Filipijnen

Ben jij jouw reis naar of vakantie in de Filipijnen aan het plannen? Op deze pagina vind je allerlei handige reistips voor reizen naar de Filipijnen. Met informatie over de mooiste plekken en bezienswaardigheden in de Filipijnen en handige tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw reis. Want hoewel andere landen als Thailand en Vietnam een stuk populairder zijn, beschikt de Filipijnen over een aantal van de populairste toeristische attracties in Zuidoost Azië.

  • Hoofdstad Filipijnen: Manilla
  • Aanbevolden vaccinaties: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. In sommige gebieden komt malaria voor.

    Laat je voor je reis informeren door Vaccinaties op Reis.

  • Beste reistijd: December tot en met mei.

    Vermijden: juni tot en met september (orkaanseizoen)

  • Munteenheid: Filipijnse peso

Nieuwste artikelen

Reizen naar de Filipijnen

Met meer dan 7000 eilanden heeft de Filipijnen voor iedereen iets te bieden. Deze op één na grootste archipel ter wereld is voor velen de ultieme droombestemming. Ben je op zoek naar het ultieme ‘Expeditie Robinson’ gevoel dan zit je met een vakantie in de Filipijnen gegarandeerd goed. Met azuurblauwe wateren, hagelwitte stranden en talrijke bewoonde en onbewoonde eilanden is de Filipijnen het paradijs voor velen. Onze bootreis door de Bacuit Archipel bij Palawan is zonder twijfel één van de mooiste reiservaringen ooit.

Maar niet alleen ultiem relaxen op een paradijselijk strand is waar je reis om draait. Het land heeft een rijke historie met veel Spaanse en Amerikaanse invloeden, is het leefgebied van prachtige dieren, zoals het zeldzame spookdiertje en walvishaaien en is perfect voor avonturiers. Want tijdens het reizen door de Filipijnen zal het avontuur nooit ver weg zijn. Denk aan kajakken langs onbewoonde eilanden óf zelfs slapen op één van deze eilanden. Het echte Expeditie Robinson avontuur. En naast de stranden beschikt het land ook nog over de meest weelderige natuurgebieden. Bewonder de Chocolate Hills op Bohol, zwem onder prachtige watervallen en ga hiken door de bergen en rijstvelden.

Vanwege haar indrukwekkende ligging is de Filipijnen met geen ander land in Zuidoost Azië te vergelijken. En hoewel je reis een tikkeltje duurder zal uitvallen, zal het ieder dubbeltje waard zijn. Of je nu gaat voor een ontspannende vakantie of gaat backpacken in de Filipijnen, je zult je ogen uitkijken.

Snel boeken dus die reis, zodat je alle prachtige stranden en bezienswaardigheden met je eigen ogen kunt bewonderen!