best gelezen artikelen in 2018 - Mexico

De favoriete en best gelezen artikelen van 2018

Gepubliceerd op: 01-01-2019

Eerder schreven we al een andere terugblik op 2018, ons jaar in reizen. Waarin we je meenamen naar alle mooie plekken die we in 2018 hebben mogen ontdekken. Dit jaar kwamen niet alleen artikelen over deze bestemmingen online, maar ook over bestemmingen die we eerder bezochten. Over Iran en Australië bijvoorbeeld. In totaal publiceerden we in 2018 maar liefst 124 artikelen online. Waarvan de meeste aan het einde van het jaar. In de zomer hadden we last van een kleine writers block, maar we zijn weer terug. En hebben grotere plannen voor Travelaar dan ooit. In deze terugblik nemen we je mee naar de best gelezen artikelen van 2018 en delen we onze favoriete artikelen. Want sommige artikelen waren nóg leuker om te schrijven dan andere.

5x de best gelezen artikelen in 2018

Met een reisblog betekent het niet automatisch dat nieuwe artikelen het best gelezen worden. Gelukkig niet, want wat moesten we anders met die honderden artikelen die alweer een paar jaar oud zijn? Ook tussen de best gelezen artikelen in 2018 staan weer een paar gouden oude. Artikelen die nog steeds goed worden gelezen. Leuk om te zien dat we niet alles voor niets doen. We beginnen deze terugblik met de 10 best gelezen artikelen van dit jaar. In willekeurige volgorde.

#1. Hoe duur is Dubai

Het artikel over onze uitgaven in Dubai is één van de oudere artikelen op Travelaar. We bezochten Dubai aan het begin van onze wereldreis in januari 2016. In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘Hoe duur is Dubai?’ Dubai staat bekend als één van de duurste bestemmingen ter wereld en dat is waarschijnlijk waarom iedereen zo nieuwsgierig is naar onze uitgaven. En ook als je het artikel niet hebt gelezen kan ik je één ding verklappen. Dubai is inderdaad duur, maar laat je hierdoor niet tegenhouden. Ook met een kleiner budget kun je prima naar Dubai reizen, vooral omdat er ook genoeg gratis dingen te doen zijn in Dubai.

Beste gelezen artikelen in 2018: Hoe duur is Dubai

#2. Nusa Penida, Bali

Nusa Penida is één van de mooiste bestemmingen die wij in 2017 bezochten. Na een eerste bezoek aan Bali in 2016 besloten we om Bali in 2017 een tweede kans te geven. En niet zonder succes. Nusa Penida is met stip één van de mooiste plekken rondom Bali waar wij zijn geweest. Het eiland is nog – voor zover dat kan – ongerept en een stuk avontuurlijker dan bijvoorbeeld Nusa Lembongan of de Gili eilanden. In dit artikel geven we je allerlei tips voor een bezoek aan Nusa Penida en vertellen we over de mooiste plekken en bezienswaardigheden.

Nusa Penida, Bali

#3. Hoe duur is Sri Lanka

Hoe duur is Sri Lanka is één van de eerste artikelen die ooit online kwamen op Travelaar, in 2014. Sri Lanka was destijds een nog vrij onbekende bestemming, maar met name de laatste paar jaren merken we dat Sri Lanka behoorlijk populair is. Het land is zelfs door de Lonely Planet uitgeroepen tot dé reisbestemming van 2019. Jammer vind ik het altijd, dat soort lijstjes, want bestemmingen worden er niet leuker en avontuurlijker van. Maar Sri Lanka verdient het wel, wat wat is dat een fantastisch land. We denken er zelfs over om over niet al te lange tijd nog eens terug te gaan. In  Hoe duur is Sri Lanka geven we aan hoeveel wij uitgaven. Hierbij moet wel rekening gehouden worden dat het land de laatste jaren iets duurder is geworden. Dit geven we ook aan in het betreffende artikel.

Hoe duur is Sri Lanka udawalawe national park

#4. Reizen naar Israël: Antwoorden op veelgestelde vragen

Dat er veel vragen zijn over reizen naar Israël dat is wel duidelijk. Ook wij hadden voor vertrek de nodige vragen en konden helaas niet overal het antwoord op geven. Wij hebben daarom alle veelvoorkomende vragen gebundeld en hier zo duidelijk mogelijk antwoord op gegeven. Uit de statistieken blijkt wel dat we niet de enige zijn met vragen over het land.

Dome of the Rock Jeruzalem Israel

#5. Dieren in Australië

Australië is het land waar wij bijna een jaar woonden, werkten en reisden in 2017/2018. Met de auto die we in Perth kochten reisden we langs het zuiden van West Australië naar Kalgoorlie en daarna verder via Karijini National Park en Broome naar Kununurra waar we de meeste tijd doorbrachten. De belangrijkste reden voor ons om naar Australië te gaan was geld verdienen. Geld om weer mee verder te kunnen reizen. Maar ook de natuur in Australië was iets dat we graag wilden ontdekken. En met name de dieren in Australië. Want wie wil er nou geen kangoeroes zien? Leuk om te zien dat het artikel over dieren in Australië één van de best gelezen artikelen van het jaar is.

Lucky Bay Australië

Deze artikelen haalden het lijstje van best gelezen artikelen in 2018 net niet:

*Het artikel over de meest originele stedentrip bestemmingen is onlangs aangepast met nog meer toffe stedentrip bestemmingen. Genoeg aanraders voor 2019 dus!

De leukste artikelen om te schrijven in 2018

Een artikel kan nog zo leuk zijn om te schrijven, dit betekent niet dat het ook meteen duizenden keren wordt gelezen. Van sommige artikelen weet ik het voor publicatie; deze gaat niet goed gelezen worden. Maar is dat dan een reden om het niet te publiceren? Voor mij niet. Ik deel dingen waar ik blij van wordt en waarvan ik denk dat andere reizigers het moeten weten. En juist daarom zijn terugblikken als deze zo leuk, ik kan zelf bepalen wat ik deel. Hieronder deel ik de vijf artikelen waar ik zelf het blijst van werd tijdens het schrijven. Vanwege speciale herinneringen of gewoon omdat er zulke leuke reactie op kwamen.

#1. Route Iran: De ideale route voor de eerste keer Iran

Ik heb lang gedacht over welk artikel over Iran ik precies zou delen in deze terugblik, maar dat er een Iran artikel in zou moeten staan dat was meteen duidelijk. Iran is zeker één van de meest bijzondere bestemmingen waar wij ooit zijn geweest. De gastvriendelijkheid van de lokale bevolking gaat ver en de bezienswaardigheden in het land zijn niet op een paar handen te tellen. Ik heb daarom gekozen voor het artikel over onze route door Iran. Want vooral tijdens het schrijven van dit artikel was ik weer even terug en leek het alsof ik onze prachtige rondreis door Iran opnieuw beleefde. Heerlijk om te delen. En wat ik ook zo leuk is? Het artikel wordt steeds vaker gevonden en dus gelezen door jullie.

Een auto huren in Iran. Onze huurauto Roadtrip door Iran : Abyaneh

#2. Tips voor Bako National Park op Maleisisch Borneo

Het artikel over Bako National Park op Maleisisch Borneo hoort sowieso thuis in dit rijtje. Het is één van de tofste plekken op aarde waar ik ben geweest. Compleet anders dan Iran, maar boy wat was ik hier gelukkig. Overnachten middenin de prachtige, ongerepte natuur, vanaf je balkon neusapen zien lopen en te gekke wandelingen maken door de jungle. Zo blij als een kind. Ik raad dan ook iedereen een bezoek aan Bako aan. Prima te combineren met een reis door het vaste land van Maleisië.

De beste reistijden voor Zuidoost-Azië: Maleisisch Borneo

#3. De Bosnische oorlog in Mostar: Kogelgaten & ruïnes

Ik deel graag ervaringen. Vaak goede ervaringen over mooie bestemmingen. Maar bij reisbloggen hoort ook een andere kant belichten. Zoals de littekens aan de Bosnische burgeroorlog waar je in Mostar niet omheen kunt. Kippenvel kreeg ik er van. Van de ruïnes, gebouwen vol met kogelgaten, plekken waar mortieren zijn ingeslagen en veelzeggende street art. Maar wat is het belangrijk om plekken als deze te bezoeken. Om stil te staan bij een heftig verleden. En om de nog steeds rouwende bevolking te steunen. Sowieso zou iedereen Bosnië en Herzegovina moeten bezoeken.

Street art Sniper Tower Mostar, Bosnië-HerzegovinaMarsala Tita: De Bosnische oorlog in Mostar, Bosnië-Herzegovina

#4. De allerleukste reisspellen

Reizen is mijn grootste hobby, maar spelletjes spelen komt hier flink bij in de buurt. Ik heb dan ook als een blij kind het artikel over de 15(!) leukste reisspellen geschreven. Terugdenkend aan spelletjesavonden, foto’s maken en herinneringen ophalend.

De leukste reisspellen

#5. 29x typisch Azië

Hoeveel tijd wij in totaal in Azië hebben doorgebracht kan ik niet eens meer bijhouden, maar dat het lang is, dat is een ding dat zeker is. Azië en dan met name Zuidoost-Azië is tot nu toe ons favoriete deel van de wereld. En meteen, nu ik dit artikel schrijf, krijg ik weer heimwee. Heimwee naar het lekkere weer, het nog lekkerdere eten, de lieve mensen, de prachtige natuur, paradijselijke eilanden en de relaxte manier van leven. Ben jij ook in Azië geweest? Dan herken je vast deze 29 punten, 29x typisch Azië. Met het lezen van dit artikel ben je stiekem weer een klein beetje in het mooie Azië.

Typisch Azië: Eten op straat

Deze artikelen haalden het lijstje met leukste artikelen om te schrijven net niet:

Een speciaal bedankje

Allereerst wil ik jou, als onze lezer, heel erg bedanken voor het lezen, voor de lieve berichten en e-mails, voor de toffe reacties op artikelen en voor de support. Het is fijn om te weten dat we niet alleen voor onszelf schrijven. Daarnaast willen we alle bedrijven waar we in 2018 mee hebben samengewerkt bedanken. Hoewel dit er niet veel zijn, aangezien we weinig in Nederland waren, zijn we blij met jullie allemaal. Daarnaast een speciaal bedankje voor onze gastbloggers Suzan en Laura die in 2018 een aantal mooie artikelen voor ons schreven. En een woordje van trots voor ze, omdat ze beide zijn begonnen met een eigen reisblog. Bedankt meiden! Als laatste bedankt aan mijn lieve zusje Sorsha die voor Travelaar op reis ging naar Tunesië en hier twee mooie artikelen over schreef. (ik ben nog steeds jaloers). Wil je weten wat er is geschreven door deze drie meiden? Hieronder vind je een lijstje.

Reisroute door Peru. Puno Titicacameer

Bedankt voor een mooi 2018 en op naar een top 2019! 

Wat vond jij het leukste om te lezen op Travelaar in 2018?

Kirsten | Travelaar.nl - 31 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.