Beste reistijd Thailand. Bloemen in bloei tijdens het regenseizoen

Beste reistijd Thailand: Klimaat en seizoenen

Thailand is één van de populairste backpack bestemmingen ter wereld en dat is niet zo gek. Het land wordt ook wel “het land van de glimlach genoemd”, is gemakkelijk te bereizen, kent een heerlijke keuken en heeft een onwijs vriendelijke bevolking. Tel daar nog eens de prachtige natuur en hagelwitte stranden bij op en je hebt de perfecte backpack bestemming gevonden. Een rondreis maken door Thailand kan het hele jaar, maar toch is het handig om rekening te houden met het klimaat in Thailand en de verschillende seizoenen. Zo kom je er achter wat voor jou de beste reistijd is voor Thailand.

Beste reistijd Thailand

Winter- en herfstliefhebbers kunnen beter geen vakantie boeken naar Thailand. Het land kent een tropisch klimaat en de temperaturen komen over het algemeen niet onder de 28 graden Celsius. Wel is het zo dat het er – vanwege dit klimaat – vrijwel altijd vochtig aanvoelt. Zon , zee, strand en prachtige natuur zijn de elementen die ervoor zorgen dat Thailand een perfecte reisbestemming is in Zuidoost-Azië.

Klik hier om de prijzen van vliegtickets naar Thailand te vergelijken

Het klimaat in Thailand

Kort door de bocht kent Thailand drie soorten seizoenen, namelijk; het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. En hoewel backpacken in Thailand het hele jaar door prima te doen is, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Droge seizoen in Thailand

Het droge seizoen in Thailand loopt over het algemeen van november tot en met februari en wordt door veel mensen gezien als de beste periode om te gaan backpacken in Thailand. Het regent niet of nauwelijks, maar deze periode heeft ook een keerzijde: Thailand wordt namelijk overspoeld door toeristen en een fijne plek voor jezelf vinden kan behoorlijk lastig worden. Wanneer je hier geen probleem mee hebt, zit je qua weer in ieder geval helemaal goed tijdens deze maanden!

Beste reistijd Thailand. Koh Tao in het droge seizoen. Het eiland heb je niet voor jezelf

Koh Tao heb je niet voor jezelf tijdens het droge seizoen.

Het hete seizoen in Thailand

De maanden maart tot en met juni kenmerken zich door de hitte waarbij de luchtvochtigheidsgraad ook nog eens erg hoog is. Flink zweten dus en de hoogste temperaturen. Gelukkig kun je ook tijdens deze maanden prima terecht in Thailand, maar houd er rekening mee dat je voldoende drinkt en niet te actief bezig bent.

Beste reistijd Thailand. Verkoeling onder de palmbomen tijdens het hete seizoen

Tijdens het hete seizoen is het een goed idee om verkoeling te zoeken in de schaduw van de palmbomen

Het regenseizoen in Thailand

Van juli tot en met oktober is het regenseizoen in Thailand. Laat je hier echter niet door tegenhouden, want ook tijdens deze maanden kun je prima gaan backpacken in Thailand. Misschien zelfs nog wel beter dan tijdens de overige maanden. De prijzen van accommodaties schieten omlaag, er zijn minder toeristen én de rijstvelden zijn het groenst en dus het mooist. Daarnaast betekent het regenseizoen niet dat het iedere dag, de hele dag regent. Al is dit wel mogelijk en overkwam ons dit in augustus 2016 toen we een dikke week alleen maar regen hadden in Krabi. Met een beetje mazzel regent het een paar uur per dag, met name laat in de middag. Houd er wel rekening mee dat een aantal eilanden in het zuiden, zoals bijvoorbeeld Koh Jum, lastiger te bereiken zijn.

Beste reistijd Thailand. Losbarstende regen in Bangkok

Schuilen is een goed idee tijdens een hoosbui tijdens het natte seizoen.

Wat zijn volgens jou de fijnste maanden voor een reis door Thailand?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.