before they pass away

Before they pass away | Review + WINACTIE

Gepubliceerd op: 25-12-2015

[Deze winactie is GESLOTEN]

Wauw! Het boek Before they pass away – de verhalen achter de foto’s van Hannelore Vandenbussche is nu al het mooist een meest indrukwekkende boek dat ik ooit heb gelezen. Een prachtig boek dat beschrijft hoe het is om kennis te maken met inheemse stammen in alle uithoeken van de wereld. En het mooiste is dat wij twee exemplaren mogen weggeven! De perfecte start van de feestdagen. Lees snel verder om te zien hoe jij kans maakt op één van de twee exemplaren.

Onlangs reageerde ik op een winactie van Sandra (Travelbysan). Zij gaf het boek Before they pass away – de verhalen achter de foto’s weg en wat wilde ik dit boek graag winnen. Helaas viel ik niet in de prijzen, want over het algemeen heb ik niet zoveel mazzel. Maar gelukkig kreeg ik niet veel later alsnog de vraag of ik het boek wilde ontvangen – Uhhh.. JAAA! – en mochten we daar ook nog eens een super vette winactie aan koppelen. Blijer dan blij! Ik heb al een heleboel reisboeken gelezen, maar geen kan aan dit boek tippen. In een halve week las ik het boek van begin tot eind en droomde ik weg bij alle geweldige foto’s die in het boek staan.

Before they pass away

Het boek Before they pass away- de verhalen achter de foto’s is geschreven door de Belgische Hannelore Vandenbussche in navolging op het boek Before they pass away. Before they pass away is het project van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson die tientallen inheemse stammen fotografeerde voor zijn project. Hiervan verscheen niet alleen het boek, maar ook vonden er meerdere exposities plaats. Voor het project heeft Jimmy de hele wereld over gereisd om zo in contact te komen met inheemse stammen. Van Argentinië tot Mongolië en van Nepal tot Siberië.

Aangezien Jimmy Nelson de reizen niet in zijn eentje kon maken ging er een team mee waarvan Hannelore naar haar afstuderen onderdeel werd. Zij ging mee als assistent-fotograaf en zette alle beelden en indrukken later om in prachtige, boeiende woorden.

Hannelore: “Al van kleins af aan wilde ik fotograaf worden. De wereld laten meekijken door mijn lens was altijd een passie geweest, de wereld kieken door mijn fotolens een droom”. Een onwijs mooie droom die werkelijkheid is geworden. Hannelore schrijft op een manier die ervoor zorgt dat je door en door wilt blijven lezen. Ook al telt het boek 300+ pagina’s, uitlezen hoeft je maar een paar dagen te kosten. Gekke taferelen en bijzondere momenten beschrijft ze op manier waardoor je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent. Van het kleine visje in de jungle van Ecuador die probleemloos een urinestraal stroomopwaarts in kan zwemmen tot in borsten knijpende Afrikaanse vrouwen en je behoefte doen in een tent met allerlei andere mensen. Geniale momenten.

Niet alleen de teksten van Hannelore zijn indrukwekkend, meeslepend en lachwekkend, ook de foto’s, tekeningen en verder informatie die in het boek zijn verzameld zorgen ervoor dat het boek een exemplaar is dat in iedere boekenkast hoort te staan. Tel daar de prachtige stoffen kaft bij op en het pareltje is compleet.

before they pass away

before they pass away

Win het boek Before they pass away – de verhalen achter de foto’s

Ik heb al veel te veel verteld, want eigenlijk moet je zelf lekker op de bank gaan zitten met een dekentje en een kop thee en je mee laten voeren naar alle uithoeken van de wereld. En dat kan! Wij mogen maar liefst twee! exemplaren van het boek Before they pass away – de verhalen achter de foto’s weggegeven en kans maken is – net als bij onze eerdere winacties – super easy!

 • Aangezien het kerst is; Laat in een reactie hieronder weten op welke plek op de wereld jij graag eens kerst zou willen vieren
 • Like het betreffende Facebookbericht over deze winactie (Liken kan hier)

Mee doen aan deze winactie kan tot en met maandag 1 januari. De winnaars worden in de eerste week van januari bekend gemaakt. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invult bij het achterlaten van je reactie.

Fijne feestdagen!

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

48 reacties op “Before they pass away | Review + WINACTIE”

 1. Sebastiaan schreef:

  In een blokhut in Alaska, met alleen mijn gezin. In the middle of nowhere. Geen vuurwerk, geen wifi, maar veel gezelligheid en lekkere hapjes. De kans op een witte kerst is daar ook een stuk groter. 🙂

 2. Dat lijkt me echt een heel erg leuk boek, dus ik doe graag mee met de winactie! 😀
  Ik zou kerst graag eens vieren in Scandinavië, in de hoop dat een blik op het noorderlicht de kerstperiode nog wat magischer maakt dan het al is! 😉 en misschien kan ik tegelijkertijd eens op bezoek gaan bij de kerstman en zijn rendieren in Lapland, haha, van een magische kerst gesproken!
  Ik wens ook jullie heel fijne feestdagen toe, geniet ervan!

 3. Mathe' van der Velden schreef:

  Sint Petersburg, Rusland. Daar vieren ze inmiddels 2 x kerstmis : 24-26 december de christelijke kerstdagen en vervolgens 6-8 januari de Russisch Orthodoxe kerstdagen. Men heeft voor het werk al die dagen (met oud en nieuw daar tussen natuurlijk) vrij, dus er is genoeg tijd om bij familie, vrienden en kennissen op bezoek te gaan die dagen; heel gezellig! Overbodig te zeggen dat het noordelijk ligt, dus Kerst daar echt in de koude gevierd wordt en er dus een grotere kans op witte kerst is dan hier in Nederland nu. Ikzelf vind Sint Petersburg heel mooi omdat het een plaats is met een geweldig verleden; in vele Russische romans worden de straten en huizen daar beschreven, je loopt ook echt door ware geschiedenis heen; straten en paleizen zijn nog onveranderd !

 4. MarcelD schreef:

  Het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, waar de natuur het nog van de mens wint!

 5. Jil schreef:

  In New York! Klinkt misschien cliché, maar is wel een plek waar ik mij erg thuis voel. Het lijkt mij dan ook heerlijk om daar kerst te vieren omdat het als tweede thuis voelt. Hoe mooi is dat, als je dan daar eens kerst kan vieren. Ook om eens in een ander land en cultuur het vieren van kerst te ontdekken. Is kerst daar net zoals hier of juist heel anders en vaak sneeuwt het daar wel rond deze tijd. Past helemaal bij het klassieke plaatje van kerst: een witte kerst!

 6. Patricia schreef:

  Dit boek staat echt hoog op de wishlist jammer genoeg waren er veel aanmeldingen voor een review en dus zat ik er helaas niet bij dus bij deze nog een poging.

  Kerst zou ik graag een keer in deerpark vlakbij de missisippi vieren. Familie van mij woont daar en zou het graag een keer met hun vieren en varen en henieten van het uitzicht en elkaar

 7. Roos Metselaar schreef:

  Wat lijkt dit boek me geweldig! Toevallig heb ik ook meegedaan met de winactie waar jij het over hebt, maar ook ik heb niet gewonnen, dus bij deze probeer ik het nog een keer.
  Ik kan zo wel duizend plekken noemen waar ik nog eens kerst zou willen vieren! Wie wil met kerst nou niet naar een besneeuwd Canada of Alaska. Sneeuw op de hoge bergtoppen, maar de groene bomen zijn nog net te zien en volledig afgelegen van de rest van de wereld geven de lichtjes in de kerstboom een knusse sfeer.
  Toch kan ik niet anders dan denken aan een kerstavond in Marrakech, waar de lichtjes op de Medina prachtig het plein verlichten. Gezellig in een Oosters restaurantje met de mooie kleuren overal om je heen, kijkend naar alle prachtige lichtjes.
  Ik kan zo echt niet kiezen waar ik liever kerst zou vieren, dus misschien eerste kerstdag in Canada en tweede kerstdag in Marrakech?

 8. Ellen schreef:

  Wauw, wat een kado, zo’n prachtig boek!
  Niets zo heerlijk als de kerst die ik ooit in Canada vierde. Wimpers die vastvroren aan je muts, bergen sneeuw nog hoger dan jezelf, de prachtige idyllische schaatsbaan in Quebec en als topstuk een warme kerstavond waarop alle internationale vrienden een gerecht uit eigen land meenamen voor een zalig kerstdiner. Geen betere kerst dan een kerst in de kou!

 9. Ik vierde ooit Kerstmis in de Thaise jungle, de beste kerst ever. Dat zou ik nog graag eens meemaken!

 10. Martha schreef:

  Mijn favoriete kerstbestemming is daar waar ik het noorderlicht in volle glorie kan bewonderen. Het liefst in Noorwegen. Noorwegen, met zijn prachtige fjorden, onverwachte watervallen, blauwe luchten en bossen. De variatie in het landschap is wat Noorwegen zo aantrekkelijk maakt. En als ik dan dit boek kan lezen en bekijken terwijl ik vanuit mijn ooghoeken het noorderlicht kan bekijken, dan is mijn geluk compleet.

 11. Annemarie schreef:

  Ik zou graag Kerst vieren in Zuid Afrika, het land waar ik mijn hart aan verloren heb! En dan het liefst in Addo Elephant park, bij de prachtige olifanten daar….

 12. Waar ik kerst zou willen vieren? Azië natuurlijk!! Waar maakt me niet zo veel uit, als het maar warm is 😉 Super leuke actie!! En dat boek lijkt me echt te gek.

 13. CarpeDiem schreef:

  Wauw, mooie winactie!! Waar ik kerst zou willen vieren… Als het maar met m’n familie is vind ik alles best… En dan met kerst mooie herinneringen ophalen van de mooie reizen die we samen, of apart van elkaar, gemaakt hebben. 🙂

 14. Nicetobeout schreef:

  Prachtig boek, ik doe heel graag mee aan de winactie en zal retweeten. Ik zou heel graag eens kerst willen vieren in een winter wonderland. In een knusse verwarmde cabin in Fins Lapland. En dan een husky tocht maken, genieten van de schitterende winterse bossen en opwarmen bij het vuur

 15. Lizette schreef:

  Wauw wauw wauw wat een fantastisch boek! Samen met Remco lijkt kerst op IJsland me heel tof!
  Fijne feestdagen!!

 16. Ans Stier schreef:

  Dat is een mooi boek! Ik loot graag mee. Ik zou graag naar Ecuador gaan, ik ben er al eens geweest is een schitterend land, prachtige natuur en de jungle van de amazone is geweldig.

 17. Fenna 't Jong schreef:

  Kerst zou ik het liefst willen vieren in Nepal. Ik zou graag wat terug willen doen voor dit schitterende land met haar bijzonder vriendelijke bevolking. Voor mij is de vreselijke aardbeving toch wel een van de dieptepunten van 2015 geweest. Vol ongeloof en verdriet heb ik de beelden nauwlettend gevolgd, het enige wat ik vanaf afstand heb kunnen doen is een financiële bijdrage leveren. Graag zou ik m’n handen uit de mouwen steken en deze mensen een onvergetelijke kerst bezorgen!

 18. M. Klink schreef:

  ik zou kerst willen vieren in Amerika. Weet nog niet welke plaats, maar waar groots kerst gevierd wordt, waar in de plaats een plezierige kerstsfeer heerst.

 19. Ann Bats schreef:

  Ik zou Kerst willen op de steppe in Mongolië. Reizend in een prachtig, nog vrijwel volledig onbezoedeld landschap.

 20. Linda Kwakernaat schreef:

  Kerst vieren, lekker ergens in de sneeuw, in hoog op de berg in een berghut en dan wakker worden in een stille rustige witte wereld.

 21. Byron schreef:

  Oh wat gaaf!
  Ik zou graag eens kerst vieren in Spanje. Daar vieren ze nl geen 2e kerstdag. Scheelt weer een dag op zitten en pootjes geven

 22. Karin schreef:

  Op een lekker rustig plekje weg van alle kerst drukte! Ergens in het noorden van Canada of Noorwegen ofzo! Echt een mooi winters plekje!!!

 23. Jessica schreef:

  Wat een gaaf boek! Aangezien ik juist al mijn boeken wegdoe lijkt het me niet slim om aan de winactie mee te doen, maar ik ga hem zeker huren als ie in de bieb ligt!

 24. Bep H schreef:

  Kerst vier ik het liefst gewoon thuis. het huis is gezellig en de kinderen komen.

 25. Ik hoop in 2016 kerst te vieren op een heerlijk Aziatisch strand, Vietnam of Cambodja hoop ik. 🙂
  Echt een prachtig boek lijkt mij en wat een geweldige foto’s!

 26. Lisa van de Ven schreef:

  Ik zou heel graag een keer kerst vieren in Sydney. Mijn broer wilde er heel graag heen, helaas is hij overleden en kan dat niet meer. Ik zou het mooi vinden als ik daar aan hem kan denken en hem kan gedenken. Ik zou zijn foto meenemen en een kaars laten branden en daarna op hem proosten, en op het leven. Want je ziet maar, je moet iedere dag genieten en er uit halen wat er in zit.

 27. Eva - eighty7 schreef:

  Dit lijkt me een fantastisch boek! Ik zou Kerst graag nog eens vieren in Nieuw-Zeeland; niet omdat het nou een heel Kerstige bestemming is maar het lijkt me er ontzettend mooi <3

 28. Jeanne schreef:

  Ik zou heel graag kerst willen vieren in Kenia.. Aan de kust bij een weeshuis met de kinderen zo kwetsbaar,klein en puur!

  Ooit kerst gevierd in Kenia met het hele gezin. Dat was ontzettend bijzonder.

 29. Maudgeniet.nl schreef:

  Volgend jaar willen we graag Kerst vieren in het buitenland. Lekker geen (familie)verplichtingen en genieten van mooi weer. Ik zou mijn Kerst volgend jaar heeeel graag in Aruba willen vieren. Lijkt me heerlijk. Jingle bells zingen op het (zonnige) strand <3

 30. Sandra schreef:

  Waaaaauw dit ziet er zo gaaf uit, niet normaal gewoon. Ik ben super enthousiast! Natuurlijk doe ik mee dus. 😀
  Ik zou graag eens kerst willen vieren op de Seychellen. Waarom? Omdat het daar een sprookje is, zo mooi. Het liefst met mijn vriend en hele gezin er bij! Lijkt me zo bijzonder om op zo’n sprookjesachtige plek kerst te kunnen vieren. Het witte zand heeft toch ook wel iets weg van sneeuw, maar dan met aangenamer temperaturen haha.
  Ik ga duimen!!

 31. Laura schreef:

  In Marrakech, want dat lijkt mijn moeder en mij echt een fantastisch magische stad. Ze zegt al zo’n 2 jaar denk ik dat ze heel graag dit boek wil, dus hoe leuk zou het zijn dat ik dit cadeau aan haar kan geven?! Super leuk dat je er twee weggeeft!

 32. Daisy || Diyaata schreef:

  Wauw, zojuist doorgeklikt via je FB post op Facebook. Heel graag ding ik mee, als reis liefhebber en groot Afrika fan! Heel graag zou ik mijn kerst eens doorbrengen in Oeganda. Een prachtig land waar ik een maand vrijwilligerswerk heb gedaan en in mijn hart heb gesloten.

  Heerlijke blog heb je, hij gaat bij mijn favorieten!

 33. Sjoerd schreef:

  Ik zou kerst willen vieren op de stilste plek ter aarde en ik ben vooral zeer nieuwsgierig waar dat dan is!
  Waarom? Omdat we wel ‘Stille Nacht’ zingen maar het eigenlijk bijna nergens echt stil meer is en met stilte is het dus eigenlijk net zo als met de mensen in dit boek; we zouden het moeten koesteren en er van genieten zolang het nog ergens te vinden is. Geluiden, lawaai leiden ons af van alleen zijn met onze gedachten en met de natuur. En het is juist in de stilte dat je (je) mooi(st)e verhalen tegenkomt!

  PS Geliked op Facebook maar volg jullie al een tijd. Zou dit boek erg graag willen hebben omdat ik op de San Blas eilanden de Kuna heb leren kennen en dit boek me daar aan herinnert.

 34. Ooh wat lijkt mij dit een prachtig boek! Volgens mij had ik niet eens meegedaan bij Sandra, stom. Dussss nuu doe ik wel mee! Ik heb net kerst gevierd op Curaçao, 1e kerstdag was het helaas minder weer en 2e kerstdag heb ik 2 duiken gemaakt. Echt tof 🙂 toch miste ik het kerstgevoel een klein beetje met m’n familie enzo!

 35. Irma Huiskes schreef:

  Wat een ontzettend toffe winactie. Ik doe graag mee.
  Waar ik Kerst zou willen vieren? Euhm nou, eigenlijk heb ik niet iets met Kerst. Maar het zijn 2 heerlijke dagen om op de bank, met een wijntje, open haard aan en mijn 2 kattendames naast me, in een ruk dit prachtige boek uit te lezen… Dat zou een heerlijke Kerst zijn ?
  Alvast een Gelukkig 2016 !

 36. Ik heb eigenlijk twee ultieme kerst-droombestemmingen. Aan de ene kant lijkt het me heerlijk om eens kerst in de zon te vieren. Lekker op een tropisch eiland met een verse kokosnoot in de hand, dat idee. Aan de andere kant zou ik super graag eens de kou opzoeken en in Fins Lapland kerst meemaken. Dichterbij het echte kerstgevoel kom je volgens mij niet :).

 37. Henriett schreef:

  Ik zou dolgraag eens kerst vieren in de sneeuw in Oostenrijk zodat ik samen met mijn vriendin die daar woont bij het haardvuur dit mooie boek kan doorbladeren;)

 38. Dat is zo’n gaaf boek! Ik zag onlangs het grote fotoboek voor het eerst in de boekenwinkel…wat een briljante foto’s. Ik doe graag mee. Mijn ultieme kerstbestemming is toch wel Lapland. Dat lijkt me zo geweldig om daar tussen de rendieren en met sneeuw kerst te vieren, met als afsluiter een hondensleetocht.

 39. Katrin schreef:

  Daar waar mijn gezin is … waar ook ter wereld

 40. Susanne schreef:

  Dit boek staat al een tijdje op mijn lijstje! Lijkt mij dan ook geweldig om te winnen, lekker wegdromen bij het boek op de bank.
  Voor mij is het belangrijkste dat ik kerst met familie vier en dan het liefst op een echt winterse locatie! Trømso Noorwegen, bijvoorbeeld. Heerlijk in een cabin bij de open haard, ijskoud buiten, noorderlicht en de noordpool. Past perfect bij mijn kerstgevoel!

 41. Janet & Anneloes schreef:

  Leuke winactie Kirsten :-). Om eerlijk te zijn blijven wij met kerst het liefste lekker relaxed thuis, deels met familie/vrienden. Mag dat ook ;-)? De jaarwisseling brengen we dan wel weer graag ergens anders door. Als geld geen rol speelde, bijvoorbeeld in Buenos Aires. Nu kiezen we vaak voor een stad in de UK.

 42. Jaimy schreef:

  Leuke winactie! Het boek lijkt me echt prachtig. Ik zou kerst graag in Guatemala willen vieren bij het gezin waar ik 2 jaar geleden een tijd heb gewoond.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.