budget laos kosten backpacken

Budget Laos: Kosten voor backpacken in Laos

Gepubliceerd op: 18-08-2016

Loas is één van de minder populaire backpackers bestemmingen in Zuidoost-Azië en dit is jammer, want het land is fantastisch! Ik kan zelfs zeggen dat Laos op dit moment mijn favoriete bestemming is in Azië. Oké, je vindt er geen hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee, maar je ontmoet er wel onwijs lieve mensen, het land is een stuk minder ontdekt dan buurlanden Thailand en Vietnam en de natuur is prachtig. Wij reisden ruim drie weken door het noorden van Laos en hielden onze uitgaven bij. Wil jij ook gaan backpacken in Laos en ben je benieuwd naar hoe duur dit geweldige land is? Je vindt hier ons budget voor Laos.

Backpacken in Laos – de beste reistijd voor Laos

Wanneer je gaat backpacken in Laos wil je natuurlijk graag dat het mooi weer is. De beste periode om te gaan backpacken in Laos zijn de maanden november tot en met januari. Dit vanwege de kleinere kans op neerslag en de fijnere temperaturen. Wij reisden echter in juni/juli door Laos, tijdens het begin van het regenseizoen. Hoewel er zeker dagen zijn geweest dat we helemaal gek werden van de vele regen hebben we ook heel veel mooie dagen gehad waarbij de zon volop scheen. Een voordeel aan het reizen buiten het hoogseizoen is dat de prijzen voor accommodaties aanzienlijk dalen en je minder toeristen zult tegenkomen.

Je vindt hier onze afgelegde route door Laos.

budget laos kosten backpacken

Visum voor Laos

Wanneer je wilt gaan backpacken in Laos hoef je van te voren niets te regelen voor je visum. Je visum voor Laos kun je aan de grens of op het vliegveld aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen 35 Amerikaanse dollars exclusief een aantal toeslagen die je op veel plekken zult moeten betalen. Zo betaalden wij voor een weekend-fee, een stempel-fee en visumkosten. In totaal gaven wij €79,33 uit voor twee visa voor Laos.

Valuta in Laos: In Laos betaald men met de Laotiaanse Kip. Voor één euro kregen wij ongeveer 9.000 Laotiaanse kip.

Budget Laos

Na ruim drie weken te hebben gereisd door Laos kunnen wij zeggen dat Laos één van de goedkoopste bestemmingen is in Azië. Wij gaven hier een stuk minder uit dan in bijvoorbeeld Maleisië, Indonesië of de Filipijnen. De uitgaven in Laos komen meer overeen met onze uitgaven in India en Sri Lanka. Onze uitgaven in Laos hebben wij onderverdeeld in vijf categorieën: Eten en drinken, slapen, vervoer, excursies en overige uitgaven.

Budget eten en drinken in Laos

₱ 4.215.000

Het eten en drinken in Laos is – net als op veel andere bestemmingen – onze grootste kostenpost geweest. Bijna de helft van onze totale uitgaven gaven wij uit aan eten en drinken. Hierin is alles meegerekend; Ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, water, en (alcoholische drankjes). In Laos aten wij vrijwel altijd in een lokaal restaurant waar wij een Aziatisch gerecht bestelden. Vaak kost een dergelijk gerecht in Laos tussen de één en twee euro. Voor een biertje (een grote beerlao) betaal je ongeveer één euro.

In totaal gaven wij aan eten en drinken in Laos een bedrag uit van €468,33 voor twee personen. Dit komt neer op een bedrag van €18,37 per dag.

budget laos kosten backpacken

budget laos kosten backpacken

budget laos kosten backpacken

Budget slapen in Laos

Kip 1.410.000

Laos is één van de landen in Laos waar wij het beste geslapen hebben wij voor een lage prijs. De duurste kamer waar wij sliepen kostte 80.000 kip per nacht (Vientiane). In Muang Ngoi betaalden wij zelfs nog geen vier euro per nacht voor een eigen bungalow met veranda, hangmat en een geweldig uitzicht over de rivier. Ontbijt was nooit inbegrepen bij ons guesthouse. Wij sliepen altijd in een privékamer met eigen badkamer en vrijwel altijd een eigen balkon. Uiteraard kun je nog goedkoper slapen in Laos wanneer je bijvoorbeeld verblijft in een slaapzaal.

In totaal gaven wij aan het slapen in Laos een bedrag uit van €156,67. Wij sliepen 25 nachten in Laos. Dit komt neer op een bedrag van €6,27 per nacht voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer.

 • Slapen in Luang Prabang – Sanaphay GuesthouseMooie en nette kamers bij een lieve familie. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer en de meeste kamers hebben we een balkon. Wij betaalden 60.000 kip per nacht.
 • Slapen in Nong Khiaw – Sunrise bungalowBungalows aan de rivier met een eigen badkamer. Wij betaalden 50.000 kip per nacht.
 • Slapen in Vang Vieng – Backpackers Riverside GuesthouseRuime kamers met eigen badkamer en gezamenlijk balkon voor 60.000 kip per nacht.

budget laos kosten backpacken

Budget vervoer in Laos

Kip 1.324.000

In totaal reisden wij tijdens het backpacken in Laos twee keer met de boot naar de volgende bestemming, drie keer in een minivan, één keer in een grotere bus en van Vientiane naar Bangkok reisden wij in een sleeperbus. Daarnaast pakten we een aantal keren een taxi naar onder andere de Kuang Si waterval en andere bezienswaardigheden in Laos.

In totaal gaven wij aan het vervoer in Laos een bedrag uit van €147,11. Dit komt neer op een dagbudget van €5,77 voor twee personen.

budget laos kosten backpacken

Budget excursies in Laos

Kip 90.000

Tijdens onze rondreis door Laos bezochten wij een aantal highlights waarvoor entree betaald moest worden. Voorbeelden hiervan zijn de prachtige Kuang Si waterval in de buurt van Luang Prabang en een aantal tempels. In totaal gaven we hieraan een bedrag uit van precies €10,- voor twee personen.

budget laos kosten backpacken

Overige uitgaven in Laos

Kip 656.500

Onder overige uitgaven vallen alle kosten die we gemaakt hebben voor bijvoorbeeld shampoo, zeep, sigaretten, kleding en souvenirs. Hieraan gaven wij in Laos een bedrag uit van €72,94. Dit komt neer op een bedrag van €2,86 per dag.

Budget Laos: Totale kosten voor backpacken in Laos

%CODE-tabel-laos%

%CODE-budget-posts%

In totaal gaven wij tijdens onze reis door Laos van 25,5 dagen een bedrag uit van €934,39. Dit komt neer op een bedrag van €36,65 voor twee personen per dag. In dit totaalbedrag zijn al onze uitgaven in Laos meegenomen.

Meer informatie over Laos zoals onze route en plekken die je niet mag missen vind je hier.

 

backpacken in laos - budget laos

Had jij verwacht dat Laos duurder of goedkoper zou zijn?

Meer Laos?

Kirsten | Travelaar.nl - 31 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

6 reacties op “Budget Laos: Kosten voor backpacken in Laos”

 1. Wauw, dat is een goedkope bestemming seg! Wist dat het geen duur land was, maar €36.65 voor 2 personen is echt wel een heel fijn backpackersprijsje!

 2. pieter schreef:

  had echt verwacht dat het wel op 60 e per dag zou komen

 3. Dat valt heel erg mee! Hmmm, zal ik een reis gaan plannen? 😉

 4. ina schreef:

  superleuk verslag! dank

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.