Tegenvallende bestemmingen in Azië tot nu toe

Nu we alweer vijf maanden aan het reizen zijn in Azië hebben we al flink wat bestemmingen bezocht. Onlangs deelden we een artikel met daarin onze vijf favoriete plekken in Azië tot nu toe. Dit artikel is zo goed ontvangen dat we hebben besloten om ook te schrijven over de tegenvallende bestemmingen in Azië tot nu toe. Bestemmingen die achteraf toch tegen vielen en die we niet snel zullen aanraden. Al heeft iedere bestemming natuurlijk wel iets leuks te bieden.

Bali, Indonesië

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er zullen genoeg mensen die het niet met ons eens zijn en uiteraard, ook op Bali zijn mooie plekken te vinden. Toch is Bali naar mijn idee behoorlijk overrated. Hoewel ik Indonesië echt een heerlijk land vindt valt Bali wat mij betreft niet onder Indonesië. Op veel plekken had ik het gevoel in Europa te zijn. Zoveel westerlingen kwamen we tegen. Gezinnen met kinderen, surfdudes, maar ook voornamelijk erg veel schreeuwende en drinkende Australiërs. Niet zo heel gek, want Bali ligt relatief bij Australië en is daardoor een populaire vakantiebestemming. Een beetje wat Lloret voor ons is 😉

Wanneer je graag naar Indonesië wilt weet ik zeker dat er genoeg andere eilanden zijn waar je een leukere tijd kunt hebben dan op Bali. Het is niet echt authentiek en ook nog eens een stuk duurder dan de andere eilanden.

Ondanks dat Bali een tikkeltje tegen is gevallen zijn we er toch een aardige tijd blijven hangen in verband met de surflessen die Erick er heeft genomen. Daar is Bali dan weer wel uitermate geschikt voor!

tegenvallende bestemmingen in azië bali strand

Alleppey, India

Hoewel de reis naar Alleppey in India fantastisch was, viel de stad zelf aardig tegen. In zo’n acht uur vaarden we met de boot van Kollam naar Alleppey. Alleppey is voornamelijk populair vanwege de prachtige backwaters waar Kerala bekend om staat. De tocht hier naartoe is dan ook adembenemend mooi. Al duurt het wel behoorlijk lang. De omgeving is schitterend, maar de stad zelf heeft weinig te bieden. Het is er chaotisch, de vibe voelt niet heel goed en ook is het niet heel relaxt om op het strand te liggen. Alleppey is geen plek waar je wat ons betreft lang hoeft te blijven hangen.

tegenvallende bestemmingen in azië alleppey india

Panglao, de Filipijnen

De Filipijnen is zeker één van de gaafste landen die we deze landen bezochten. Het is zo anders dan de rest van Zuidoost-Azië. Panglao is het kleinere eiland onder Bohol dat met Bohol is verbonden door twee bruggen. Na drie nachten op Bohol besluiten we om ook een aantal dagen naar Panglao te gaan. Hier schijn je namelijk perfect te kunnen snorkelen en relaxen. Panglao is leuk, maar zeker niet zo leuk als andere eilanden in de Filipijnen die we hebben bezocht. Het is er enorm toeristisch. De zee kun je vrijwel niet in door alle boten die er liggen en op iedere straathoek probeert iemand je iets te verkopen. We hebben daarom een scooter gehuurd en zijn weer naar Bohol gereden. Daar vermaakten we ons veel beter!

Een voordeel van de vele toeristen op Panglao is dat je er een stuk lekkerder kan eten dan op andere plekken in de Filipijnen. Je vindt er fijne westerse restaurants, zoals een Belg en een Griek. Daardoor hielden we het toch nog een paar dagen vol op Panglao.

tegenvallende bestemmingen in azië panglao alona beach

Hué, Vietnam

Eerlijk is eerlijk. Waarschijnlijk hebben we te hoge verwachtingen gehad van Hué in Vietnam. Ik verwachtte een soort van Hoi An (lees: Gezellig, oude gebouwen en knus), maar dan met minder toeristen. We kregen echter een klein Ho Chi Minh City. Veel chaos, een grote stad en uiteraard veel oude gebouwen, want daar staat Hué bekend om, maar de verboden stad bijvoorbeeld is toch een tikkeltje tegengevallen. Mooie gebouwen, maar veel van hetzelfde. Hué is zeker niet de mooiste plek in Vietnam die we bezochten.

Lees hier onze route door Vietnam met daarin alle bestemmingen die wij bezochten.

tegenvallende bestemmingen in azië hue vietnam

Wat zijn voor jou tegenvallende bestemmingen in Azië geweest?

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje