Hong Kong bezienswaardigheden die je niet wilt missen

De laatste bestemming van onze reis door Azië (in 2014) is de speciale regio van de Volksrepubliek China, Hong Kong baby! Hong Kong is een gebied dat bestaat uit ruim 200 eilanden en bestaat uit 18 stadsdelen. Wij verbleven een aantal dagen in het stadsdeel Kowloon en bezochten vanaf hier een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in Hong Kong. Een citytrip naar Hong Kong is sowieso een goed idee!

Als kers op de taart bleken wij op een fantastisch moment naar Hong Kong af te reizen. Chinese New Year! Chinees nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestdag en wordt ieder jaar gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Een enorm spektakel waar miljoenen toeristen op afkomen. Wat mag je echt niet missen als je in deze overweldigende metropool bent?

Reizen naar Hong Kong

Hong Kong wordt veel gebruikt als overstapplaats voor lange vluchten naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw Zeeland. Een ideale mogelijkheid voor een citytrip naar Hong Kong dus. Klik hier voor vliegtickets naar Hong Kong.

Visum voor Hong Kong

Wanneer je per vliegtuig Hong Kong binnen komt krijg je standaard een gratis entree tot het land. Hiermee kun je tot 90 dagen gratis in Hong Kong verblijven.

Hong Kong bezienswaardigheden

Het mooiste uitzicht over Hong Kong – The Peak

Dat er geen mooiere plek is om Hong Kong vanaf te bekijken dan de Victoria Peak werd ons meteen duidelijk toen we met de taxi boven aankwamen. Ons eerste doel om the Peak te bereiken was om de Peak Tram te pakken. Dit bleek echter met Chinees Nieuwjaar géén goed idee te zijn. Enorme wachtrijen waar honderden mensen al uren stonden te wachten op hun ritje naar boven leek ons geen goed idee. Een taxi nemen bleek daarom onze enige optie.

Maar mocht je tijdens een rustigere periode in Hong Kong zijn, dan schijnt het wel echt de moeite waard te zijn! Vanaf the Peak heb je een geweldig panoramisch uitzicht over het water en over de stad. Enorme wolkenkrabbers overal waar je kijkt en overal kleine eilandjes. Wij bezochten the Peak op de dag dat het vuurwerk was. Een geweldige show om het nieuwe jaar te vieren. Vanaf the Peak bewonderden we het enorme spektakel samen met duizenden andere reizigers en lokals en hoorden vanuit alle kanten “oeh” en “aah”.

hong kong bezienswaardigheden

Een bezoek aan Hong Kong Island met Star ferry

Een tripje met de Star Ferry is dé manier om vanuit Kowloon een bezoek te brengen aan Hong Kong Island. Terwijl je de overtocht maakt heb je een geweldig zicht op alle kanten van Hong Kong. Voor deze boottocht betaalden wij samen 5.60 Hong Kong Dollars. Op Hong Kong vind je ook het uitzicht vanaf The Peak waar we zojuist over schreven.

hong kong bezienswaardigheden

hong kong bezienswaardigheden

Avenue of Stars – Hollywood van Hong Kong

Voor de Walk of Fame moet je naar Hollywood? Nee hoor! Ook Hong Kong heeft haar eigen Walk of Fame. De Walk of Fame in Hong Kong wordt de Avenue of Stars genoemd en je vindt hier namen van grootheden uit de filmindustrie in Hong Kong. Deze sterren vind je aan de Victoria Harbor in het stadsdeel Tsim Sha Tshui. Ieder uur van de dag kun je deze Avenue of Stars bezoeken, maar vooral in de avond is het een grote aanrader! Om acht uur kun je hier namelijk geniet van de wereldberoemde lichtshow “Symphony of lights”.

hong kong bezienswaardigheden

Goudvissenmarkt

Oké, dat Chinezen er af en toe rare gebruiken op na houden was ons allang duidelijk, maar dat het zo gek kon zijn wisten we nog niet. In de wijk waar wij sliepen, Kowloon, vind je een wel erg aparte markt. De Goldfish Market. De markt vindt je aan de Tung Choi Street North en je zult versteld staan van wat je tegenkomt. Vissen gepropt in plastic zakjes die aan iedere muur hangen, kleine aquaria vol met schildpadjes. Enorm zielig, maar alle inwoners lijken het de normaalste zaak van de wereld te vinden. Na een aantal zielige vissen te hebben gezien vond wij het wel mooi geweest. Maar hé, je wilt wat van de cultuur zien of niet.

hong kong bezienswaardigheden

Winkelen in Hong Kong

Hong Kong is een perfecte plek om inkopen te doen. Winkels genoeg met hippe sneakers, dure merken en allerlei andere snuisterijen. Vrijwel iedere bekende keten vind je er. Even genoeg van alle grote shopping malls? Net als in veel andere Aziatische steden vind je ook in Hong Kong de leukste avond markten. Zo bezochten wij de Temple Street Market (ook in Kowloon). Een markt waar iedere dag zodra het donker wordt honderden mensen hun kraampje uitstallen en waar je allerlei Chinese souvenirs kunt kopen. En het eten? Ja, ook dat kun je prima doen bij één van de restaurantjes die je vindt aan de markt.

hong kong bezienswaardigheden

hong kong bezienswaardigheden

Parade tijdens Chinees Nieuwjaar

Ik vertelde het al. Wij hadden de mazzel om juist in Hong Kong te zijn tijdens de viering van het Chinese nieuwjaar. Buiten al het moois dat deze metropool al te bieden heeft konden we daarnaast ook nog genieten van een heuse parade! Een parade waarbij meerdere straten volledig afgesloten werden en waaraan honderden, zo niet duizenden, mensen meewerkten. Een geweldig gezicht! Wil jij weten wanneer de komende jaren het Chinese jaar gevierd wordt? Alle data vind je via deze website.

hong kong bezienswaardigheden

Hong Kong is een gigantische metropool waar je je met gemak een aantal dagen kunt vermaken. Een ontzettend moderne plek waar je je tegelijk ook echt in China waant. Heb jij nog andere tips qua bezienswaardigheden in Hong Kong?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje