Een fotoboek maken via Webprint.nl | Review

Iedereen die voor een langere tijd op reis is geweest kent het. Honderden/duizenden foto’s die je op de één of andere manier een leuk plekje wilt geven. Nu hebben we al een aantal foto’s in huis hangen en natuurlijk is ons blog een prima manier om nog regelmatig naar prachtige plaatjes te kijken. Toch vind ik persoonlijk niets fijner dan op de bank zitten en lekker bladeren door een fotoboek. Wij besloten daarom om via Webprint.nl een fotoboek te maken van onze tijd in het sprookjesachtige Nepal.

Fotoservice op Webprint.nl

Op Webprint.nl kun je niet alleen een te gek fotoboek maken waarin je al je mooiste reisherinneringen maakt, maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je mooiste foto te laten afdrukken op  canvas of om iedere maand een andere favoriete foto terug te zien in je zelfgemaakte jaarkalender. Of wil je liever een tas laten bedrukken of misschien een muismat of een klok? Alles is mogelijk op Webprint.nl.

Fotoboek van Nepal

Niet alleen de foto’s die wij maakten in het prachtige Nepal wachten nog op een mooi en gepast plekje in een fotoboek. Van onze reis door Azië hebben we nog duizenden foto’s waar we iets mee moeten doen. Uiteraard is ons blog een mooie manier om herinneringen te bewaren, maar een tastbaar fotoboek is naar mijn idee toch altijd net iets specialer en bovendien gemakkelijker om aan al je vrienden en je familie te laten zien. Wij kozen er echter voor om eerst aan de slag te gaan met onze herinneringen aan Nepal. Niet alleen omdat we daar een geweldige tijd hebben gehad, maar ook vanwege de vele treurige gebeurtenissen in het land. Het kan niemand ontgaan zijn dat Nepal meerdere malen is opgeschrikt door verschrikkelijke aardbevingen. Het land is niet meer wat het geweest is en miljoenen mensen zijn aan het knokken om hun leven weer enigszins op de rails te krijgen. Dit alles maakt het net iets moeilijker om onze herinneringen weer op te halen, want wat leven wij mee met al deze lieve mensen! Toch leek het ons ook het optimale moment om stil te staan bij alle gastvrije mensen die we hebben ontmoet.

Een fotoboek maken via Webprint.nl

Een fotoboek maak je gemakkelijk met Webprint.nl door je mooiste foto’s vanaf je computer te uploaden naar de website. Bij ons werkte dit echter niet via Chrome doordat we allerlei foutmeldingen kregen. Jammer! met Internet Explorer werkte alles wel super makkelijk en was het uploaden van de foto’s appeltje eitje.

webprint.nl-

Formaten

Naast dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor het verwerken van jouw favoriete reisfoto’s op verschillende materialen ben je er ook nog niet wanneer je beslist om voor een fotoboek te gaan. Je kunt kiezen voor een liggend fotoboek, een staande of een vierkante. Daarnaast zijn er ook nog verschillende formaten: Magini, S, M, L en XL.

Wij kozen voor een liggend fotoboek in de maat Xl. De afmetingen van dit fotoboek bedraagt 30×20 centimeter en wordt standaard geleverd met 24 pagina’s. Die fotoboek bestel je al vanaf €15,96. Wij hadden echter niet genoeg aan de 24 standaard pagina’s en kozen er daarom voor om extra pagina’s toe te voegen. Twee extra pagina’s voeg je toe voor €1,40.

Fotopapier

De foto’s van het fotoboek worden standaard geprint in stevig zijdeglans basispapier. Daarnaast heb je de keuze uit mat of hoogglans. Wij kozen voor de optie hoogglans, zodat onze foto’s nog mooier uitkomen.

De kaft

Ook voor de kaft kun je verschillende keuzes maken.Wij kozen voor een luxe foam vulling kaft met op de voor- en achterkant een door ons gekozen foto. Op de rug van de kaft besloten wij om aan te geven welk fotoboek het is. Wij typten hier “Nepal 2013/2014” in zwarte letters. Ook hier kun je het lettertype en de kleur zelf bepalen. Ook is het mogelijk om een tekst op een andere plek op de kaft te plaatsen.

webprint.nl-4

Kosten

In totaal kostte ons fotoboek van Nepal €39,45 exclusief verzendkosten. De verzendkosten bij Webprint.nl bedragen €3,95. Hiervoor hebben wij een liggend Xl fotoboek met standaard 24 pagina’s, 6 extra pagina’s, fotopapier in hoogglans kwaliteit en een luxe foam kaft met op zowel de voor- als de achterkant een door ons gekozen foto.

Het eindresultaat

Op 17 juni in de avond maakten wij ons fotoboek via Webprint.nl waarna wij vrijwel meteen een e-mailbevestiging ontvangen. Hierin was precies beschreven wat onze bestelling was informatie over onze bestelling. Het wachten was begonnen en we verwachtten dat het fotoboek de volgende week wel een keer bezorgt zou worden. Dit werd echter veel eerder! Slechts drie dagen later, op zaterdag 20 juni ging de deurbel en kwam de vriendelijke postbezorgster ons fotoboek al afleveren! Wat een super snelle service!

webprint.nl-5
webprint.nl-6

Onze mening over Webprint.nl

Het maken van het fotoboek via Webprint.nl was appeltje, eitje. We uploadden onze favoriete foto’s vanaf de computer naar de website en kozen het fotoboek uit dat wij graag wilden hebben. Een voorbeeld fotoboek verschijnt op je computer en hierin kun je zelf aangeven waar je welke foto wilt hebben en hoe je iedere pagina wilt indelen. Het is mogelijk om een foto te spreiden over twee pagina’s, maar ook is het mogelijk om meerdere foto’s te plaatsen op één pagina. De foto’s kun je zelf over de pagina slepen en kleiner of groter maken. Gewoon precies zoals jij het wilt hebben. Ook kun je zelf kiezen wat voor achtergrond je wilt hebben. Dit kan jouw favoriete kleur zijn, maar ook een printje. Wij kozen ervoor om het fotoboek neutraal te houden en besloten om de achtergrond rustig te houden. We kozen voor dezelfde achtergrondkleur als dat we hebben op ons blog, off-white.

webprint.nl-8

Het eindresultaat is super mooi! De foto’s komen mooi uit. Een aantal foto’s zijn ietwat wazig, maar dat komt meer door hoe wij de foto’s hebben gemaakt dan door hoe het is afgedrukt door Webprint.nl. Verder zijn we ontzettend enthousiast over de afdeling. Vrijwel meteen ontvingen we een e-mail en we hebben slechts drie dagen hoeven wachten op ons fotoboek. Hiephoi! Ik ben over het algemeen toch best wel een beetje ongeduldig namelijk..

webprint.nl-9

Heb jij al eens iets laten afdrukken via Webprint.nl? Een fotoboek maken via Webprint.nl kun je hier doen.

* Wij reviewen in dit artikel een prdocut dat wij hebben gekregen. Wij schrijven echter nooit over producten of diensten waar wij zelf niet achterstaan en delen niets anders dan onze eigen mening.*

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje