Recept: Massaman curry

Gepubliceerd op: 24-08-2014

Één van de dingen die voor ons het reizen zo mooi maken is het uitproberen van allerlei lokale gerechten en het proeven van allerlei voor ons onbekende smaken. Wij hebben vanuit Azië, maar ook uit Europa, verschillende gerechten opgepikt die wij nog regelmatig thuis eten, zodat wij in gedachten nog even terug kunnen gaan naar die ene reis of vakantie. De lekkerste recepten willen wij graag met jullie delen, zodat jullie je ook even in Azië kunnen wanen.

Benodigdheden:

  • 250 gram Pandanrijst
  • 2 aardappelen (vastkokend)
  • 300 gram kipfilet
  • 1 pakje massaman curry pasta (te koop bij bijvoorbeeld een toko) Deze pasta kun je natuurlijk ook zelf maken, maar helaas ben ik niet zo’n goede chef!
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje kokosmelk (400ml)
  • 3 eetlepels soybean olie
  • handje vol pinda’s

recepten-massaman-curry

Bereiden:

  • Volg voor het koken van de rijst de aanwijzingen op de verpakking
  • Schil de aardappelen, zodat ze beetgaar zijn en snij ze in blokjes
  • Verhit de soybean olie in de pan en bak hierin de kip
  • Voeg knoflook en ui toe in de pan en roerbak nog ongeveer 1 minuut
  • Voeg de massaman curry pasta toe en bak ongeveer 2 minuten mee
  • Voeg de aardappelblokjes en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook
  • Voeg als laatste de pinda’s toe

massaman-curry

Serveren:

Serveer de curry en de rijst beide in een aparte kom/op een apart bord en genieten maar! Eet smakelijk!

Tips:

Je kunt de curry zo maken als dat je zelf wilt. Zelf zijn wij bijvoorbeeld geen fan van de aardappelen in de curry, maar zo hebben wij het wel altijd gegeten in Azië. Voor iedereen die houdt van wat pittiger eten, voeg rode peper toe en klaar is kees!

Heb jij een nog lekkerder recept van een Aziatisch gerecht? Laat dit ons dan weten! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gerechten die uit kunnen proberen.

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos & Spanje

Lees meer

3 reacties op “Recept: Massaman curry”

  1. alexa schreef:

    ziet er goed uit hoor!

  2. Simone schreef:

    Ah lekker. Ik ben gek op curry. Indisch, Thais of welk land dan ook. Het ultieme comfort Food volgens mij!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.