fried-rice

Recept | Fried Rice met garnalen

Gepubliceerd op: 19-07-2015

Thailand is een waar paradijs voor iedereen die van lekker eten houdt. Alles wordt vers voor je gemaakt, is ontzettend smaakvol en het fijne is dat het vrijwel niets hoeft te kosten. Wat ons betreft maak je de beste keuze wanneer je neerploft op één van de plastic stoelen die op straat staan bij één van de vele straatstalletjes. Gelukkig is het recept voor fried rice niet erg moeilijk en kun je het dus prima zelf maken. Wij laten je zien hoe.

Naast dat ik in Thailand verslaafd ben geraakt aan de lekkerste pad thai at ik ook regelmatig een lekker bordje fried rice. Een gemakkelijk recept dat je op je eigen manier kunt samenstellen. Met kip, met garnalen, met ei of gewoon vegetarisch. Voor ieder wat wils. Uiteraard zetten wij thuis onze koksmuts op en probeerden wij dit fijne gerecht na te maken. Het zal natuurlijk nooit zo smaken als dat het doet in Thailand. De hele sfeer van het eten op straat ontbreekt, maar dit fijne Thaise recept willen we jullie niet onthouden. Het recept voor een heerlijke fried rice met garnalen:

Recept fried rice met garnalen

Fried rice met garnalen Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden (voor 2-3 personen)

  • 1,5 kopje Thaise rijst (Pandanrijst) TIP: Wij gebruiken altijd de Thaise rijst van de Lidl
  • een stuk of 12 garnalen. (In plaats van garnalen kun je het gerecht ook maken met kip of enkel met de groente)
  • een kopje doperwten (wij gebruiken altijd diepvrieserwten)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 komkommer (voor de garnering)
  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak met een beetje zout. (In het geval van de rijst van de Lidl, 10 minuten) Laat de rijst na het koken nog enkele minuten in de pan met een deksel erop staan.
  • Bak de garnalen in een aparte pan gaar in een paar minuten
  • Snijd de wortels in kleine blokjes en kook ze een paar minuten
  • Kook de doperwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Snij de ui in blokjes en bak het in een wokpan
  • Voeg een eetlepel sojasaus en eetlepel ketjap toe bij de ui
  • Laat de sauzen goed intrekken en voeg daarna een theelepel witte suiker toe
  • Wanneer de wortel en de doperwten gekookt zijn voeg je deze toe aan de ui met de saus
  • Wok het geheel een aantal minuten
  • Voeg een ei toe en roer het geheel goed door
  • Voeg vervolgens de rijst en de gebakken garnalen toe aan het geheel
  • Voeg een tweede eetlepel sojasaus en een eetlepel ketjap toe
  • Roer het geheel goed door elkaar en breng op smaak met kruiden.
  • Serveer de fried rice met garnalen met een aantal schijfjes komkommer en tomaat

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos & Spanje

Lees meer

4 reacties op “Recept | Fried Rice met garnalen”

  1. Sandra schreef:

    Fried rice maak ik bijna wekelijks, ik wist alleen niet dat het zo heette. Ik maak het bijna op dezelfde manier, maar ik noem het een wokrijst haha! Ben ik even wereldvreemd . Ik heb trouwens wel eerder fried rice op hoor, alleen er zijn zoveel varianten dat het volgens mij overal anders smaakt! Leuk om het recept te delen, ik moet eigenlijk ook weer eens wat online gaan zetten…

  2. Linda schreef:

    Oh jeetje dit ziet er zó lekker uit! Morgen maar eens gaan maken 😉

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.