cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

Cebu City de Filipijnen: Bezienswaardigheden

Gepubliceerd op: 27-04-2016

Cebu City is de hoofdstad van het gelijknamige eiland Cebu. Eén van de eilanden van de eilandengroep Visayas in de Filipijnen. Vanaf Cebu City kun je vrijwel alle andere eilanden in de Filipijnen bereiken. De stad zelf, met haar Spaanse invloeden, is echter ook leuk om te ontdekken. De leukste bezienswaardigheden in Cebu City, die je gemakkelijk in één dag kunt ontdekken, lees je hier.

Cebu, de Filipijnen

Cebu is het grootste eiland van de provincie Cebu. Een provincie die in totaal bestaat uit 168 eilanden. Cebu City, één van de grootste steden van de Filipijnen, wordt door veel reizigers overgeslagen en enkel gebruikt als hub om door te reizen naar andere plekken op het eiland of naar omliggende eilanden. Hoewel de stad inderdaad niet onwijs veel hoogtepunten heeft is het toch leuk om een dag te in te plannen om de oudste stad van de Filipijnen te ontdekken. Want ja, dat is Cebu City. De oudste stad van de Filipijnen.

Het vliegveld van Cebu ligt niet op het eiland Cebu zelf, maar op Matcan. De stad bereik je het makkelijkst door een taxi te pakken vanaf het vliegveld. Zorg er wel voor dat je een witte taxi neemt in plaats van een gele vliegveldtaxi. Deze zijn het goedkoopst. Voor de rit van het vliegveld naar ons hotel in Cebu City betaalden wij nog geen 300 peso. Zelf verbleven wij in verband met ziekte een week in Cebu City, maar een dag moet genoeg zijn om een indruk van de stad te krijgen.

cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

Fort San Pedro

Waar in Cebu City je ook verblijft de beste plek om naartoe te gaan tijdens je ontdekkingsreis door de stad is het Fort San Pedro in Downtown Cebu City, vlak bij de straat van Cebu. Aan de kust dus. Neem een kaart van de stad mee of stel op je telefoon in dat je hier naartoe wilt. Onderweg zul je kennis kunnen maken met de Cubuanos – zoals de inwoners van Cebu heten – en kun je gewend raken aan de geuren en kleuren van de stad.

Dat de Spanjaarden ooit regeerden over de Filipijnen zie je overal terug. En dus ook in Cebu City. Fort San Pedro is het oudste Spaanse fort van het land. Het fort werd in 1565 gebouwd door Miguel Legazpi. Het fort is gebouwd een mooi stukje van de stad dat tegenwoordig Plaza Indepedencia wordt genoemd. Tegenwoordig is Fort San Pedro omgebouwd tot een museum dat je voor 30 peso per persoon kunt bezoeken.

Slenteren door de stad

Cebu is een grote, chaotische stad. Dat merk je meteen wanneer je van het vliegveld, of het busstation aan komt in de stad. Zelf hou ik niet zo van grote steden, maar ik ben wel fan van straatjes induiken die er op het eerste gezicht niet heel interessant uit zien. Dit is meteen ook één van de manieren om in contact te komen met de lokale bevolking. Voor Cebu City geldt dat je – met name in Uptown Cebu City – gemakkelijk overal naartoe kunt zonder dat je je onveilig hoeft te voelen. Duik de straatjes in en ontdek het echte Cebu!

cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

Kathedraal van Cebu

De Filipijnen is een katholiek land en dat je zie je in veel dingen terug. In Cebu vind je bijvoorbeeld verschillende kerken. De kathedraal van Cebu, of ook wel Cebu Metropolitan Cathedral de enige kathedraal is de omgeving. In 1719 is men begonnen met de bouw waarna de kathedraal in 1811 gezegend werd. Sinds 1982 is er in de kathedraal een mausoleum gevestigd waarin verschillende bisschoppen rusten.

Een ritje in een jeepney

Net als op de andere eilanden van de Filipijnen vind je in Cebu City de voertuigen waar het land zo bekend om staat, jeepneys. Een jeepney is een verlengde jeep met een laadbak waarin mensen vervoerd worden. Jeepneys vind je in alle kleuren en maten en worden vrijwel altijd overdadig versierd en verlicht. Een onwijs mooi gezicht als je het mij vraagt. Jeepneys kun je eigenlijk zien als bussen. Ze rijden allemaal hun eigen route. De instapplaatsen voor jeepneys zijn in Cebu City redelijk goed aangegeven. Als je het toch niet kunt vinden zal de lokale bevolking je altijd willen helpen. Een ritje met een jeepney is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel goedkoop. Voor een rit van ongeveer twee kilometer betaalden wij zeven peso per persoon.

cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

Slapen in Cebu City

Met name in de avonduren kan Cebu City aanvoelen als een minder veilige stad. Dit geldt met name voor het gedeelte waar ook Fort San Pedro zich bevindt, Downtown Cebu City. Hier vind je – ook overdag trouwens – veel zwervers, rommel, stank en prostituees. Een betere optie is om in Uptown Cebu City te overnachten. Ook als je budget reist zijn hier genoeg hotels te vinden. Vanuit Uptown Cebu City loop je binnen een uur naar Fort San Pedro of je kunt de jeepney pakken.

Zelf sliepen wij in Capitol Central Hotel en Suites. Hier sliepen we in een tweepersoonskamer met privébadkamer voor nog geen twintig euro per nacht.

cebu city de filipijnen bezienswaardigheden

Dagtrips vanuit Cebu City

Zoals eerder aangegeven is Cebu een belangrijke hub vanaf waar je naar verschillende andere plekken in de Filipijnen kunt reizen. Een andere optie is om dagtrips te boeken vanuit de stad. Dit is mogelijk bij je hotel of bij verschillende kantoren die je overal in de stad vindt. Denk bijvoorbeeld aan een dagtrip naar het buureiland Bohol of walvishaaien spotten in het zuiden van Cebu.

Heb jij nog tips voor gave bezienswaardigheden in Cebu City?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Eén reactie op “Cebu City de Filipijnen: Bezienswaardigheden”

  1. Rianne schreef:

    Mooi verslag!
    Inspirerend voor eventuele andere reizigers om Cebu eens te bezoeken.
    Wij wachten weer tot er een verhaal en foto’s worden gemaakt van jullie volgende bestemming.
    Rianne?❤

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.