Alpine Oordoppen | Review + Winactie

Tijdens het reizen raden we iedereen aan om fijne oordoppen mee te nemen. Slapen in een hostel is namelijk niet altijd een feestje, maar wat dacht je van oordpijn tijdens het vliegen? Sinds ik de Alpine oordoppen FlyFit gebruik tijdens het vliegen heb ik nergens meer last van. Zijn de Flyfit oordoppen dus de perfecte vliegtuig oordoppen? En kun je echt zo lekker slapen met de Alpine SleepSoft oordoppen? Je leest er alles over in onze review.

Alpine SleepSoft

Het setje Alpine SleepSoft oordoppen is het eerste setje oordoppen van Alpine dat ik uitprobeerde. De oordoppen worden geleverd in een handig plastic doosje waarin niet alleen twee oordopjes zitten, maar ook een Alpine Cleaner en een Alpine inbrenghuls. De oordoppen beloven het storende omgevingslawaai en bijvoorbeeld snurkgeluiden te dempen, maar door de speciale filters die gebruikt worden zijn geluiden als bijvoorbeeld de wekker nog wel gewoon hoorbaar.

Normaal gesproken gebruik ik altijd “gewone” oordoppen van de drogist. De bollere oordoppen gemaakt van een soort schuim lijkt het. Vaak lompe dingen die je eerst met je vingers moet vormen voordat je ze met gemak in je oor kunt stoppen. Alpine belooft dat de SleepSoft oordoppen gemakkelijk in te brengen zijn en erg comfortabel zitten door de flexibele filter. Ik was daarom erg benieuwd en ging vol verwachting in bed liggen, onze eerste nacht in Keulen.

Alpine SleepSoft oordoppen

Review Alpine SleepSoft oordoppen

Alpine heeft niet gelogen. De SleepSoft oordoppen zijn hartstikke gemakkelijk in te brengen. Zonder dat je ze eerste nog met je vingers hoeft te kneden tot het voor jou geschikte formaat. Met de SleefSoft oordoppen voelt het net alsof er niets in je oor zit. Was het bij alle andere oordoppen die ik probeerde nog zo dat ik ’s nachts vaak alsnog wakker werd van geluiden, doordat er weer eens een oordop uit was gegaan, met de oordoppen met Alpine ben ik geen moment wakker geweest.

Toen ik wakker werd zaten de oordoppen nog steeds prima op hun plek en had ik een prima nachtrust gehad. De oordoppen zorgen inderdaad voor een prima demping van de omgevingsgeluiden. Ga er echter niet vanuit dat je niets meer hoort. Erick en ik konden nog gewoon praten terwijl ik de oordoppen in had en ook de klokken van de Dom vroeg in de ochtend hoorde ik. Niet zo ontzettend hard als wanneer ik zou hebben geslapen zonder oordoppen, maar ze waren er wel. Prima oordoppen die ik vanaf nu zeker vaker ga gebruiken!

De Alpine SleepSoft oordoppen zijn hier verkrijgbaar. Alle producten van Alpine worden gratis thuisbezorgd bij een besteding vanaf 20 euro, dus ook nog maar een setje FlyFit erbij? (zie hieronder)

Alpine FlyFit

De Alpine FlyFit oordoppen worden net als de SleepSoft oordoppen geleverd in een keurig plastic bewaardoosje die je gemakkelijk in je rugzak kan stoppen en waardoor je je oordoppen niet kwijtraakt. Ook bij de FlyFit oordoppen wordt een cleaner en een inbrenghuls geleverd. Alpine belooft dat de oordoppen ervoor zorgen dat de hinderlijke druk op het trommelvlies tijdens het opstijgen en het landen afneemt. De filters van de oordoppen zorgen voor een geleidelijk en constant drukevenwicht, waardoor er voldoende tijd is om de drukverschillen aan te passen. De Alpine oordoppen geven rust en ontspanning tijdens lange vluchten en zouden er zelfsvoor moeten zorgen dat je tijdens een vlucht enigszins kunt slapen. Laat ik daar nou erg slecht in zijn. De tickets voor Gdansk waren al geboekt, dus een prima mogelijkheid om de Alpine FlyFit oordoppen uit te testen.

Alpine Oordoppen

Review Alpine FlyFit oordoppen: De perfecte vliegtuig oordoppen?

Ons weekend Gdanks zit erop. Helaas! Wat een heerlijke stad! In mijn rugzak zaten dit keer niet de hoognodige spullen, zoals schoon ondergoed, schone sokken, extra shirtjes en het tablet en spelletjes, maar ook de Alpine FlyFit oordopjes. Tijdens de heenreis heb ik tijdens het opstijgen de oordoppen expres niet ingedaan. Onze laatste vliegreis was alweer een tijd geleden en ik wilde erg graag het verschil merken. Ik weet nog goed mijn eerste vliegreis naar Spanje. Huilend op mijn plek vanwege de pijn aan mijn oren. Nog veel vluchten heb ik hier last van gehad, maar gelukkig is het wel steeds iets minder geworden. Ook vanwege de neusdruppels die ik meestal van te voren inneem (als ik ze niet vergeet).

Toch word ik altijd helemaal gek van de druk op mijn oren en de geluiden die mijn oren dan produceren, “pok”, “pok”. Herkenbaar? Tijdens het stijgen heb ik de oordoppen gepakt en meteen viel het op dat ze totaal niet vervelend zitten. Ze zijn erg makkelijk in te doen en meteen vernam ik de rust die ze gaven. Het geluid van de motoren wordt ontzettend gedempt, maar toch kon ik nog prima praten met Erick.

FlyFit

Conclusie

Tijdens de terugvlucht heb ik de Alpine oordoppen zowel bij het landen als bij het opstijgen ingedaan en wat was dat heerlijk! Geen irritante geluiden. Op de irritante Nederlandse boerenmannen die bij ons in het vliegtuig zaten na dan 😉 en geen pijn. Totaal niet! De FlyFit oordoppen maken zeker waar wat er beloofd wordt. Ik ga vanaf nu geen vliegtuig meer in zonder de oordoppen!

FlyFit

De Alpine FlyFit oordoppen zijn hier verkrijgbaar. Let op: Koop je twee paar, dan zijn de verzendkosten gratis.

UPDATE 2020: Dit artikel is in eerste instantie geschreven in 2015, maar nog steeds gebruik ik de Alpine FlyFit oordoppen tijdens iedere vliegreis. En áls ik ze vergeet baal ik als een stekker en merk ik direct verschil aan mijn oren. Dikke aanrader dus!

We lezen graag in een reactie hieronder welke Alpine oordoppen jij graag zou winnen en wie weet kunnen we jou binnenkort verblijden!

* Wij reviewen in dit artikel producten die wij hebben gekregen. Wij schrijven echter nooit over producten of diensten waar wij zelf niet achterstaan en delen niets anders dan onze eigen mening.*

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje