Brug in Istanboel

Een visum voor Turkije aanvragen doe je op deze manier

Geüpdatet op

Turkije is onder Nederlanders al jarenlang een populaire vakantiebestemming en de Turkse stad Istanbul is minstens zo populair voor een toffe stedentrip. Een vakantie naar Turkije is zo geboekt, maar het is belangrijk om niet te vergeten om vooraf je visum voor Turkije aan te vragen. Sinds 2014 is het namelijk niet meer mogelijk om op het vliegveld een visum te regelen om zo lange wachtrijen tegen te gaan. Maar gelukkig is daar het e-visum voor in de plaats gekomen. Een stuk gemakkelijker en minder tijdrovend om aan te vragen. Hoe je dit e-visum vanuit je luie stoel kunt aanvragen leggen wij je uit in dit artikel.

Welke soorten visa voor Turkije zijn er?

Of je nou als toerist of zakenreiziger naar Turkije reist, op dit moment zijn de regels omtrent het aanvragen van een visum allemaal hetzelfde. Er bestaat namelijk maar één soort e-visum en dat maakt het wel zo gemakkelijk. De enige uitzondering geldt voor mensen die in Turkije studeren of langer dan 90 dagen in het land willen verblijven. Is dit voor jou het geval? Breng dan een bezoek aan het Turkse consulaat om hier je visum voor Turkije aan te vragen.

Wat is een e-visum en hoe vraag je het aan?

Een e-visum is een elektronisch visum dat je vanuit je luie stoel op je computer aanvraagt. Je hoeft er je huis niet voor uit en het is binnen no-time geregeld. Je visum Turkije aanvragen kun je gemakkelijk doen via een online visum bureau. Dit is een bedrijf dat voor jou de hele aanvraag regelt. Het enige dat jij hoeft te doen is online al je gegevens invoeren en binnen maximaal drie dagen ontvang je jouw persoonlijke e-visum in je mailbox. Een e-visum aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Heb je last-minute besloten om naar Turkije af te reizen dan is het ook mogelijk om een spoedaanvraag voor je e-visum te doen. Je visum ontvang je dan binnen 15 minuten in je mailbox.

Visum Turkije aanvragen

Hoe lang is een e-visum voor Turkije geldig?

Bij het aanvragen van jouw e-visum voor Turkije kun je zelf aangeven vanaf welke datum jouw visum in moet gaan. Vanaf deze datum is jouw visum 180 dagen geldig en mag je binnen deze 180 dagen tot maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven óf je kunt deze 90 dagen verspreiden over meerdere reisjes naar Turkije.

Wat zijn de kosten voor een e-visum?

De kosten van het visum Turkije bedraagt €39,95 per persoon wanneer je dit laat regelen door een online visumbureau. Kies je voor deze optie dan kun je de visumkosten betalen via creditcard, Paypal, Bancontact of Ideal. Je visum voor Turkije aanvragen kan ook via de Turkse overheid. Dit is goedkoper, maar dit betekent wel dat je zelf allerlei formulieren – voor jezelf en je eventuele reisgenoten – moet invullen én je kunt enkel betalen met creditcard. Daarnaast worden alle gegevens door het visumbureau gecontroleerd voordat de aanvraag daadwerkelijk wordt ingediend. Een extra check dus.

Extra informatie over het e-visum voor Turkije

  • Je paspoort of identiteitskaart dient bij aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Ook voor baby’s en kinderen moet een e-visum aangevraagd worden.
  • Voor cruisereizigers geldt dat zij zonder e-visum tot maximaal 72 uur in Turkije mogen verblijven.
  • Ben je lekker avontuurlijk en reis je per auto naar Turkije? Ook dan moet je vooraf een Turkije visum aanvragen.
Visum Turkije aanvragen

Is reizen naar Turkije veilig op dit moment?

Voor vrijwel heel Turkije geldt al jaren dat er gelet moet worden op veiligheidsrisico’s. Dit vanwege de dreiging voor terroristische aanslagen. Toch blijkt Turkije over het algemeen een veilige vakantiebestemming te zijn. Met uitzondering van het grensgebied met Syrië en voor het uiterste oosten van het land wordt extra waakzaamheid aangeraden. De Turkse vakantiegebieden en de stad Istanbul zijn over het algemeen veilig. Wil je zeker weten dat het gebied waar jij naartoe reist veilig is? Check dan voor vertrek het actuele reisadvies voor Turkije van de Rijksoverheid.

*Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking. In onze disclaimer kun je hierover meer informatie vinden.

Meer Turkije? Hier vind je al onze artikelen over Turkije