueta de Blai. Een typisch Spaanse bar waar de keuze aan pinchos reuze is. De bar staat dan ook iedere avond helemaal vol met mensen en ook het terrasje buiten zit standaard vol. Deze pinchos hier kosten €1 of €1,80 en gedurende de hele avond komen er telkens nieuwe pinchos bij. Dat alle pinchos bestaan uit stokbrood daar moet ik trouwens even op terugkomen. Bij La Tasqueta de Blai kun je ook kiezen voor toetjes die uitgestald zijn op de bar. Wat dacht je van een bakje met slagroomsoesjes en chocoladesaus of een bakje vol met snoep voor één euro?

Adres: Carrer de Blai 17, Poble-sec

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona

La Esquinita de Blai

Het kleine zusje – of broertje – van La Tasqueta de Blai dat van dezelfde eigenaar is vind je aan de andere kant van de straat. Deze bar is iets kleiner, maar zeker niet minder lekker. Hier gelden dezelfde prijzen. Wanneer je op het terras wilt eten moet je trouwens rekening houden met 10% extra op je rekening.

Adres: Carrer de Blai 16, Poble-sec

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona

Pincho J

De wijk Poble Sec is een multiculturele woonwijk en dat zie je ook terug in de restaurants. Pincho J is een pincho bar dat wordt gerund door Aziaten en ja, dit zie je terug in de pinchos. Een pincho met een mini loempia hadden we nog niet eerder gezien. Alle pinchos zijn hier één euro en ook hier is de keuze enorm.

Adres: Carrer Tapioles 23 (op de hoek van Carrer de Blai), Poble-sec

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona

Waar je vooral géén pinchos moet eten in Barcelona

Ook buiten de wijk Poble Sec wilden wij pinchos eten. Toen we eindelijk voor de Sagrada Familia stonden de regen met bakken uit de hemel kwam doken we Lizarran in. Een keten die je op meerdere plekken in Barcelona vindt. Ons idee was om pinchos te gaan eten, die ze ook hier hebben vanaf één euro. Na een paar blikken op de bar en de chagrijnige hoofden van de bediening besloten we na ons kopje koffie echter meteen te vertrekken. Zelfs het door de regen lopen hadden we hier voor over. Vergeet Lizarran dus en pak de metro naar Poble Sec!

Tapas eten in Poble sec

Op iedere straathoek in Barcelona vind je restaurants waar je tapas kunt eten. Tapas bars genoeg. Al staat Carrer de Blai in Poble Sec voornamelijk bekend vanwege de overheerlijke pinchos, ook hier kun je prima tapas eten.

Blai 9

Ons favoriete tapas restaurant in Carrer de Blai dat eigenlijk alles weg heeft van de pinchos barretjes. Ook hier staan de schalen op de bar en kun je zelf met je bord langs lopen om je keuze te maken. Bij Blai 9 vind je op deze schalen echter geen pinchos, maar de lekkerste tapas! Voortreffelijk bereid en alleen al door hoe ze eruitzien krijg je spontaan trek. De tapas zijn gemaakt in kleine plastic schaaltjes waaraan je kunt zien hoeveel je moet betalen voor de tapas. Alle tapas in de zwarte schaaltjes kosten €1,50 en die in de witte schaaltjes één euro. Ook fijn: Een liter – overheerlijke – sangria heb je hier voor een tientje.

Adres: Carrer de Blai 9, Poble-sec

Pinchos eten in Barcelona

Citytrip Barcelona: Culinaire reis door Barcelona

De lekkerste hamburgers in Barcelona

Natuurlijk gingen wij ook op zoek naar fijne restaurants om te eten buiten de wijk Poble Sec. Al moet ik zeggen dat we nergens zulke lekkere tapas en pinchos hebben gegeten als in Carrer de Blai. Carrer de Blai is echt dé plek voor heerlijk en goedkoop eten in Barcelona. Met een fijne vibe.

Op woensdag besloten we aan het einde van de middag om de metro te pakken naar de halte Barcelonet om vanaf daar naar het strand te lopen. Wanneer je in Barcelona bent kun je een picknick op het strand natuurlijk niet overslaan. Na de nodige drankjes te hebben genuttigd op het strand terwijl we uitkijken over de zee sluiten we de avond af bij Makamaka. Een geweldig leuk ingericht restaurant aan de straat Juan de Borbón.

Makamaka straalt één en al gezelligheid uit en voelt als een echte strandtent. Dit is ook terug te vinden in bijvoorbeeld de toiletten die zijn gemaakt als echte strandhutjes. Je hebt hier keuze uit de lekkerste burgers met de meest uiteenlopende toppings. Van echte burgers tot tofu burgers en een champignonburger, de Greenzilla burger die Erick probeerde. Op het moment dat wij er zijn zit de hele toko vol en ook op het terras is het bere-gezellig. Bij je burger kun je ook nog kiezen voor heerlijke friet. Original of met knoflook en parmezan, Probeer vooral de laatste! Met z’n tweeën zijn wij nog geen 35 euro kwijt inclusief, dus het is ook nog eens een prima budget-keuze.

Adres: Juan de Borbón 76, Barcelona

Waar kun je volgens jou lekker en goedkoop eten in Barcelona?

PIN DIT ARTIKEL

Culinaire reis door Barcelona

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.