Tips voor het kopen van de perfecte backpack

Wanneer je van plan bent een langere reis te gaan maken is het belangrijk dat je beschikt over een goede backpack. Tijdens je reis zal je backpack je huis, je kledingkast en al het andere dat je thuis hebt in één zijn. Je zult er niet altijd kilometers mee moeten lopen, maar dat de backpack fijn zit is zeker belangrijk. In dit artikel geven we je handige tips voor het kopen van de perfecte backpack en vertellen we je waar je op moet letten.

#1. Het aantal liters van een backpack

Wanneer je een nieuwe backpack gaat kopen zul je zien dat er altijd gesproken wordt over een inhoud in liters. Hiermee wordt aangegeven hoeveel bagage je in je backpack mee kunt nemen. Een keuze maken uit het aantal liters hangt voornamelijk af van wat je precies van plan bent. Ikzelf begon onze reis met een backpack van 55+10 liter. Dit ging prima, maar ik merkte dat deze toch aan de grote kant was en ik prima een wat kleinere backpack zou kunnen gebruiken.

Zelf reis ik met een Deuter Aircontact backpack van 50+10 liter. Dit is wat mij betreft een perfect formaat voor vrouwen. Erick reist met een Deuter backpack van 70+10 liter die eigenlijk iets aan de grote kant is.

tips voor het kopen van de perfecte backpack.

#2. Ga voor een praktische indeling

Een andere reden waardoor ik heb gekozen voor een nieuwe backpack is dat mijn oude backpack niet beschikte over een “frontloader”. Dit betekent dat ik enkel bij de spullen in mijn backpack kon komen door van bovenaf te graaien. Mijn nieuwe backpack beschikt wel over een “frontloader”. Hiermee kan ik de voorkant van mijn backpack  openritsen alsof het een reiskoffer is.

Weten hoe je je backpack het allerbeste inpakt? Lees dan onze backpack inpakken tips.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

#3. Ga voor de juiste afstelling

Aangezien al je bezit tijdens een reis in je backpack zal zitten is het van groot belang dat je backpack goed en lekker zit. Last krijgen van nek en schouders is iets waar niemand op zit te wachten. Uit ervaring weet ik dat een goede backpack die op verschillende manieren afgesteld kan worden onwijs belangrijk is. Vooral het afstellen van de heupband is zeer belangrijk zodat je ervoor kan zorgen dat de backpack goed steunt op je heupen en niet trekt aan je schouders. Ongetwijfeld zit er een instructieboekje bij je backpack dat je precies vertelt hoe je jouw backpack moet instellen. Eén van de belangrijkste tips voor het kopen van de perfecte backpack is dan ook dat je voor je reis alvast je backpack gaat inlopen.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

#4. Extra veiligheid

Een aantal backpacks wordt tegenwoordig geleverd met een flightbag welke in de backpack zit. Bij andere backpacks is dit niet het geval en zul je zelf een flightbag aan moeten schaffen. Zoals bij mijn backpack. Een flightbag gebruik je voornamelijk, zoals het woord al zegt, tijdens het vliegen. Niet alleen zorg je er hiermee voor dat er niemand bij je spullen kan, je houdt ook nog eens je backpack schoon en zorgt ervoor dat de banden van je backpack bijvoorbeeld niet vast blijven zitten tussen de bagageband. De flightbag die ik geleverd kreeg bij mijn nieuwe backpack kan niet alleen gebruikt worden als flightbag, maar ook als raincover. De flightbag sluit je voor extra veiligheid af met een TSA slot.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

#5. Backpack kopen tips: Bezuinig niet

Het aanschaffen van een goede backpack is niet goedkoop, maar ik kan uit ervaring zeggen dat je er geen spijt van zult krijgen! Je zult zien dat je een stuk blijer wordt van een goede backpack dan van de goedkoopste. Heb je toch een kleiner budget en wil je een goede kwaliteit backpack? Kijk dan eens naar het assortiment backpacks van Decathlon.

Heb jij nog aanvullende tips voor het kopen van de perfecte backpack?

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje