Perth, Australië. Kangoeroes op Heirisson Island. Selfie

10x De best gelezen artikelen van 2016

Gepubliceerd op: 27-12-2016

De laatste week van het jaar is ingegaan en dat betekent dat het tijd is voor een terugblik op het afgelopen jaar. Uiteraard volgt er deze week een overzicht met daarin onze mooiste reismomenten van 2016, maar eerst blikken we graag met je terug op de best gelezen artikelen van 2016. Artikelen die in de smaak vielen en waarvan het zonde zou zijn als je ze hebt gemist. 

Note: Zonder jullie, onze trouwe lezers, zouden wij allang gestopt zijn met bloggen op Travelaar. Het is dankzij jullie dat wij nog steeds met veel plezier schrijven over alle bestemmingen die wij bezoeken. Wij willen iedereen bedanken voor de lieve e-mails, de fijne reacties op artikelen en de mooie complimenten. Bedankt! En op naar een top 2017!

Wat kost backpacken in Azië?

Aan het einde van onze reis door Azië schreef ik een uitgebreid artikel over onze uitgaven in Azië tijdens onze beide reizen. Een handig overzicht met onze uitgaven in bijvoorbeeld Laos, Sri Lanka, Indonesië en Vietnam. Niet zo gek dat het artikel zo goed werd gelezen, want het is altijd handig om te weten hoeveel je moet sparen voor die te gekke reis!

Lees hier het artikel “Wat kost backpacken in Azië?”

backpacken in indonesië budget indonesië

Backpacken Maleisië – Hoe duur is Maleisië?

Niet alleen schreven we dit jaar een artikel over de uitgaven tijdens het reizen door Azië in het algemeen, we hielden in ieder land bij wat we waaraan uitgaven en schreven hier meerdere artikelen over. Eén van de budget artikelen die goed scoorde dit jaar is het artikel waarin je precies kunt lezen wat wij waaraan uitgaven tijdens onze reis van vijf weken door Maleisië. Een reis waarbij we prachtige eilanden ontdekten zoals de Perhentians, Pulau Pangkor en Pulau Kapas. Een onvergetelijke tijd!

Lees hier het artikel “Backpacken Maleisië – Hoe duur is Maleisië?”

hoe duur is maleisië

Camden Market, Londen

Hoewel het artikel al in 2015 werd geschreven hoort het artikel over de leuke en hippe wijk Camden Town in Londen toch bij de best gelezen artikelen van 2016. In de wijk vind je verschillende markten die gezamenlijke de Camden Markets worden genoemd. Een ware sensatie voor je zintuigen met heerlijk – en betaalbaar – eten en de leukste vintage shops. Een must visit tijdens je stedentrip naar Londen.

Lees hier het volledige artikel over de hippe wijk Camden Town in Londen.

camden market londen

Hoogtepunten van Sri Lanka

Vorig jaar stond dit artikel over de hoogtepunten van Sri Lanka al in de lijst met best gelezen artikelen en ook dit jaar heeft het artikel het weer uitstekend gedaan. Sri Lanka is en blijft een populaire bestemming op onze blog en dat snappen we. Wat een fantastisch land is het! In het artikelen schrijven we over maar liefst 25 te gekke dingen om te zien en te doen in dit heerlijke land.

Lees hier alles over de 25 hoogtepunten van Sri Lanka

backpacken sri lanka tempels

De vijf fijnste plekken in Azië tot nu toe

Tijdens onze reis door Azië hebben we zoveel mooie plekken gezien dat het haast onmogelijk is om favorieten te kiezen. Toch deed ik tijdens de reis een poging en schreef ik over de vijf fijnste plekken in Azië tot nu toe. Plekken die mijn hart hebben veroverd en die iedereen eens zou moeten bezoeken – wat mij betreft.

Ontdek hier wat voor mij de fijnste plekken in Azië zijn.

gili air indonesië

Hoe duur is Macedonië?

Ook dit artikel werd geschreven in 2015 en blijft iedere maand terugkomen in de lijst met best gelezen artikelen. In het artikele Hoe duur is Macedonië kun je lezen over onze uitgaven tijdens onze te gekke roadtrip door de Balkan in 2015. Tijdens deze reis bezochten we niet alleen Macedonië, maar ook Albanië en Kosovo.

Lees hier alles over onze uitgaven in Macedonië.

matka canyon macedonië

Reis Checklist: 19x handige items voor backpackers

Wanneer je van plan bent een langere reis te gaan maken zul je op een gegeven moment op het punt belanden dat je je backpack in moet gaan pakken. En wat neem je dan allemaal mee? Qua kleding wat mij betreft zo weinig mogelijk. Wel zijn er een aantal andere items die het reizen net iets gemakkelijker maken en die dus bijna niet mogen ontbreken in je backpack. In het artikel 19x handige items voor backpackers lees je welke praktische spullen altijd met ons mee gaan.

Check hier welke items handig zijn om aan te schaffen voor je backpacktrip.

backpack tips handige items voor backpackers

Chinees nieuwjaar

In 2014, tijdens onze eerste reis door Azië van vijf maanden, hadden wij de mazzel dat we Hong Kong bezochten juist op het moment dat het Chinese nieuwe jaar werd gevierd. En dat hebben we gemerkt! We bewonderden een te gekke vuurwerkshow vanaf The Peak en zagen een gave parade. Alles over Chinees nieuwjaar kun je lezen in dit artikel.

Lees hier alles over de viering van het Chinese nieuwe jaar. 

chinees nieuwjaar hong kong

Hoe duur is Sri Lanka?

Dat Sri Lanka een populaire bestemming is op de blog blijkt maar weer, want er staat niet één artikel in deze top tien, maar twee. Hoe duur is Sri Lanka is bijna het best gelezen artikel in 2016. In het artikel vertellen we je precies wat we waaraan uit hebben gegeven in Sri Lanka tijdens onze reis van vier weken in 2013. Grappig weetje: Ook in 2015 stond dit artikel op nummer twee qua best gelezen artikelen van het jaar.

Lees hier alles over onze uitgaven in Sri Lanka.

Budget Sri Lanka, rupees (LKR)

Tegenvallende bestemmingen in Azië

Hoewel het reizen door Azië Geweldig is, met een hoofdletter G, zijn er helaas ook een aantal bestemming die een tikkeltje zijn tegengevallen. Uiteraard heeft iedere bestemming iets te bieden en hoef je je over het algemeen nergens te vervelen, maar deze bestemming raakten ons niet. Uit deze top tien van 2016 blijkt maar weer dat niet iedereen alleen maar over de leuke kanten van reizen, maar dat er ook veel belangstelling is voor minder gave bestemmingen. Lees hier over de voor ons tegenvallende bestemmingen in Azië.

Lees hier alles over de voor mij tegenvallende bestemmingen in Azië.

hue vietnam

Welke artikelen lees jij het liefst op Travelaar?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

6 reacties op “10x De best gelezen artikelen van 2016”

  1. Geja schreef:

    Lieve Kirsten en Erick, jullie nog heel veel reisplezier en door het lezen van jullie verslagen krijg ik bijna zin om Azië te bezoeken dus wie weet. Een hele fijne jaarwisseling en lieve groetjes.
    Peter en Geja

  2. Leuk overzicht! Ik vind zelf de budgetposts altijd heel handig en artikelen over routes en hoogtepunten punten. Leuke lijst

  3. Leuke top 10, heel gevarieerd! Ik vind die budgetposts zeker interessant. Ik wil er zelf nog eentje maken over onze camperreis door Canada. Krijg daar best veel vragen over namelijk. Dus het voorziet in een behoefte. Zal ie volgend jaar in mijn top 10 staan? Ik vind je nummer 1 verrassend, omdat het artikel negatiever ingestoken is. Geinig dat ie op nr 1 beland!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.